Şimdi Ara

EOS ana ağı iki gün dayanabildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Twitter ve Steemit’teki paylaşımlara göre; EOS ana ağı, aktif hale gelmesinin üzerinden 48 saat bile geçmemesine rağmen çalışmayı durdurdu.
     
    EOS ana ağı üzerindeki işlemler, nedeni bilinmeyen bir sebeple dondu. BP’ler ve birçok destek düğümü hatayı tanımlayıp çözmek için çabalıyor.
     
    EOS’un BP adaylarından biri olan EOSUK, ana ağ çöktüğü sırada EOS ağ monitörünün birçok BP’yi kırmızı gösterdiğini, söz konusu BP’lerin, API’lerinin yanıt vermediğini söyledi. EOSUK’nin Twitter’dan yaptığı açıklamaya göre, donmanın sebebi DDOS saldırıları olabilir.
     
     
     
    BP’ler ve destek düğümleri, hata saptandıktan yaklaşık bir saat sonra Streemit üzerinden zinciri aktifleştirmek için bir formül bulduklarını söylediler. Blok üreticileri ve destek düğümleri, raporlarının yayınlanmasından yaklaşık 3-6 saat sonra normal fonksiyonların kullanılabilir olacağını belirttiler.
    EOS, başlamadan önce topladığı yaklaşık 4 milyar dolarla dünyada en fazla fon toplayan ICO olarak dikkat çekiyor. DApps platformunda Ethereum’un rakibi olmayı hedefleyen girişim, Blockchainler arası iletişimi tesis ettiğini iddia ediyor.
     
    Bu arıza sebebiyle piyasada da düşüş yaşandı. EOS fiyatları, %3 oranında değer kaybetti. Coinmarketcap verilerine göre; EOS şu an, 10.67 dolardan işlem görüyor.
     







  • EOS mu ESO mu haberde yanlış var anlaşılan.

  • Ya arkadaş ekonomi kanallarındaki haberler gibi olmuş, hiç bir şey anlamadım. Sadece sanal para birimiyle alakalı bir şey olduğunu çözdüm. BP ne ICO ne düğüm ne DApps ne vs. En azından son paragrafta bu işleri bilmeyen insanların anlayacağı basitlikte genel bir tanımlamayla anlatırsanız herkes için yararlı olur, işimize yaramayacak bile olsa bilgi sahibi oluruz.

  • Bloomberg’e haber çıkmıyorsunuz yada ekonomi dergisine. Daha anlaşılır, tanımları kullandıktan sonra açıklamaları olan bütün kitleye hitap edecek hale getirerek yayınlanması daha uygun olurmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hazarRS kullanıcısına yanıt
    Ben açıklayım bazı şeyleri. Üzerine konuşulan yapının ismi EOS. Bu yapıda blockchaini yani blok zincirini oluşturmak için madencilik yapılmıyor. Onun yerine ağı oluşturmak için yetkilendirmek amacıyla oy veriliyor ve 21 tane "düğüm" orjinal ismiyle node seçiliyor. BP dedikleri blok üreticisi yani aldığı oyla ilk 21e girebilmiş blok üreticileri. Destek düğümü dedikleri de ilk 21e girememiş yedekte duran blok üreticileri. ICO dedikleri kurulan sistemin coinlerini ya da tokenlerini ya da sanal parasını nasıl adlandırırsak artık ilk elden başlangıçta satma işlemi. Bu satış daha sistem ortada yokken sistemi kurmak için para toplama amaçlı yapılıyor. Daha sistem hazır değilken aldığın için de ucuza alma şansın oluyor. Normalde bu satış tek seferde yapılırken EOS bunu 2 yıla yayınca bu süreçte borsalarda da işlem görüp proje de geliştikçe sürekli coinin değeri arttı ve toplamda tam 4 milyar dolar toplamış oldular. DAPPS dediğimiz yapı bu tarz ağlarda çalışan uygulamalara yani Applere verilen isim. Başındaki D merkeziyetsizden geliyor. Neyse velhasıl blockchaini hızlandırıcaz diye sistemi 21 tane server seçiyoruz seviyesine düşüren bu arkadaşlar 4 milyar dolar toplayıp doğru düzgün sistemi bile çalıştıramamış. Sebep olarak da bu serverlerin ddos yemesini göstermişler.




  • orientem kullanıcısına yanıt
    Hocam emeğinize sağlık teşekkürler. Bu tür şeylerden oldukça uzak olduğumdan şıp diye kavrayamadım ama işleyişin ve yapılan işin nasıl olduğunu anladım sayenizde.

  • Hahah şaka gibi :)


    Sen bu 4 milyon... milyar...

  • Haberi okurken neresinde Canon geçecek diye baktım. Bir yığın anlaşılmayan kelime arasından İngiltere'yi falan çekip çıkarttım. Finansla alakalı sanırım.

    Sizden ricam burada haber paylaşırken biraz da bizi düşünün artık. Sanıyorsunuz ki buradaki herkes finans uzmanı, teknoloji uzmanı, araba uzmanı, bilmem ne uzmanı. Daha yalın bir dille bilgilendirme yapmak zor olmasa gerek.
  • şu düşüşlerin sadece haberlerle değil formasyonların gereği olarak düştüğünü kavradığımız gün, para kazanmaya başlayabiliriz kriptodan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.