Şimdi Ara

Samsung’un özelleştirilmiş yeni çekirdeği Cortex-A76’dan daha hızlı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ARM’ın 7nm sürecine uygun olarak tasarladığı Cortex-A76 mimarisini duyurmasının ardından tasarımcıların da çalışmaları başladı. Gelecek yıl 7nm sürecindeki yonga setlerinde yer alması beklenen Cortex-A76 için Samsung da yoğun bir çaba içerisinde.


     


    Exynos 9820 özellikleri


     


    Standart mimariyi kullanmaktansa özelleştirilmiş çekirdek alanına el atan ve üç nesildir başarılı tasarımlar yapan Samsung, gelecek yıl 7nm sürecinde yeni nesil Exynos yonga setini kullanmaya başlayacak. Firmanın önemli bir aşama kaydettiği ifade ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Snapdragon 1000 yonga seti Intel’e kafa tutmaya geliyor

    Gelen bilgilere göre Exynos 9820 adını alması beklenen yeni yonga seti Mongoose M4 özelleştirilmiş performans çekirdeklerine sahip olacak. Cortex-A76 çekirdeği üzerinde özelleştiriliyor olsa da Samsung’un daha iyi sonuçlar elde ettiği ifade ediliyor.


     


    Mongoose M4 çekirdeği çeşitli optimizasyonlar sayesinde Cortex-A76 çekirdeğinden daha yüksek hızlara ulaşmış. Normalde ARM’ın açıklamalarına göre Cortex-A76 çekirdeği teorik olarak 3.3Ghz seviyesine kadar çıkabiliyor. Bu da demek oluyor ki Mongoose M4 çekirdekleri bu seviyeyi de geçiyor. Elbette pratikte 2.50-2.60GHz seviyeleri olacaktır. İyi bir soğutma sistemi ile 2.8GHz seviyesi de zorlanabilir.


     


    Kaynaklar Samsung’un sınır performanstan ziyade enerji verimliliğine odaklanacağını belirtiyor. Bu da yukarıda değindiğimiz ilk pratik hız seviyelerini anlamlı kılıyor.


     


    İlk benchmark skorlarına göre performans çekirdekleri Geekbench çok çekirdek testinde 13000 puan üzerine çıkabiliyor. Apple A12 yonga setinin de benzer bir skor elde ettiği gündeme gelmişti. Her ne kadar resmi sonuçlar olmasa da iki yonga setinin başa baş gideceği söylenebilir.


     







  • Grafik işlemci tarafındada bu kadar iddalı olması dileği ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hız yarışı nereye gidiyor bilemedim. Işlemciler hızlanıyor, iyi grafikli oyunlar daha düşük işlemci istemeye başlıyor.

    Ne anlamı kalıyor bu kadar hızın bilemedim. Arayüz dandik telefonlarda bile stabil şuanda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Gate

    Bu hız yarışı nereye gidiyor bilemedim. Işlemciler hızlanıyor, iyi grafikli oyunlar daha düşük işlemci istemeye başlıyor.

    Ne anlamı kalıyor bu kadar hızın bilemedim. Arayüz dandik telefonlarda bile stabil şuanda.

    Telefon 2 sene kasma donma yapmadan dayanabilsin diye tüm bunlar. Sonra zaten en kralı da olsa yavaşlasın isteniyor. Daha hızlısını yapmazlarsa, gelecekte şu anki modelleri yavaşlatamazlar. Performans farkı büyük olmadığı sürece yeniler de kasmaya başlar çünkü.
  • Samsung'un Apple'a işlemci performansı anlamında yetişmesi için 3-4 nesle ihtiyacı var.

  • Apple'a yetişmesi için 3-4 nesle ihtiyacı yok. apple o 3mm girişini keyfine kaldırmadı dev çekirdek alanını açtılar kendilerine. Çekirdek artışı da buna bağlı. Çekirdek artışından öncede Apple'ın performasını biliyoruz çoklu çekirdekte. hem 3mm'yi kaldıracaksın, hem daha fazla cpu kulanacaksın ama fanlar alkışlayacak işte Amerika ve Türkiye halklarının benzerliği. Borcam gibi olmuş

  • Apple ile sidik yarıştıracaklar diye yine saat hızına abanmaya başladılar.
    Yahu arkadaş. Zaten telefonlar çok hızlı. Aşırı hızlı. Hızla uğraşacağınıza şunların kullanıcı deneyimine yönelseniz de, ekrandan parmak izi okuma, daha uzun pil ömrü, daha iyi ses kalitesi gibi şeylerin keyfine varsak.

  • Nereden biliyorsun bu konular hakkında çalışmadıklarını?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.