Türkiye'de ilk defa haberini burdan okudğunuz ATi'nin yeni çözümü olan Radeon X1650GT modeli ile ilgili ilk test sonuçları da gelmeye başladı. Temelde X1650XT ile aynı teknik özelliklere sahip olan farklı olarak ise saat hızları kırpılmış olarak gelen X1650GT'nin ortaya çıkan ilk test sonuçlarına göre, Radeon X1650XT'den sonra en azından yapılan ilk testlere göre, Radeon X1650GT modeli de 7600GT'yi mağlup edecek gibi. Gerçi yine X1650XT modeli gibi piyasaya giriş anlamında geç kalmış (zamanında rakipsiz kalan GeForce 7600GT tüm ganimeti topladı diyebiliriz) bir model olan X1650GT bakalım uygun sayılabilecek fiyatı ile neler yapabilecek.
Test sistemi,
- İşlemci: Core 2 Extreme X6800 ( Intel'in en azından şimdilik en hızlı çift çekirdekli işlemcisi) - Bellek: 2GB DDR2-800. - Sürücüler: Catalyst 7.3 ve Forceware 93.71
ATi'nin X1650GT hamlesine karşı zaten 17 Nisan'da DirectX 10 destekli GeForce 8500 ve 8600 serisini çıkaracak olan Nvidia'nın GeForce 7600GS ve 7600GT modellerinin fiyatlarını da indireceği söyleniyor. Yeni test sonucu be bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.
Nvidia açtı arayı ATI nin uğraştığı işlere bak. Bu saatten sonra değil 7600gt yi 7900gs i geçse nefarkeder ki piyasa zaten orta seviye kartlara doymuş...Pazarlama stratejisini nvidia çok iyi biliyor. Ben şahsen 8600 leri bekliyorum.. Bu kart nekadar olursa olsun para verilmez... Bi modeli daha vardı x1550 diye görünce baya güldüydüm...
cavador
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 1 günü kaldı.
3 Nisan 2007; 22:36:16
quote:
Orjinalden alıntı: blackrewolf
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetozturk
6 aydeğil 1sene önce cıkması gereken şeylerdi bunlar o piyasa coktan kaldırıldı rakip neler cıkarıyor mukayese bile edilmez
FX Dedi ya Stok eritiyorlar...
stok eritcek pozisyonda değiliz 5600 dan 6600 e yada 7600e gecmiyoruz ki temiz bir sayfa acıldı artık dx10 a geciyoruz nv 14gün sonra 8600 satarken o kartla stokmu eritilir şu durum karşısında
Bu saatten sonra bu kart satılmazmış, laflara bakarmısınız. Sanki her sistem toplayan 8800 alıyor makinasına. X550 ler satılıyor hala çatır çatır, vatandaş 7600GS kartları pahalı buluyor bizim DH ciler de "yok o kart satarmı, karizmayımı çizdirelim bu kartı alıp" gibilerinden ahkam kesiyor. Yoksa burjuva formuda burası bizmmi haberimiz yok
Bu saatten sonra bu kart satılmazmış, laflara bakarmısınız. Sanki her sistem toplayan 8800 alıyor makinasına. X550 ler satılıyor hala çatır çatır, vatandaş 7600GS kartları pahalı buluyor bizim DH ciler de "yok o kart satarmı, karizmayımı çizdirelim bu kartı alıp" gibilerinden ahkam kesiyor. Yoksa burjuva formuda burası bizmmi haberimiz yok
Arkadaş, ters bir dönemde geliyor bu kartlar. DX 10'a geçmek üzereyiz ve şu saatten aklı selim insan orta seviye alacaksa 8600 serisi bir kart alır. Haa yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, kart uygun bir fiyat aralığında olursa -örneğin 80$ gibi- o zaman ne ala...
Ayrıca X550 demişsin, X550'lerin sınıfı farklı be hoca! Ama bu kartların hedefi 7600 serisi! Dediğim gibi, tren çoktan kalktı...
