Şimdi Ara

iOS 12 Beta hakkında ilk izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Apple'ın bu yıl yirmi dokuzuncusunu düzenlediği WWDC 2018 (Dünya Geliştiriciler Konferansı) büyük hayal kırıklığı yarattı. Hiç şüphe yok ki her sene olduğu gibi bu sene de gerçekleştirilen WWDC 2018'in de en merak edilen konuğu iOS 12 işletim sistemiydi lakin iOS 11 yüzünden başı bir hayli ağrıyan Apple, yeni işletim sisteminde yeniliklerden ziyade performansa ve güvenilirliğe odaklanmayı tercih etti. Dişe dokunur herhangi bir yeniliğin olmaması da iOS 12'yi eleştiri oklarının hedefi haline getirdi. 
     
    4 Haziran günü iOS 12'nin lanse edilmesiyle birlikte geliştirici ön sürümü de indirmeye sunuldu. Biz de zaman kaybetmeden iOS 12 işletim sistemini iPhone 8 Plus'a kurduk. Bakalım iOS 11'den iOS 12'ye geçişte bizleri neler bekliyor? 
     

    iOS 12 neler sunuyor?

     
     
     
    iOS 12'nin geneli itibariyle performans odaklı bir güncelleme olduğunu söylemek yanlış olmaz lakin ufak tefek yenilikler de yok değil. Gelin hep beraber iOS 12 ile birlikte gelen yeniliklere yakından göz atalım.
     
    Haberimizin sonunda yer alan galeriden iOS 12'nin ekran görüntülerine ve duvar kağıdına ulaşabilirsiniz.
     

    Yeni bildirim gruplama özelliği

     
     
    Android tarafında uzun zamandır bulunan bildirim gruplandırma özelliği iOS 12 güncellemesiyle birlikte iOS ekosistemine de dahil edildi. Bildirimleri kategorize ederek bildirim merkezinin daha derli toplu görünmesini sağlayan bu özellikle birlikte gruplandırılan bildirimleri sağa kaydırarak topluca silebilir ve [Ayarlar > Bildirimler] adımlarını izlemeden, tek bir dokunuşla kısa yoldan bildirim ayarlarını değiştirebilirsiniz.  
     
    Dikkatimi çeken bir diğer noktaysa bildirimler uygulamalara göre kategorize edilmiyor olmasıydı. Örnek vermek gerekirse dahil olduğunuz bir WhatsApp grubundan gelen mesaj bildirimleri toplu şekilde gruplandırılmak yerine grup katılımcılarından mesaj atan kişilere göre kategorilere ayrılıyor. Yani DH isimli bir WhatsApp grubundan A kişisinin attığı mesajlar bildirim merkezinde ayrı bir gruplama şeklinde yer alırken, B kişisinden gelen mesaj bildirimleri ayrı bir kategoride gruplanıyor. Kısacası daha özelleştirilmiş bir bildirim gruplama özelliğinin bizleri beklediğini söyleyebilirim. 
     

    Yeni Ekran Süresi özelliği

     
     
     
    Ayarlar menüsüne eklenen "Ekran Süresi" özelliğiyle birlikte telefon kullanımınızı ayrıntılı bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Haftalık aktivite özetinizi, sosyal medya kullanım sürenizi, hangi uygulamayı kaç dakika kullandığınızı, hangi uygulamanın telefonu almanıza sebep olduğunu vs. gibi ayrıntılı analizlere ulaşabilirsiniz. 
     
    Uyarı: Cihazımızda iOS 12'nin geliştirici ön sürümü yüklü olması sebebiyle bazı yerlerde İngilizce ifadeler bulunmakta. iOS 12'nin final sürümü yayınlandığı takdirde Apple tarafından gerekli düzeltmeler sağlanacaktır! 
     

    Yeni Uygulama Sınırları özelliği

     
     
     
    Ekran süresi bölümüne eklenen uygulama sınırları özelliğiyle birlikte uygulama kullanımınızı, kendi belirlediğiniz ölçütler doğrultusunda sınırlayabilirsiniz. Özellikle ebeveynlerin işini kolaylaştıracak bu özellikle birlikte çocukların telefon kullanımı sıkı denetim altına alınıyor. Yukarıdaki görselde yer alan kategori kısmından kullanımını kısıtlamak istediğiniz uygulama için süre kısıtı ekleyebilirsiniz. 
     
