Şimdi Ara

Apple'ın lansmanda bahsetmediği 10 yeni iOS 12 özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DonanımHaber olarak canlı yayınladığımız Apple’ın WWDC 18 etkinliğinde iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 ve MacOS Mojave güncellemeleri tanıtıldı. Etkinliğin büyük bölümü iOS 12’ye ayrılmasında rağmen bahsedilmeye fırsat bulunamayan yenilikler kaldı. Etkinlikte bahsedilmeyen ve önemli olan 10 yeniliği sizin için derledik.

     

    Face ID’ye ikinci kişi desteği

    iPhone X ile birlikte hayatımıza giren Face ID teknolojisine sadece bir kişinin yüzünü tanımlayabiliyorduk. iOS 12 ile birlikte ikinci kişi desteği de geliyor. Güvendiğiniz kişi, yüzünü göstererek iPhone X’un kilidini açabilecek.

     


    SMS ile gelen şifreyi otomatik doldurma

    İki faktörlü doğrulama gerektiren uygulamalara giriş yaparken SMS’deki kodu yazmak için yaşanan çile bitiyor. iOS 12 ile birlikte doğrulama kodu otomatik olarak algılanacak ve ilgili alana yapıştırılacak.

     

    iPad için iPhone X benzeri parmak hareketleri

    iPhone X’da sanal home butonu olduğu için bazı işlemleri kolaylaştıran bir takım parmak hareketleri eklenmişti. iOS 12 ile birlikte bu hareketlerden bazılarının iPad’e de eklendiğini görüyoruz. Sağ üst köşeden aşağıya doğru kaydırınca kontrol merkezi açılıyor. Alttan yukarı doğru kaydırınca da ana ekrana dönebiliyoruz. iPad arayüzünde iOS 12 ile yapılan değişiklikler bir sonraki nesilde Face ID’li ve home butonu bulunmayan çentikli bir iPad ile karşılaşacağımızın ipucunu veriyor.

     

    Parola uygulamaları, parolaları otomatik dolduracak

    Başka uygulamalardaki parolaları unutmamak için kullanılan parola depolama uygulamalarına “otomatik doldurma” desteği ekleniyor. Örneğin Safari’den DonanımHaber’e giriş yaparken 1 Password ve Last Pass gibi uygulamalara kayıtlı giriş bilginiz otomatik olarak doldurulacak.

     
     

    Animoji kayıt süresi uzadı; göz kırpma ve dil hareketleri eklendi

    Animoji ile video kaydı süresi 10 saniyeden 30 saniyeye çıkarıldı. Buna ek olarak göz kırpma hareketleriniz Animoji karakterlerine aktarılacak.

     

    Daha iyi portre fotoğraflar

    iOS 12 ayrıca portre fotoğraflar için bir takım geliştirmeler içeriyor. Nesneyi daha iyi ayırt etmek için yüzlerde sanal maske oluşturulduğu söyleniyor. Portrait Segmentation API ve yüz tespit özellikleri üçüncü parti geliştiricilere açılıyor. Geliştiriciler bu özellikleri uygulamalarında kullanabilecek.

    Yeni QR kod okuyucu

    Kamerayı açıp QR kod okuttuğumuzda koddaki bağlantıya gidebilmemiz için üst bölüme bir bildirim geliyordu. Kodun yapmak istediği aksiyon, iOS 12 ile kamera üzerinde gösterilecek.

    RAW fotoğraf ekleyebilme

    RAW fotoğraf formatı iOS için yeni değil, ilk olarak iOS 10 ile eklenmişti. iOS 12 ile birlikte bilgisayar ve fotoğraf makinenizde bulunan RAW formatındaki resimlerinizi iOS cihazınıza gönderebileceksiniz.

     

    Siri ile şifre arama

    Cihaza ve uygulamalara kayıtlı şifrelerinizi Siri ile arayabileceksiniz. Örneğin “Siri bana DonanımHaber giriş bilgilerimi göster” diyebileceksiniz. Özelliğin nasıl çalışacağı bilinmiyor. Siri yanıt olarak kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi söylemeyecektir ancak otomatik doldurulması gereken bir form varsa dolduracak veya kopyalayıp yapıştırabileceğiniz bir gizli metin oluşturacaktır.

     

    Animasyonlar hızlandırıldı

    Ekinlikte kameranın daha hızlı açıldığı, klavyenin daha hızlı başladığı söylenmişti ancak animasyonların hızlandırılmasından bahsedilmedi. iOS 12 ile animasyonlar da hızlandırıldı. Kontrol merkezinin kayma animasyonu, uygulamalara giriş çıkış ve ana ekrana dönüş animasyonlarının süresi kısaltıldı.