Arkadaş, ters bir dönemde geliyor bu kartlar. DX 10'a geçmek üzereyiz ve şu saatten aklı selim insan orta seviye alacaksa 8600 serisi bir kart alır. Haa yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, kart uygun bir fiyat aralığında olursa -örneğin 80$ gibi- o zaman ne ala...
Ayrıca X550 demişsin, X550'lerin sınıfı farklı be hoca! Ama bu kartların hedefi 7600 serisi! Dediğim gibi, tren çoktan kalktı...
zamanında aklı başında insan fx5200 de almaz deniyodu ortalık 5200 kaynıyo. pc kullanıcıları bu forumdan ibaret değil.herkes dx10 kartım olsun diye tutturmuyo.işimi görsün diyen de var.
neden insanlar uygun fiyata iyi bi dx9 kartı satın almasın ki? 70-80$ a illa 64bit kartlar mı olmak zorunda?
kendi ağzınla söylüyosun, dx10 gelince bu kartlar giriş seviyesi haline gelecek eski nesil dx9 kartı olarak. dolayısı ile x550 nin düştüğü duruma düşecek. hatırlatırım x550 9600 serisinden türemiş bir karttır.yani bi zamanlar o da orta sınıf kartıydı.
zaten amd işlemci çıkarıyo yok artık tren kaçtı c2d süpürdü ortalığı, ati kart çıkarıyo geç kalındı bilmem ne. piyasaya ürün çıkması neden bu kadar rahatsızlık veriyo anlamış değilim
illa high-end ürünler mi çıkacak piyasaya?
zamanında aklı başında insan fx5200 de almaz deniyodu ortalık 5200 kaynıyo. pc kullanıcıları bu forumdan ibaret değil.herkes dx10 kartım olsun diye tutturmuyo.işimi görsün diyen de var.
neden insanlar uygun fiyata iyi bi dx9 kartı satın almasın ki? 70-80$ a illa 64bit kartlar mı olmak zorunda?
kendi ağzınla söylüyosun, dx10 gelince bu kartlar giriş seviyesi haline gelecek eski nesil dx9 kartı olarak. dolayısı ile x550 nin düştüğü duruma düşecek. hatırlatırım x550 9600 serisinden türemiş bir karttır.yani bi zamanlar o da orta sınıf kartıydı.
zaten amd işlemci çıkarıyo yok artık tren kaçtı c2d süpürdü ortalığı, ati kart çıkarıyo geç kalındı bilmem ne. piyasaya ürün çıkması neden bu kadar rahatsızlık veriyo anlamış değilim
Arkadaşa katılıyorum.Ben şahsen bu kartı almayı düşünüyorum fiyatı uygun olursa
Trulli arkadaşım burada bahsedilen konu farklı. Ortaya DX10 destekli kartlar çıkıyor çok kısa bir süre içinde de giriş seviyesi DX10 kartlar çıkacak.
Şunu düşün FX57 nin verdiği testlere göre NVidianın 8600GTS si atinin kral kartını eziyor. Şimdi 250$ a %50 hızlısını mı almak mantıklı yok sa daha pahallıya yavaş ve eskisini mi almak mantıklı.
Zamanı geçti diye bahsedilen olay şu. Tamam bu kartlar giriş seviyesine oynayacak ama zaten X1650XT var yani XT 80$ olur ise GT de 76$ gibi bir fiyata sahip olur. Yani mevcut kartlarını üretsin bu vakitten sonra gereksiz bir kart. Gene üretimdeki tam performans çalışamayanları alıp GT olarak satacak ve NVidia nın hamlesinden daha az etkilenmeye çalışacak. (Yatarince hızlı çalışamayan modelleri GT diyerek satacak ve geri dönüş azaldığından karı artacak olan ise 3$ için daha iyi bir karttan mahrum kalanlara olacak.)
Ayrıca FX5200 almaz değil alınmaz diyorduk sanırım. (Tabi her mesajı takip edemem ama ben alınmaz derim)
Ayrıca 64bit davası çoktan geçti. DX10 lu kartlar çıktığında piyasadaki mevcut stoklar (550 gibi kartlardan bahsediyorum) eritilmeye çalışılacak ve millete kakalanacak. Ardından DX10 70-80$ a satılan kartlar çıktığında da elde kalan X1650XT ler GT ler aynı fiyata millete kakalanacak.
