Şimdi Ara

Türk yazılımcılardan milyonlarca kez indirilen mobil oyun: Sling Drift

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde okuyan 26 yaşındaki Mert Can Kurum'un, kendisi gibi Bilgisayar Mühendisi olan arkadaşı Zeren Tolga Kaçar ile mobil platformlar için geliştirdiği Sling Drift isimli araba oyunu bir hafta içinde dört milyon kez indirilerek rekor kırdı.

     


    ABD'li şirket Tastypill ile işbirliği yapıldı


    Türk yazılımcıların geliştirdiği mobil araba oyunu ABD'li şirket Tastypill işbirliği ile dünya çapında 22 ülkede en çok oynanan ilk 10 oyun arasına girmeyi başardı. Mert Can Kurum'un, TÜBİTAK'ın desteğiyle 4 ay önce kurduğu Ruby Games isimli yazılım şirketi kullanıcılara farklı kategorilerde birkaç eğlenceli oyun daha sunuyor. Öte yandan, çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirten Zeren Tolga Kaçar ise böyle bir projede çalışmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.


    Mert Can Kurum, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada herkesin oynamasını istedikleri bir oyun geliştirmek için yola çıktıklarını belirterek: "Günde yaklaşık 1 milyon kişi geliştirdiğimiz oyunu oynuyor. Böyle önemli bir hedefe çok kısa sürede ulaştığımızı düşünüyorum. Bizim yıllardır amacımız ve hayalimiz buydu. Tasarladığımız oyunu dünya oynuyor. Şirketi kurduğumuz ilk günden beri 'bir oyun yapalım tüm dünya oynasın' diyorduk. Çok gurur verici. Arkadaşlarımız ve tanımadığımız insanlar her gün oyunun skorunu yolluyor. Metroda giderken yanımızda oturanların bizim oyunumuzu oynadığına şahit oluyoruz. Onlara 'bu oyunu biz yaptık fikriniz varsa söyleyebilirsin' diyoruz." şeklinde konuştu.

    Sling Drift indirme linkleri:



     


     







  • gelecek yazılımda ,TÜBİTAK ın destek vermesi de iyi olmuş

  • İndirip destek olalım.
  • Geçen haftalarda google reklamlarından görüp indirmiştim. Bir kaç el oynadıktan sonra kaldırmıştım. Pek sarmamıştı. Türk olduklarını bilmiyordum.

  • Nasıl destek alıyoruz projelerimiz için ?

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    gelecek geldi, geciyor, biz hala gelecek burda tartismasi yapalim.
  • hep destek tam destek indirelim :)
  • Birlesik Devletler ile isbirligi her kapiyi acar dandik bile olsa ....
  • ince ne diyor. yerli otomobil ilkellik dir diyor. böyle ilkel oyun ile filan uğraşmayın bunlar 30 yıl öncesinin teknolojisi :)

  • Adam arabadan önce ülkede düzeltilecek tonla şey var diyor yerli araba ilkellik demiyor kendi kaynağın kendi mühendisin olmadan ülkende üretilecek araba yerli mi oluyor ?
  • İşte yazılımın gücü.
    Adamlar hakikaten kısa zamanda büyük iş başarmışlar. Tebrik etmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    ince ne diyor. yerli otomobil ilkellik dir diyor. böyle ilkel oyun ile filan uğraşmayın bunlar 30 yıl öncesinin teknolojisi :)
    Kardeş adam araba ilkel üretmeyelim demiyor gel önce o arabayı yapan robotu ve yazılımını yapalım sonra arabaya geçelim diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Kardeş adam araba ilkel üretmeyelim demiyor gel önce o arabayı yapan robotu ve yazılımını yapalım sonra arabaya geçelim diyor

    Alıntıları Göster
    o öyle olmaz. önce Milli alfabe yapacaksın. Latin alfabesi ile nereye kadar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aoveus

    Adam arabadan önce ülkede düzeltilecek tonla şey var diyor yerli araba ilkellik demiyor kendi kaynağın kendi mühendisin olmadan ülkende üretilecek araba yerli mi oluyor ?
    haklısın önce Milli alfabe ile işe başlayalım. Latin alfabesi ile yerli arabamı olur:)
  • Haklısın Arap alfabesi ile nereye kadardı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Milli latin alfabesi diyeceksin ona. Latin alfabesinde ç, ğ, ş gibi harfler yoktur. Dilimize uygun şekilde hazırlanmıştır. Harf devriminden önce milli olduğunu düşündüğünüz milli alfabeyle ülkenin %96'sı okuma yazma bilmiyordu. Şimdi ise ülkenin %96.5'i okuma yazma biliyor. Eleştirdiğin alfabe sayesinde kendini burada ifade edebiliyorsun. Sen bile okuma yazma öğrenebildiysen demek ki ülke için doğrusu buymuş.



    Harf devriminden sonra:



    - 1928 yılında Kırıkkale Elektrik Santrali ve Çelik Fabrikası, Malatya Elektrik Santralı, Ankara Çimento Fabrikası, Gaziantep Mensucat Fabrikası kuruldu.



    - 1928‘de Anadolu Demiryolu Şirketi yabancılardan satın alındı.



