Şimdi Ara

MediaTek işlemcili Xiaomi Redmi 6 ve Xiaomi Redmi 6A tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi, orta ve giriş seviyesine yönelik Xiaomi Redmi 6 ile Xiaomi Redmi 6A modellerini tanıttı. Her iki telefon da gücünü MediaTek işlemciden alıyor. Xiaomi Redmi 6, özellikleriyle dikkat çekerken Xiaomi Redmi 6A çok düşük fiyatı ile öne çıkıyor.

     

    Xiaomi Redmi 6 özellikleri

    Orta seviyeye hitap edecek olan Xiaomi Redmi 6, gücünü MediaTek’in 12 nm üretim teknolojili ve sekiz çekirdekli Helio P22 mobil platformundan alıyor. Serinin önceki modeli olan Redmi 5’te 14 nm mimarili Snapdragon 450 tercih edilmişti.

     

    Çerçevelerin bir miktar kalınlaştığı ve ekran boyutunun 5.45 inç boyutuna küçültüldüğünü görüyoruz. Önceki modelde olduğu gibi HD+ (720x1440) çözünürlüğünde 18:9 en boy oranlı ekran ile geliyor.

     

    Tasarımsal anlamda aynı tasarım hatları korunurken arka kameranın sol üst köşeye taşınması ile Redmi serisinin yeni üyelerine benzer bir tasarıma geçiş yapılmış.

     

     


     

    Bataryada da kısmi bir tasarrufa gidilmiş ve Redmi 5’deki 3300 mAh kapasitedeki pil yerine 3000 mAh büyüklüğünde bir pil tercihinde bulunulmuş. İşlemcinin 14 nanometreden 12 nanometreye düşmesi ile pil tasarrufu sağlanacak ve benzer kullanım süreleri sunacak (en azından teorik olarak olması gereken bu).

     

    İki farklı konfigürasyonun bulunacağı Xiaomi Redmi 6; 3 GB RAM/32 GB depolama alanı ve 4 GB RAM/64 GB depolama alanı seçeneği kullanıcıya sunulacak. Depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün.

     

     


     

    Çift arka kameraya terfi eden telefonda 12 MP + 5 MP çözünürlüğünde sensörler tercih ediliyor. MIUI 10’un yapay zekâ desteği sayesinde rakiplerinden daha başarılı portre fotoğraflar vaat ediyor.

     

    Ön kamera için 5 MP çözünürlüğünde bir selfie kamera ile karşılaşıyoruz. MIUI 10un AI yüz tanıma özelliği sayesinde ekstra bir sensöre gerek olmadan yüz tanıma ile kilit açılabiliyor. Dileyen kullanıcılar, arka bölümde yer alan parmak izi okuyucusunu da tercih edebilecek. Kutudan Android 8.1 yüklü olarak çıkacak.

     

    Xiaomi Redmi 6 fiyatı ve çıkış tarihi

    Özellikleri geliştirilen Redmi 6 için geçtiğimiz yılın aynı fiyat etiketi tercih edilmiş. 3 GB RAM/32 GB depolama alanına sahip modeli 125 dolara, 4GB/64 GB depolama alanı sunan model ise 155 dolara satılacak. Çin’de 15 Haziran tarihinde piyasaya çıkış yapacak.

     

    Xiaomi Redmi 6A özellikleri

     

    Xiaomi Redmi 6’ya benzer tasarıma sahip Redmi 6A, kırpılmış donanım özelliklerine sahip. En başta işlemcinin kırpıldığını ve 4 çekirdekli Helio A22 işlemcisinin kullanıldığını görmekteyiz. Serinin önceki telefonunda Snapdragon 425 kullanılıyordu. Helio A22, 12 nm üretim teknolojisi sayesinde daha yüksek performans ve daha fazla pil tasarrufu sunmayı vaat ediyor.
     

    Depolama alanı olarak tek seçenek bulunduğu telefon 2 GB RAM ve microSD kart ile genişletilebilen 16 GB depolama alanı ile geliyor.  