Orta seviye kart çıkması farklı, gereksiz yere çıkması farklı. Üst-Uç bir ekran kartı değil 8600GTS ler (230$ civarı), daha ucuz sürümleri de olacak ve eşit fiyata satılan X1650GT ler ne yapacak bilmiyorum.
Evet burası zenginler forumu değil. Ben 9550 kullanıyorum ve bana da rahatsızlık veren bir kart bu.
Valla önceden AMD ye hep olumlu bakıyordum ne yapar eder gene 3000+ gibi bir bomba patlatır diyordum ama olmadı. Sürekli gelen ertelemeler kuyruğu kapıya sıkışan bir köpeğin haykırışları gibi. (Köyde iç avlu kapısı yaylı idi. Bizim köpek içeri girmiş babaannem bağırınca kapıdan dışarı çıkarken kuyruğu kapıya sıkışmıştı oradan biliyorum. )
Bir saniye bir saniye, bu kart satmaz dediysek hardcore oyuncu almaz manasında söyledik. E almaz da hani! Arkadaş X550 örneğini vermiş mesela! X550'yi kim, ne amaçla alır şu saatte? Ayrıca benim bu kart çıkmasın gibi bir itirazım da olmadı! Sen senaryoyu yazıp üstüne bir de kendi kendine cevap vermişsin...
Ayrıca evet, bu kartın amacı eğer Nvidia'da orta seviyenin dengesini bozmaksa -ki ATI'nin de iddiası bu yönde- diyorum ki bu saatten sonra kim takar bunu? Kim mi takar? Sana sayayım:
İşimi görsün, gerisi mühim değil diyen adam, Bir halttan çakmayan adam, 60 ile 10 FPS'nin farkını göremeyen adam, Kör ATI fanları vs...
Peki kim mi almaz şu saatte? Onu da sayayım:
DX 10'u bekleyen adam, ki bunda sanırım birçoğumuz hemfikir, Orta seviyede ciddi bir başarı grafiği çizen Nvidia kullanıcıları, Donanımda güncelliği önemseyen adam vs...
5200 örneği de süperdi bu arada, tebrikler 5200'ün zamanında peynir ekmek gibi satılmasının nedeni fiyatının giriş seviyesi için bir hayli uygun olmasıydı. Hala da satılıyor, o da ekrana görüntü sinyalini almak için anca
Ayrıca rahatsız olduğum felan da yok! ATI'nin hedefi hala orta seviyede sidik yarışına girmekse, diyorum ki atı alan üsküdarı geçti hoca, budur...
Sigara da sağlığa zararlıdır bu arada, dumanı direk beyne gidiyormuş...
Edit: İmla!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGreat -- 4 Nisan 2007; 1:42:10 >
pajero arkadaşa katılıyorum.sanki herkes 8800 mü 8600 mü ne karın ağrısıysa onun yolunu gözlüyor.kimileri bu kartın fiyatına bilgisayar topluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdd0 -- 4 Nisan 2007; 1:25:35 >
4 Nisan 2007; 1:29:37
ya katılıyorsunuzda neye katılıyorsunuz atinin 1650xt si hala cok ucuz değil 100$ da nv de güzel cözümler varken ati hala pahalı ayrıca bu seviyede kart alıcak olan zaten kartını aldı 5200ü falan nereden karıştırdınız o kartlar giriş seviyesiydi bundan sonra orta seviye alıcak yani 150-200$ gözden cıkaracak olan atinin stok eritme projesini tınlamaz dx10u nunu alır gecer kardeşim
pajero arkadaşa katılıyorum.sanki herkes 8800 mü 8600 mü ne karın ağrısıysa onun yolunu gözlüyor.kimileri bu kartın fiyatına bilgisayar topluyor.
Arkadaşım 230$ a mı bilgisayar toplanıyor. DX10 denince sadece 8800 serisi yok. Ayrıca 8800 ler çoktan çıktı beklenen kartlar 8600 ve 8500 ler. Tahminim 130-140$ dan başlayan modelleri olacağı, tabi daha ucuz bile olabilir (Kırpılmış modeller.)
