Şimdi Ara

Mozilla sesle kontrol edilebilen bir web tarayıcısı geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Mozilla'yı büyük olasılıkla popüler Firefox tarayıcısının arkasındaki geliştirici olarak tanıyorsunuz. Şirket şu anda kullanıcıların sadece seslerini kullanarak kontrol edebileceği yeni bir tarayıcı geliştiriyor. Bu girişim San Francisco’da gerçekleşen bir toplantıda ortaya çıktı.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu yaklaşık 2.000 dolar fiyata sahip olacak
    Şirketin üzerinde çalıştığı yeni tarayıcı “Scout” adını taşıyor. Mozilla'ya göre Scout uygulaması, kullanıcılara sesli komutlarla kontrol edilebilen bir tarayıcı deneyimi yaşatacak. Mozilla'nın gösterdiği örnek komutlardan biri “Hey Scout, bana kutup ayıları ile ilgili makaleyi oku” oldu.

     

    Mozilla Scout sesli komutlarla çalışacak


    Ne kadar tutacağını bilemeyiz ancak ilginç bir konsept olduğu kesin. Ses tanıma ile ilgili ortaya çıkabilecek potansiyel sorun, komutların biraz yavaş ayrıştırılması olabilir. Yani bu durum sorguyu klavyeden yazmayı daha pratik hale getirebilir. Ayrıca dili, aksanı vb gibi şeyleri anlayabilme sorunu da söz konusu olabilir. Tüm bunlar doğru şekilde işlemezse ortaya sinir bozucu bir deneyim çıkacağı kesin.

     

    Ancak tam tersini düşünürsek kesinlikle rekabetçi ortamda öne çıkabilecek bir tarayıcının geleceğini söyleyebiliriz. Ayrıca yazmakta zorluk yaşayan kullanıcılar için faydalı olacağı da bir gerçek. Tarayıcının ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda bir bilgi yok ama Mozilla'nın erken aşamada bir proje olduğunu belirtmesi, önümüzde biraz daha zaman olduğunu gösteriyor.








  • Okey Mozilla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.