     
     
    Uygulama için belirlediğiniz süre sınırının aşılması durumunda görselde de görüldüğü üzere bir uyarı alıyorsunuz. Dilerseniz gelen uyarı ekranından tıpkı alarmdaki gibi erteleme yapabilirsiniz lakin süre erteleme özelliğini devre dışı bırakabilmek de mümkün. Yeni bir ayarlama yapılmadığı sürece 24 saatlik döngü dolmadan süre sınırı eklenen uygulamalara erişim mümkün olmamakla birlikte, sağdaki görselde olduğu gibi süre kısıtı aşılan uygulamalar koyu renkle gösteriliyor ve bu uygulamaların altında küçük bir kum saati simgesi beliriyor. 
     

    32 kişiye kadar grup FaceTime özelliği

     
     
    Güncellenen FaceTime uygulamasıyla birlikte 32 kişiye kadar eş zamanlı olarak grup içi sesli ve görüntülü görüşme yapabilmek mümkün.
     

    Yeni Siri kısayolları

     
     
     
    iOS 12 ile birlikte sanal asistan Siri'ye eklenen kısayollar, telefon kullanımınızı daha zahmetsiz hale getiriyor. Sıklıkla yaptığınız şeyleri yakından takip eden Siri, sizlere çeşitli kestirmeler sunuyor. Dilerseniz Siri Shortcuts destekli uygulamalarla kendiniz de Siri kısayolları belirleyebilirsiniz. 
     
    Bazen Siri'nin sizin bir isteğinizi yerine getirmesi için tek bir komut yeterli olmayabiliyor işte bu gibi durumlarda Siri kısayollarını kullanmak hayatı daha da pratikleştirebilir. Siri kısayollarından sesinizle bir komut ekleyerek tek bir adımda istediğiniz işlevi Siri'ye yaptırabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Siri'den Safari aracılığıyla DonanımHaber'in anasayfasını açmasını istiyoruz. Bunun için Siri kısayollarından Safari kısmına gelerek DonanımHaber'in anasayfa linki üzerinden bir DH komutu ekleyelim. Artık Siri her açıldığında "DH" derseniz, direkt olarak Safari'den DonanımHaber'in anasayfası açılacak.
     

    Fotoğraflar uygulamasına yeni özellikler eklendi

     
     
     
    Fotoğraflar uygulamasına eklenen "Sizin İçin" sekmesiyle birlikte tıpkı Facebook'ta olduğu gibi anılarınız sizler için derleniyor. Ayrıca uygulamaya eklenen arama özelliği sayesinde aradığınız fotoğraflara rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmalarıyla güçlendirilen arama kısmına herhangi bir kişinin adını yazarak o kişiyle birlikte çekilmiş olduğunuz fotoğraflara erişebilirsiniz. Veyahut arama kısmına "açık hava" yazarsanız açık havada çekilmiş tüm fotoğraflara ulaşabilirsiniz. Bu deneyimlerim doğrultusunda arama özelliğinin oldukça başarılı çalıştığını ve telefon kullanımını bir hayli pratikleştirdiğini söyleyebilirim.  
     

    Yeni ARKit 2.0 destekli ölçüm uygulaması: Measure

     
     
     
    ARKit 2.0 beraberinde tanıtılan Measure uygulamasıyla birlikte cisimlerin boyutları uçtan uca ölçebiliyor. Uygulama üç boyutlu düzgün nesneleri otomatik olarak algılayarak ölçüm yapabilirken, kullanıcının kendisi de kenar ve köşelerden bir nokta belirleyerek manuel ölçüm yapabiliyor. Ara sıra gerçeği yansıtmayan ölçümler yapabilen Measure uygulaması, iOS 12'nin final sürümüyle birlikte daha gerçekçi ölçümler yapacaktır. 
     

    ARKit 2.0

     
     
     
    ARKit 2.0 ile birlikte mobil sektörde alışılagelmişin dışında bir deneyim vaat ediliyor. AR oyunlar için yeni çoklu kişilik modu ve sanal nesnelerin bir alana yerleştirilip yerinde kalmasını sağlayan başka bir mod sunan yeni nesil ARKit 2.0 ile birlikte detaylar da çok daha net görülüyor. 
     

    Daha gelişmiş Rahatsız Etme modu

     
     
     
    Güncellenen Rahatsız Etme moduyla birlikte ekran, uyarılana kadar "karanlık moda" bürünüyor. Rahatsız Etmeyin özelliği belirli bir zamana veya yere göre otomatik olarak kapanabilirken, Denetim Merkezi'nden zamanlama yapabilmek de mümkün. 
     

    Ayrıntılı pil kullanım analizi 

     
     
     
    Güncellemeyle birlikte uygulamaların pil kullanımı, daha ayrıntılı bir şekilde grafikler aracılığıyla kullanıcının bilgisine sunuluyor.
     

    iOS 12 Beta nasıl yüklenir?