    - 1929 yılında Ankara Havagazı Fabrikası, Ayancık Kereste Fabrikası, Trabzon Hidroelektrik Santralı ve İstanbul Otomobil Montaj Fabrikası kuruldu.



    - 1929‘da Mersin-Adana, Anadolu-Bağdat, Mersin- Tarsus Demiryolları yabancılardan satın alındı.



    - 1929‘da Haydarpaşa Limanı yabancılardan satın alındı.



    - 1930 yılında Kayaş Kapsül Fabrikası ve Nuri Killigil Tabanca, Havan ve Mühimmat Üretim Tesisleri kuruldu.



    - 15 Nisan 1931’de Atatürk’ün direktifleriyle Türk tarihinin araştırılması amacıyla Türk Tarih Kurumu kurulmuştur.



    - 12 Temmuz 1932’de Atatürk himayesinde Türk dilinin araştırılması ve Türkçenin güncel sorunlarıyla ilgilenilmesi için Türk Dil Kurumu’nun kurulması sağlandı.



    - 1933 yılında sanayi kuruluşlarına kredi vermek ve tüm bankacılık işlerini yapmak ve sanayinin gelişmesine ilişkin tedbirler almak üzere Sümerbank kuruldu.



    - 20 Mayıs 1933’te Devlet Hava Yolları, Petrol Arama ve İşletme İdaresi ile Altın Arama ve İşletme İdaresi kurulmuştur.



    - 1934 yılında Eskişehir Şeker Fabrikası, Turhal Şeker Fabrikası, Konya Ereğli Bez Fabrikası, Bakırköy Bez Fabrikası, Bursa Süt Fabrikası, İzmit Paşabahçe Şişe Cam Fabrikası, Zonguldak Antrasit Fabrikası, Zonguldak Kömür Yıkama Fabrikası, Keçiborlu Kükürt Fabrikası, Isparta Gülyağı Fabrikası, Ankara, Konya, Eskişehir, Sivas Buğday Siloları, Kayseri Bez Fabrikası kuruldu.



    - 2 Haziran 1935’te devletin maden ve enerji ihtiyacını sağlamak amacıyla Etibank kurulmuştur. Yine aynı yıl içerisinde Maden Tetkik Arama Enstitüsü kurulmuştur. İstanbul Rıhtım Şirketi yabancılardan satın alınmıştır.



    - 1935 yılında Nazilli Basma Fabrikası, Bursa Merinos Fabrikası, Gemlik Suni İpek Fabrikası kuruldu.



    - 1936 yılından itibaren madenlerin millileştirilmesi politikasına gidildi.



    - 1936’da Ankara Çubuk Barajı, Zonguldak Taş Kömürü Fabrikası, Nuri Demirağ Uçak Fabrikası, Malatya Sigara Fabrikası, Malatya İplik Fabrikası, Bitlis Sigara Fabrikası, Elazığ Şark Kromları İşletmesi kuruldu.



    - 1936’da İzmir Havagazı Şirketi ve İstanbul Telefon Şirketi yabancılardan satın alındı.



    - 1937 yılında Malatya Bez Fabrikası, İzmit Kağıt ve Karton Fabrikası, Karabük Demir Çelik Fabrikası kuruldu. Kozlu Kömür İşletmeleri yabancılardan satın alındı. Diyarbakır-Cizre demiryolu yapıldı. Trakya-İstanbul Demiryolları yabancılardan satın alındı. Urfa Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği kuruldu.



    - 1938’de Divriği Demir Ocakları, Sivas Çimento Fabrikası kuruldu.



    - Ülkenin tarım alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Ziraat Okulları ve Yüksek Ziraat Enstitüsü, havacılık sporlarının yürütülmesi ve havacılığın geliştirilmesi amacıyla Türk Kuşu, ticareti canlandırmak amacıyla Uluslararası İzmir Fuarı, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, Merkez Bankası, Halkevleri, Devlet İstatistik Enstitüsü, Demiryolları ve Limanlar Genel Müdürlüğü, Çocuk Esirgeme Kurumu (Himaye-i Eftal Cemiyeti) gibi çok sayıda kurum ve kuruluş Atatürk’ün öncülüğünde kurulmuştur.

    Bu ve bunun gibi daha adını sayamadığım çok sayıda üniversite, enstitü, araştırma hastaneleri, müzeler, yollar, elektrik santralleri, demiryolları, limanlar ve fabrikalar kuruldu. Latin alfabesinden sonra bunları yapmış ülke arabayı da yapar sen rahat ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 7 Haziran 2018; 11:29:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    o öyle olmaz. önce Milli alfabe yapacaksın. Latin alfabesi ile nereye kadar :)

    Alıntıları Göster
    hazır var zaten milli alfabe "Orhun Alfabesi" olacaksa geçelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frobisher

    hazır var zaten milli alfabe "Orhun Alfabesi" olacaksa geçelim.

    Alıntıları Göster
    +1
  • Allah aşkına 1 milyon inmiş 4 milyon yazıyorsunuz ayrıca oyun da bi boka benzemiyor hiç bir uğraş yok düşünülmemiş çok basit bir oyun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.