Şimdi Ara

iPhone'ları kırmak daha da zor hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple, iPhone'lara yetkisiz erişimi zorlaştırmak için bir güncelleme aracılığıyla ayarlarda önemli değişiklikler yapacağını açıkladı. Bundan böyle güvenlik güçlerinin cihazları kırmak için alternatif yöntemlere başvurması gerekecek.

     

    Ayrıca Bkz.Apple'da herkes artık ayakta çalışacak
    Şirket bunun, telefonları güvenlik güçleri veya kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmiş müşterileri korumak amacıyla yapılacağını söylüyor. Bildiğiniz gibi iPhone'lar birçok kez yanlış parola girildiğinde kendini geçici olarak etkisizleştirir veya verileri güvenlik amacıyla siler.

     


    iPhone'ları kıran cihazlar işlevini yitirecek


    Ancak güvenlik güçleri GrayKey adlı bir cihaz kullanarak şifrelenmiş iPhone'lara erişebiliyorlar. Söz konusu cihaz telefonla Lightning portu üzerinden bağlanıyor. Apple'ın yapacağı değişiklik ile birlikte cihazın kilidi son bir saat içinde açılmazsa USB portu üzerinden her türlü iletişim kesilecek.

     

    Güncelleme dağıtıldığında güvenlik güçleri ve hacker'ların iPhone'ları kırabilmeleri için sadece bir saatleri olacak. Apple bu değişikliğin yetkisiz birinin iPhone'a erişim şansını %90 oranında azaltacağını düşünüyor. USB Restricted Mode adlı özellik şu an iOS 11.4.1 ve iOS 12 beta sürümlerinde mevcut ancak Apple bir sonraki genel sürümde kalıcı hale getirileceğini belirtti.








  • Galiba suçlular hep iPhone kullanıyor. Baksanıza iPhone onlar için özellik ekleyip duruyor. Suçlular arasında ki piyasasını korumak istiyor galiba.

  • asksevgidostluk A kullanıcısına yanıt
    Haber öyle verildiği için böyle bir imaj var ama kimse kendi telefonun kolayca kırılmasını istemez. Bu bir devlette olsa benim telefonumu izinsiz kullanmasını gerektirecek bir hakkı yok. Suçlulardan daha çok güvenlik amaçlı kullanan kişiler için güzel bir güncelleme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok şükür hesabını veremeyeceğim ya da yasa dışı bir işim yok o yüzden Samsung'a devam...

  • Kirilmak istenen iphone un hafiza chipleri sokulup sifresi bilinen baska bir ayni marka model ve yazilim surumundeki iphona takilsa ne gibi bir aonuc dogarmerak ettim zatn emai numaralarida kopyalana biliyor cihazin sim kartinida diger cihaza taktikmi sorun kalmiyor gibi

  • Zamzung fanları doluşmuş yine yok suçlular iphone kullanır yok yasa dışı bir iş yapmıyorum. Kimse kusura bakmasın bu bildiğiniz kudurmak oluyor siz iki dakikada kırılan cihazları kullanmaya ve bundan şikayetçi olmamaya devam edin...

    Kafalar müthiş evet görüyorsunuz anlatmaya gerek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakdc

    Kirilmak istenen iphone un hafiza chipleri sokulup sifresi bilinen baska bir ayni marka model ve yazilim surumundeki iphona takilsa ne gibi bir aonuc dogarmerak ettim zatn emai numaralarida kopyalana biliyor cihazin sim kartinida diger cihaza taktikmi sorun kalmiyor gibi
    Her dosya cryrpte edilmiş durumda. Ve anahtarları icloud’da saklanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hic iphone kullanmadigimdan bilmiyorum ama i cloud bir uzak depolama hizmeti dosyalarinizi isterseniz atarsiniz istemezseniz atmazsiniz mesela cekilen fotograflari online olmasada gorebiliyorsunuz iphone larin icloudla calisan aptal terminaller olacagini dusunmuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android'in islevsellik ve stabilite anlaminda artik iOS'dan bir farki kalmasa bile guvenlik anlaminda ne yazik ki iOS'un hala cok gerisinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 15 Haziran 2018; 13:17:53 >
  • Telefonlarının kırılamadığını düşünen elmacıklar beni güldürüyor. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende kırmaktan neyi kastettiklerinin Farklı anladım..kırılmaz cam kasa vs gibi ??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: asksevgidostluk

    Galiba suçlular hep iPhone kullanıyor. Baksanıza iPhone onlar için özellik ekleyip duruyor. Suçlular arasında ki piyasasını korumak istiyor galiba.
    Örümcek kafalı insanlar kişisel verilerinin korunması ne zamandan beridir suçlu konumuna düşmesine sebebiyet veriyor ?

    Siz her türlü açığa maruz kalan androidcikleriniz ile devam edin varsın biz itunese bağımlı kalalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plyra kullanıcısına yanıt
    zorlastiriliyor ifadesi var zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya girmeden önce JB ile ilgilidir dedim, değilmiş. (:
  • İphone u satmayı düşünürken böyle haberler okuyunca bir kere daha düşünüyorum. Açıkcası iphone kullanınca benim için güvenlik anlamında rahat ediyor. Ayrı bir güven hissi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kısa mesajla çöken güvenli telefon: iPhone :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fashionality kullanıcısına yanıt
    stabilite,performans ve görsellik olarak hala fersah fersah önde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

    stabilite,performans ve görsellik olarak hala fersah fersah önde.
    iki sistemi kullanan cihaz da var elimde kardesim. gorsellik ve kisisellestirme olarak Android baya onde bu yadsinamaz bir gercek. istersen iOS temasi bile kurarsin bir sinirin yok yani. performans ve stabilite anlaminda da uzun sureli yogun kullanimda dahi Oreo surumundeki saf Android kullanan bir cihazda herhangi bir sorunla karsilasmadim yani ustun diyemesek bile iOS'u yakaladi diyebiliriz. ama dedigim gibi guvenlik konusunda iOS'u yakalamasi zor.
  • Fashionality kullanıcısına yanıt
    stock androide göre dedim.evde 7.0 yüklü j7 prime ve moto g4 plus var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

    stock androide göre dedim.evde 7.0 yüklü j7 prime ve moto g4 plus var.
    tamam da kardesim birincisi bahsettigin cihazlar bir Android One ya da Google Pixel ya da Nexus cihazi degil. kullandiklari Stock Android degil. Samsung'un Android'e ekledigi arayuzdeki sorunlar zaten bilinen bir sey. Stock Android'e en yakin cihaz belki Moto G4 plus ama o da bir Stock Android calistirmiyor. Eger imkanin olursa yeni cikan Android One cihazlarini ya da Google Pixel cihazlarini da kullanmani oneririm. fikrinin degisecegine eminim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.