Şimdi Ara

Apple ve Qualcomm uzlaşma yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yılın başlarında büyük bir kavgaya tutuşan teknoloji dünyasının iki büyük ortağı Apple ve Qualcomm, bugüne kadar mahkemelerde birbirini suçlayarak haklılığını ispatlamaya çalışmıştı. Şimdi ise bir uzlaşma olabileceği ifade ediliyor.


     


    Arap saçına döndü


     


    İlk olarak iPhone 7 serisinde kullanılan modemler üzerinden başlayan kavgada Qualcomm ortağının kendi modemlerini düşük hızda gösterdiğini ve imajını zedelediğini iddia etmişti. Apple ise modem tedariği karşılığında Qualcomm’un tekelleşmeye yönelik bazı isteklerde bulunduğunu iddia etmişti.


     


    Sonrasında kavga patent davasına dönüştü. Qualcomm ortağının izinsiz olarak patentli teknolojilerini kullandığını iddia ederken, Apple da patentlerin adil olmayan şekilde sunulduğunu ve haksız olarak lisans bedeli talep edildiğini iddia etmişti.


     


    Ayrıca Bkz.4 kameralı telefonlara hazır olun

    Bugüne kadar 6 farklı ülkede 16 mahkemede 50 ayrı dava süreci devam ediyor. Uzun süre bitmeyecek gibi görünen davaların elbette yıpratıcı tarafı da var. Bu bakımdan iki firmanın uzlaşma yapacağı gündeme geldi.


     


    Bloomberg analiz uzmanları tarafından yapılan değerlendirmeye göre en az 3 ülkede Apple’ın Qualcomm ile uzlaşma masasına oturabileceği ifade ediliyor.


     


    Ülkelerden birisi ABD ve Federal Ticaret Komisyonu iki tarafın iddialarını dinleyecek. Qualcomm kendi modemini kullanmayan iPhone modellerinin patent ihlali yaptığını iddia ediyor ve satış yasağı konulmasını istiyor.


     


    Diğer ülke Almanya. Almanya’da jürinin Qualcomm’u haklı gördüğü ancak patent ofisinin vereceği son kararı beklediği ifade ediliyor. Son olarak Çin’de yine patent ofisi şikayetleri dinleyecek. Bu duruşmaların daha hızlı ilerlediği ve sonbahar aylarında bir karar alınabileceği belirtiliyor.


     


    Genelde satış yasağı talebi olduğu için Apple’ın bu üç ülkede riske girmeyeceği ve uzlaşma isteyeceği ön görülüyor. Bununla birlikte diğer Avrupa ülkeleri, yine ABD mahkemeleri ve Tayvan’da Apple’ın biraz daha haklı bulunduğu değerlendiriliyor.


     


    Adeta arap saçına dönen Apple-Qualcomm kavgasında ilk adımları atmanın gelecek adına olumlu olacağı açık. Apple’ın da yararına bir uzlaşma sonucu olursa diğer davalarda da uzlaşma ihtimali ortaya çıkacaktır.


     







  • Apple ne diyorsa doğrudur bence

  • Apple da dogru yönü gördü anlaşılan.

  • Bence modem konusunda qualcomm bir numara intel modemi niye kullanır ki zaten sorunlu modellerde hep intel var bendeki intel misal yazık günah o kadar para veriyor insanlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzlaşabilirlerse bence ikisi için de iyi olur. Bu konularda çatışmanın 2 markaya da yaramadığını daha önceki benzer olaylarda çok kez şahit olduk. Bunun yerine orta yol bulunmalı bana kalırsa...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.