Şimdi Ara

Leyleğin vericisindeki SIM kartı çalıp 2,300 euroluk konuşma yaptılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Polonyalı uzmanlar ülkedeki leylek sayısının her geçen yıl azalması sebebiyle oldukça üzgün ve bu sorunla başa çıkmanın yollarını arıyor. Bu doğrultuda hareket eden bir grup hayvanbilimci, leylekler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için Kajtek adını verdikleri bir leyleğin üzerine GPS tabanlı verici yerleştirdi. Grubun tek amacı, ülkenin göz bebeği olan leyleklerin göç yollarını ve davranışlarını izleyebilmekti. Fakat işler hiç de umdukları gibi gitmedi.
     

    Hayvanbilimciler tarafından üzerine verici yerleştirilen Kajtek, 17 Ağustos 2017’de tarihinde Polonya’nın başkenti Varşova’dan havalanarak sıcak ülkelere doğru göç etti. 52 gün içerisinde 6 bin 154 km yol kat eden Kajtek, sırasıyla Ukrayna, Romanya, Türkiye, Suriye, İsrail ve Mısır güzergahını takip ederek Sudan’daki Nasir Gölü yakınlarına ulaştı.

     

    Kajtek, dönüş yolculuğunu tamamlayamadı 

    Bir süre burada zaman geçiren ve Afrika sıcaklarının tadını çıkaran Kajtek, Şubat 2018’de aynı rota üzerinden Polonya’ya dönüş yolculuğuna koyuldu. Buraya kadar her şey yolunda giderken, dönüş yolcuğunda işler sarpa sardı. 10 günlük yolculuğun ardından Nil nehrine ulaşan leyleğin bilinmeyen bir nedenden dolayı 26 Nisan’a kadar burada kaldığı görüldü. Hayvanbilimciler bu süre zarfında 25 km’lik bir alanda farklı yönlere doğru hareketlilik tespit etse de bu duruma bir türlü anlam veremedi.

     
     
     

    2.300 euroluk fatura şoku 

    O günden sonra vericiden gelen sinyal de kesildi Kajtek’ten bir türlü haber alınamadı. Leyleğin başına bir şey gelmiş olmasından endişe duyan araştırmacılar, 7 Haziran’da ellerine ulaşan 2.300 euroluk fatura ile şoke oldu. Buna göre birileri Kajtek’i yakalayarak üzerinde takılı olan vericideki SIM kartı sökmüş ve kendi telefonuna takıp 20 saatlik konuşma yapmıştı.

     

    Leylek sayısı her yıl azalıyor 

    Sonuç olarak Polonya’nın göz bebeği olan leyleklerden birini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan hayvanbilimciler bir de bu faturayı ödemek zorunda kaldı. Afrikalı yetkililer ise bölgedeki halkın yoksul olması nedeniyle bu gibi durumların yaşanabileceğini belirtti. Son tahminlere göre Polonya’da 45 bin civarında leylek var ve bu sayı her geçen yıl azalmaya devam ediyor.








  • DH ölücüleri görmesin.
  • Pislik herifler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Afrikalı yetkililer ise bölgedeki halkın yoksul olması nedeniyle bu gibi durumların yaşanabileceğini belirtti.”

    Fakir ama kurnaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir an Türkiye sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bi çözüm bulunsa bari. Sim kartı almak için leylekleri katledecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leyleğe roaming paketli sim vermişler demekki 😂 bende bulursam drone a takayım 😂 2300€ x 5.48 😱 kajteki flightradardan takip edebilseydik 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bkamber kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan drone yapıyoruz 2 arkadaş. daha dogrusu elektronik uçuş kartını yapıyoruz yok yaw daha da dogrusu elektronik uçuş kartının programını yazıyoruz. arm işlemci programlıyoruz kısacası ... bu pid kısmında quaternion degerlerini kullanıp well-posed ayarında drone un havada sabit kalmasını saglamak istiyoruz. elinizde protaik güzel bilgiler varsa bekleriz
  • Aramalara kapatmamışlar mı ? :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C192699FC

    Bu mesaj silindi.
    Keşke bu ırkçı yorumu yapmadan önce haberi okusaydın.
  • Hahahhasssdlashuıldqwuqwd QWE:QW:EQW:eqwew


    Ne güldüm be :D

  • Leylek kendi kullanmıştır belki. Uzak akrabaları ile konuşmuş olmasın her sene göç her sene göç bıkmıştır. Bu sefer de gitmek yerine aramayı tercih etmiş olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leylek bir DH ölücüsü mü çıktı yoksa? @Baelros
  • Haberi okumadan kesin Türklerdir diye içimden geçirdim. Malum en son Hatay da kartal mı akbaba mı bir kuş türü vurulduğu ortaya çıkmıştı göç esnasında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • E sen data hattini konusmaya acik birakirsan kotu niyetli kisilerin istismarina da hazir ol. Gecmiste calistigim bir firmada musterilere verdigimiz GSM/GPRS modullerinde ( ki yuzlerce alet, ben isten ayrilirken 650 civarinda idi ) data hatlari vardi ve tumunde de gorusme yasakti. Data hatti olarak bile sadece belirli ip'lere veri aktaracak sekilde anlasma yapmistik operatorle. Bunun disinda bir veri transferi denemesi olursa mail atiyorlardi. Olurda sivrinin biri alip kendi telefonu ya da modeminde internet erisimi saglamasin diye.

  • En azından hayvana bir zarar vermemişler. Bilezik için kadınların kollarının kesildiği ülkede leyleklere neler yaparlar tahmin bile edemiyorum. Haberi silin bence.

  • Kajtek,sırasıyla Ukrayna, Romanya, Türkiye, Suriye, İsrail ve Mısır güzergahını takip ederek Sudan’daki Nasir Gölü yakınlarına ulaştı.





    Ölücülerimiz bu işe kafayı takarsa ortalık fena karışır.Açılacak konuları tahmin bile edemiyorum.Kuş Göçleri İzleme Topluluğu (ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaytung gibi haber. 1 e 5 abartı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanın niyeti kötü olmasın....

  • Icine data hatti takmamislar mi? Data hattinda aramalar kısıtlı olur.bunlar işi bilememiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 15 Haziran 2018; 16:38:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.