     

    Redmi 6A modelinin aksine tek arka kameraya sahip telefonun arka kamerası 13 MP, ön kamerası ise 5 MP çözünürlüğünde. AI kamera ve yazılımsal portre modu özellikleri bulunuyor.

     
     

    5.45 inç büyüklüğünde 18:9 en boy oranlı ekranın tercih edildiği Redmi 6A’da parmak izi okuyucu bulunmuyor. Biyometrik doğrulama seçeneği olarak sadece yazılımsal yüz tanıma özelliğine yer verilmiş. Geçtiğimiz yıl tanıtılan modelde de parmak izi okuyucu bulunmuyordu.

     

    MIU 10 yüklü olarak gelecek telefon Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile kutudan çıkacak.

    Xiaomi Redmi 6A fiyatı ve çıkış tarihi

    Xiaomi Redmi 6A’nın satış fiyatı 95 dolar olarak açıklandı. 15 Haziran tarihinde Çin’de satışa sunulacak.









  • 50 tl veririm

  • ÇÖPtek
    ÇÖPoami


  • 95 dolar mı? Yani Türkiye'de 1500 TL(!)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şahsen almam yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BİM ve A101 şansını denesin.

  • Bu telefon da, 60 yaş üstü olup, "oğlum/kızım şunun ekranında bişeyler yazıyor bakıversene." diyen babaanne, dede ve yaşıtlarına gelsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çerçevelerde neden geriye gider ki insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen seneye göre geriye gidiş yaşanmış, işlemciler daha iyi gibi görünse de sütten ağzı yanan misali MTK'ya her zaman kuşku ile bakmışımdır bir X25 kullanıcısı olarak. Kızılötesi kaldırılmış, batarya ve ekran küçültülmüş, çerçeve oranı çok az da olsa artmış, bir tek kamera ve işlemci ileri gitmiş, arkada Mi logosunun altındaki siyah noktaları anlamadım sadece...

  • Hoparlör arka tarafta konumlandırılmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cenking kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle inanılmaz vizyonsuz bir karar eğer o hoparlör ise!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    ÇÖPtek
    ÇÖPoami

    Almak zorunda değilsiniz.
    Ayrıca çokta iddialı bir telefon değil asya pazarında düşük bütçeli sınıf için üretilmiş.
  • 95 dolara telefon denmiş adam çöp yazmış. Sana 95 dolara ne sunmalarını bekliyorsun? Şu cihaz bile bizim yerli markaların 1000 liraya sattığından daha iyi konfigürasyona sahip. Seveceksen ona söv 95 dolarlık telefona değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cop yazanlar olmus fakat 95 dolarlik! bir cihazdan bahsediyoruz... ne kadar ekmek o kadar kofte yani bu fiyata bu ozellikle super bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcat67

    Almak zorunda değilsiniz.
    Ayrıca çokta iddialı bir telefon değil asya pazarında düşük bütçeli sınıf için üretilmiş.

    Alıntıları Göster
    almak zorunda olup olmadığımın farkındayımda siz benim yorumuma cevap vermek zorunda olmadığınızın farkında değilsiniz sanırım...
  • Xiaomi redmi 6a a101e gelse de alsak. 105 dolara 12 nm işlemci, 3 gb ram, 32 gb hafıza ile tam f/p telefon. Türkiyede 700 lira olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Mtk işlemcilerin giriş seviyesi dışında helio serileri gayet iyi mesela p60 oldukça iyi bir işlemci.
  • Bakın ne yazmışım, X25 kullanıcısıyım, yani Helio X25'li Xiaomi Redmi Pro, 4000'lik batarya 1 günü zar zor çıkarıyor, aşırı ısınıyor, PubG'de en düşük ayarda kasıyor. Bundan daha önce çıkanlar Android 8.1 güncellemesini almışken Android 6'da kaldık Mediatek yüzünden



    Tek artısı günlük kullanımda asla takılmıyor. Onu da Miui 10'a borçluyuz, zaten Miui 10 Snapdragon 430'da bile takılmıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • puandorg kullanıcısına yanıt
    daha ne istiyon dana dili falan mı
  • cEsor kullanıcısına yanıt
    Espriyi anlamadıysan bence konuşmamalısın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.