Şimdi Ara

AMD’den iki Vega 10 birimli ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Özellikle oyuncu pazarında madencilerin yoğun ilgisi sayesinde başarılı satışlar yapan AMD, bu sayede ağırlığını kurumsal tarafa kaydırmaya başladı. PS5 konsolu için grafik ekibinin büyük kısmını ayırdığı haberleri gündeme gelen AMD yeni bir ekran kartı daha duyurdu.


     


    AMD Radeon Pro V340 özellikleri


     


    AMD Radeon Pro V340 ekran kartı geçmiş yıllardaki Duo ekran kartlarını hatırlatıyor. Bir dönem hatırlanacağı üzere çift grafik birimli oyuncu ekran kartları piyasada yer almıştı. Sonrasında Titan Z, Radeon Pro Duo gibi örnekler kurumsal tarafa geçişi haber vermişti. AMD Radeon Pro V340 bunun sonuncusu oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Thermaltake’dan oyunculara ses kontrollü mekanik klavye

    Radeon Instinct hızlandırıcısının aksine AMD Radeon Pro V340 ekran kartı 7nm sürecindeki Vega 20 çekirdeği değil iki adet Vega 10 çekirdeğine sahip. Bu sayede 8192 Steam işlemcisine ulaşılıyor. Bellek tarafında 32GB HBM2 yer alıyor.


     


    Tasarımcılar, petrol endüstrisi gibi alanları hedefleyen yeni ekran kartı 32 kullanıcıya kadar donanımı paylaştırırken özel bir güvenlik yongası da gerekli korumayı sağlıyor. Yine h.264 ve h.265 donanım çözücüler de paylaştırılıyor.


     


    Kurumsal tarafta yeni bir hamle olarak gösterilen AMD Radeon Pro V340 ekran kartı için henüz bir çıkış tarihi veya fiyat belli değil.


     







  • Tükettiği güce hatrı sayılır performans verirse iyi olur

  • grayderin mazot yaktığı bigi

  • Biri açıklayabilir mi neden bu tarz gpular miningte kullanılmıyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1. Normalden çok daha pahalı oluyorlar
    nvidia'nın quadro serisi gibi olacak yada video editörler için yapılan özel kartlar gibi olabilir, oyun, render ve mining için fiyatları pek mantıklı değiller.
    2. ikinci el olarak satmak imkansıza yakın.
    bu tarz özel ekran kartıkullanan adamın ikinci el ile işi olmaz. Şahsen sıfır kartlarda bile şansım bir türlü iyi gitmedi hangi kartı aldıysam elimde kaldı asla ikinci el almam.
    3. vericeği hesaplama gücüde ayrıbir kıstas olabilir. Bu tarz gpu'ların hesaplama gücü normal gpulardan düşük ama başka özellikleri yüksek olabiliyor.
  • alihakki kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kısa ve öz :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.