Şimdi sana bir sorum var. Araba alacaksın ve fiyat soruyorsun.
Bu ne kadar.
-10 birim Yanlız bu 2006 model 1 hafta sonra aynı fiyata 2007 si gelecek (Ki satıcılar bunu söylemez bizim burada yaptığımız da satıcıların söylemediğini söylemek) Hem onların motor daha az yakıp daha çok performans veriyor. (Hatta DX10 yeniliğini düşünürsek; Ayrıca yeni modeller 2006 nın yapamayacağı bir sürü şey getiriyor. Ayrıca şekli daha güzel klima bunda standar vb)
Şimdi sen 10 birim fiyata eski model mi alırsın yok sa körü körüne 2006 modeli mi alırsın.
@hdd0
Biz niye anlatıyoruz sanki. İkisinin ne performansı bir ne de sınıfı. Gitmişsin anadol ile ferrariyi karşılaştırmışsın. Bir de şimdiki testlere göre 1950XTX i geçen 8600 lerle bir karşılaştırma yap istersen.
X1650 karşısına 8500 ler gelecek. Sen gidip DX10 lu orta-üst bir kart ile DX9 lu orta-alt sınıf bir kartı karşılaştırmışsın.
Bu arada 5200 diyen arkadaş bir şeyin çok satması iyi olduğu anlamına gelmez. Ona bakarsan sigara da ekmekten daha çok satılıyor. Sence hangisi daha iyi. Seni öldüren, performasını düşüren, iştahını kesip seni aç bırakan sadece dumanına para verdiğin [Kemal SUNAL dan tavuğun kokusu için para alınırken gülünüyor ama insanlara sigara olarak duman (PİS HAVA!!!)] sigara mı, seni aileni doyuran, çalışman için sana enerji veren protein kaynağı ekmek mi????
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Nisan 2007; 15:12:01 >
x1650xt 7600gt yi yiyemediki x1650gt yesin ... sentetik testleri boşverin oyun testlerine bakmak lazım oyun testlerinde bazı testlerde x1650xt geçmiş ama %0.5 falan buna yemek deniyorsa ben daha bişi bilmiyorum bu durumda x1650gt ninde 7600gt yi yemesi pekte olası değil ... sentetik testlerde ati ve nvidianın çeşitli modellerinin birbirlerine farklar atarken oyunlarda tam tersi durumlar olduğunun çok gördüm .. her iki marka içinde konuşuyorum bence çok yanlış bir bilgilendirme olmuş bu
Ati stok eritecekse bu fiyatlardan olmaz..Amd baktı ki herkes intele yöneldi indirim hamleleriyle belkide şu anda öne geçtiler...Amd tarafı atiyede aynı politikayı uygulayabilir bu sıralar bu kartların peynir ekmek gibi satılması lazım..Sanırım Mayısta çok güzel indirimler gelecek dx9 kartlara...Hayırlısı bakalım...
ati bunu hep yapıyor gzüel kart yapıyor ama geç çıkartıyor nvıda satcağını satıyor... yada nvıdıanın kartına göre kartmı yapıyor ilk önce onu inceleyip mi kendisi bişeyler tasarlıyor gerişden geliyor..
kurtlu baklanın kör alıcısı her zaman olacaktır... internet kafe açanların çogu 6200tc peşinde 1-2 dolar daha ucuz bulsalar 5200 de alacaklar, hatta imkan olsa ekran kartı bile koymayacaklar.. fi tarihinden kalma counter strike ekran kartı seçmiyor ne bulsa onunla oynuyor.. hatta benim bir web sayfasını açmaktan aciz laptopumda bile oynuyor mubarek..