     
     
     
    iPhone veya iPad aygıtınız için bu linke tıklayarak geliştirici ön sürümünü indirebilirsiniz. İndireceğiniz sürüm, iOS 12'nin geliştirici Beta sürümü olduğu dolayısıyla çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabileceğinizi belirtmek isteriz. Eylül ayının sonlarına doğru final sürümü indirmeye sunulacak olan iOS 12, aşağıdaki cihazları desteklemektedir:
     
    iPhone: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

    iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7 inç iPad Pro, iPad (beşinci ve altıncı nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2

    iPodTouch (altıncı nesil)
     
    iOS 12 yüklü iPhone 8 Plus'ın ekran görüntülerine ve iOS 12 duvar kağıdına galerimizden ulaşabilirsiniz.   
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
    iOS 12 Beta ekran görüntüleri
     



  • Elinize sağlık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel anlatılmış kısa ve öz tşk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ios 13 te düzgün çalışır artık bunlar

  • Faydalı olduysam, ne mutlu bana ☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yüklyenler sorunlar yaşıyor mu? Bizde yüklesek mi acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıpjoker K kullanıcısına yanıt
    Ben iPhone 8 Plus aygıtıma yükledim. Birtakım minör sorunlar yok değil ama genel anlamda çok ciddi bir problemle de karşılaşmadım. Ancak benim şahsi görüşüm Eylül ayınının sonlarına doğru çıkacak final sürümünü beklemeniz yönünde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 7’ye yükleyen var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yükleyenler hız durumunu ısınma durumunu pil süresinde azalma varmı genel olarak memnunmu paylaşabilirmi?
  • AzuLA kullanıcısına yanıt
    Sorunuzun cevabı cihazdan cihaza değişebilir. Performans konusuna değinecek olursam uygulamaların bir miktar daha hızlı açıldığını söyleyebilirim. Özellikle kilit ekranını sağa kaydırarak kamerayı açma kısayolunun bir hayli hızlandığını ve klavyenin çok daha tepkisel çalıştığına şahit oldum. Pil süresinde kayda değer bir değişim yaşamadığım gibi ısınma konusuna değinecek olursam özellikle Yeni ARKit 2.0 destekli ölçüm uygulaması: Measure'un kullanımı esnasında telefonun bir hayli ısındığını belirteyim lakin yukarıda da değindiğim gibi bunlar cihazdan cihaza değişiklik gösterebilir. iOS 12 için gerekli performans testlerini de yapmış bulunmaktayım. iOS 11 ile kıyaslamalı bir şekilde hazırlamış olduğum haber de gün içerisinde yayına girecek. Takip edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antoffensive -- 7 Haziran 2018; 15:3:9 >
  • Skype çalışmıyor. 11.4 e nasıl döneceğiz?
    Edit: ölçme zımbırtısı da kapanıyor.
    6s+ kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 7 Haziran 2018; 16:45:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Telefonunuzu iTunes yüklü bir bilgisayara bağlayıphttps://ipsw.me/ sitesinden uygun iPhone modelinizi seçerek telefonunuza indirmek istediğiniz sürümü bilgisayarınıza indiriniz. Ardından telefonunuza bilgisayara bağlayıp PC'den iTunes uygulamasını açarak, Shift tuşuyla birlikte iPhone'a Geri Yükle butonuna tıklayıp indirmiş olduğunuz Firmware sürümünü iPhone'unuza kurunuz. Bu adımdan sonra her şey otomatik olarak devam edecektir.

    Not: Apple henüz iOS 11.3.1 sürümünü imzalamadığı için dilerseniz bu sürümü de cihazınıza kurabilirsiniz. iOS 11.4 veya iOS 11.3.1 sürümlerinden herhangi birini tercih etmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antoffensive -- 7 Haziran 2018; 19:12:58 >
  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde geri dönüş yapıldığı zaman veriler silinmiyor değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labkamil kullanıcısına yanıt
    Silinir. Yedekleme yapmanız gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • antoffensive kullanıcısına yanıt
    Hocam denedik 11.3.1 sürümüne dönmek için fakat iphone adlı iPhone a gerinin yüklenmedi 3194 hatası alıyorum neden olabilir ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.

    İphone 7 plusta yandex ve google navigasyon da rotayı buluyor sonra takip edemiyor. Apple map te sıkıntı yok. Bu sorunu yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelen aramaları reddet tuşu konulmalı çok önemli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bes para etmez

  • Acaba Iphone 6 için herhangi bir gelişme olacak mı ? Beklemedeyiz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.