Şimdi Ara

Samsung, Apple davasında hükmedilen tazminata itiraz etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    2011 yılında Apple ile Samsung arasında başlayan patent mücadelesi henüz sona ermiş değil. Bununla birlikte mahkeme geçtiğimiz ay davayla ilgili nihai tazminat tutarını açıklamış ve Samsung'un Apple'a toplamda 539 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermişti. Samsung geçmiş dönemlerde aynı dava yüzünden Apple'a ödeme yaptığı için şirketin ödeyeceği tazminat tutarı sadece 149 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. 


     

    Mahkeme süreci uzayacak 

    Mahkemenin kararı ile 7 yıllık hukuki süreç bitecek gibi görünse de Samsung'un hamlesi patent davasının bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Mahkemenin kararına itiraz eden Güney Koreli teknoloji devi 539 milyon dolarlık tazminatı ödemeyi reddetti ve kararın iptal edilmesi için dava açtı. Jüri kararının kanıtlarla desteklenmediğini ve jürinin makul davranmadığını ileri süren şirket yeniden duruşma yapılmasını istiyor. 


     

    Samsung'un sunduğu 34 sayfalık metne göre şirket, ödemesi gereken maksimum tazminat tutarının 28.085 milyon dolar olduğunu belirtiyor. Patent davasında ileri sürdüğü iddiasını yineleyen şirket, telefonun tamamının değil sadece bazı bileşenlerinin patent ihlaline konu olduğunu bu nedenle ödenmesi gereken tazminat tutarının çok daha az olması gerektiğini ileri sürüyor. Samsung'un talebinin ardından Apple iddialar karşısında 21 Haziran'a kadar yeni cevaplar sunabilecek. Yeni duruşmanın ise 26 Temmuz'da yapılması bekleniyor.


     

    Tazminatın iadesini istedi 

    Tazminatın iptali için dava açan Samsung, ayrı bir yasal başvuruda bulunarak Apple'a ödediği 145 milyon dolarlık tazminatın da iadesini istedi. Apple'ın dokunmatik ekran patentinin ihlal ettiği gerekçesiyle 2012 yılında açtığı davada mahkeme Samsung'un tazminat ödemesine hükmetmişti ancak daha sonra ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi dokunmatik ekranın patent ihlaline konu olamayacağını açıklamıştı. Samsung şimdi 145 milyon doları haksız yere ödediğini belirterek bu tutarın faiziyle birlikte iadesini istiyor. 








  • Ne patentmiş. İlk bulan diğerinin ebesine integral hesaplatıyor.

  • Apple üstüne yıpranma tazminatı istesin ayrıca ömür boyu nafaka bağlansın.

  • Apple: AĞLA
    Samsung, Apple davasında hükmedilen tazminata itiraz etti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.