AMD Phenom 9550, Gigabyte GA-MA770DS3, 2*1gb OCZ Platinum SLI 1066Mhz, Palit 9600GT Super Sonic, Samsung 750 GB, Samsung DVD RW Lightscribe, Samsung 797MB, Cooler Master - CAC TA5, Enermax Liberty 400W PSU, Microsoft Digital Media Keyboard, A4Tech x7 718F Mouse, Philips SPC900NC Webcam, Skyvision DVB-S, Everpower 1000 Watt UPS, Next 2000 Plus, Canon Ixus50 DC... *********** Dürüstlük En Büyük Erdemdir...
Bir saniye bir saniye, bu kart satmaz dediysek hardcore oyuncu almaz manasında söyledik. E almaz da hani! Arkadaş X550 örneğini vermiş mesela! X550'yi kim, ne amaçla alır şu saatte? Ayrıca benim bu kart çıkmasın gibi bir itirazım da olmadı! Sen senaryoyu yazıp üstüne bir de kendi kendine cevap vermişsin...
Ayrıca evet, bu kartın amacı eğer Nvidia'da orta seviyenin dengesini bozmaksa -ki ATI'nin de iddiası bu yönde- diyorum ki bu saatten sonra kim takar bunu? Kim mi takar? Sana sayayım:
İşimi görsün, gerisi mühim değil diyen adam, Bir halttan çakmayan adam, 60 ile 10 FPS'nin farkını göremeyen adam, Kör ATI fanları vs...
Peki kim mi almaz şu saatte? Onu da sayayım:
DX 10'u bekleyen adam, ki bunda sanırım birçoğumuz hemfikir, Orta seviyede ciddi bir başarı grafiği çizen Nvidia kullanıcıları, Donanımda güncelliği önemseyen adam vs...
5200 örneği de süperdi bu arada, tebrikler 5200'ün zamanında peynir ekmek gibi satılmasının nedeni fiyatının giriş seviyesi için bir hayli uygun olmasıydı. Hala da satılıyor, o da ekrana görüntü sinyalini almak için anca
Ayrıca rahatsız olduğum felan da yok! ATI'nin hedefi hala orta seviyede sidik yarışına girmekse, diyorum ki atı alan üsküdarı geçti hoca, budur...
Sigara da sağlığa zararlıdır bu arada, dumanı direk beyne gidiyormuş...
Edit: İmla!
rahatsızlık durumunun neden olduğunu belirtmiştim sadece sana hitaben bişe demedim orda bi genelleme yaptım. neden hemen rahatsız olmadım diyosunki.ayrıca gene kartın çıkmasına neden itiraz ediyosun da demedim
lafı istediğiniz yerden anlamayın.ben piyasada uygun fiyatlı iyi bir dx9 kartı olmasın mı diyorum. ne biliyosunu ati nin bu kartı giriş seviyesine rakip olarak görmediğini?hemen orta sınıfta sidik yarıştırmak yada dengeleri değiştirmek için çıkarttığını düşünüyosunuz?
hem x550 dediğin kartın üstünden bimem kaç sene geçti onu örnek vererek bi yere varılmaz.bu saatten sonra tabiki tercih edilmesi tuhaf olur. ama x1650gt çıktığında dx10 derdi olmayan, arada oyun oynayıp zevk almak isteyen kullanıcıların tercih edebileceği alınabilecek bi kart olabilir diyorum. sonuçta gayet güzel oyun oynatabilen bi kart şu an için.
ati de çıkıp bu kart oyuncuların kartı falan demiyoki. benim üstünde durduğum konu piyasada böle seçeneklerin olmasının iyi olacağı yönünde. ortaya bi kart çıktı diye atı alan geçti demenin bi anlamı yok.
yani ati nin orta sınıfta sidik yarıştırmak için çıkarttını düşünmüyorum.neden hedefi olsun ki bu saatten sonra. ati nin hedefinden çok senin kendi düşüncen gibi geliyo bana. zaten ati nin orta sınıfın dengesin bozmak istiyorum iddası da nerden çıktı orası ayrı mevzu. bu tip kartları piyasa sürmesi yüzünden öle diyosan bu senin kendi varsayımınızdır atinin değil iddası falan değil.
öle ufak yazılarla bişeyler ima etmeye de gerek yok onu söyliyim.şurda adam gibi bişey tartışıyoruz garipleşmenin anlamı yok...