  • sistemi stabil yapsınlar da ek özelliğe gerek yok.

  • Acaba pili ios 10 a göre nasıl gidiyor ?

    ios 11 den iyi olduğu kesin ama keşke bir iOS 10 ile karşılştırsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklemeyi unuttugunuz birsey var oda Firmware güncellemeleri isterseniz otomatik yapilabiliyor. Yazilim güncellemesinin üstünde otomatik güncelleme istege bagli acilip kapatilabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunların çoğu Android'de var zaten 🤔 yinemi yenilik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ergunx

    Bunların çoğu Android'de var zaten 🤔 yinemi yenilik
    Apple için yenilik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smsli kodu otomatik girmesi süper! Destekleyen uygulama var desteklemeyen uygulama var, şimdi direk sistem içinden daha dertsiz olucak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boş beleş yenilikler bunlar ciddi elle tutulur teknolojik yenilik yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İos androide benzemeye başlıyor. Daha önceden iphone’lardaki kompakt tasarım diğer android telefonlarda yoktu ama artık adroidlerde güzel kompakt tasarım yapmaya başlıyorlar. Apple bunun farkında saçma kısıtlamaları kaldırmaya başladı. Yakında iphone’larda kök klasörü çıkarsa şaşırmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gene Galaxy J7 Takımı doluşmuş. Bi bitmediniz be.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok Lazımdı.

  • Ulen bi arama tuşlarına basınca kişiye gitme olayını yapmadılar. Mesela aliyi arayacam 2.5.4 yazınca aliler çıksın. Ama yok başka uygulamaylada olmuyor. Androidin telifi mi var ki anlmadım 🤬

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPad için iPhone X benzeri parmak hareketleri

    şu özellik 11.4 ile geldi yanlış bilmiyorsam çünki bugün fark ettim 11.4 yüklü tablette aynı özellik var
  • Yıllarca android kullandım, ios’a aynen bu şekilde bunların neyi yenilik android’de var zaten diyordum. Ancak ios’a geçince android’de kullandığım hiç bir özelliğin stabil olmadığını aksine tam bir işkence olduğunu anladım.

    Buradaki “bunların neyi yenilik android’de var zaten.” diyenlerin %99.9’u ios’u kullanmamış veyahutta yalnızca göz gezdirebilmiş kişilerdir...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün güncelleme yaptım 11.4 kurulu gözüküyor 12 yi nasıl kuracağız 🤔🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPad için iPhone X benzeri parmak hareketleri





    Videoyu izledim bu özelliği beğenmedim

    İphone x de öyle olması ekran küçük olduğundan zorunluluk



    İpadde ise ekran zaten büyük bundan dolayı denetim panelinde aynı zamanda multitasking olmasının bir zararı yok



    İos 11deki kolaylık gayat iyi

    Alttan çekin multitaskingi açıyorum

    Ama ekranı istersem boşluğa basıyorum

    Home button sadece cihazın dkranı açarken işe yarıyoe onun dışında gereksiz



    Double tap gelse çok güzel olacak, butonlar vb kalabilecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Yıllarca android kullandım, ios’a aynen bu şekilde bunların neyi yenilik android’de var zaten diyordum. Ancak ios’a geçince android’de kullandığım hiç bir özelliğin stabil olmadığını aksine tam bir işkence olduğunu anladım.

    Buradaki “bunların neyi yenilik android’de var zaten.” diyenlerin %99.9’u ios’u kullanmamış veyahutta yalnızca göz gezdirebilmiş kişilerdir...
    yillardir iOS kullaniyorum ve belli zaman dilimleri icerisinde de Android cihazlarim da oldu ama ozellikle Lollipop surumunden sonra Android'in stabilite anlaminda buyuk bir sicrama yasandigi soylenebilir. ozellikle su gunlerde, saglam donanimli cihazlar uzerinde stabilite dediginiz kavrami Android kesinlikle asti. eger aldiginiz Android cihazda kronik bir problem yoksa ve Apple'in o yil cikarttigi ust modelin donanimina denk sayilabilecek bir amiral gemisi statusu tasiyorsa gayet stabil bir sekilde tum ozellikleri kullanabiliyorsunuz. yani orta segmentteki Android cihazlar ile bu stabilite karsilastirmasini yapmak gereksiz. Android ekosistemi icerisinde stabiliteyi en ust seviyede yasamak isteyenler icin Google Pixel cihazlarini ya da yeni cikan Android One cihazlarini kullanmalarini oneririm.
    ama su da bir gercek ki Android stabilite konusunu her ne kadar asmis olsa da guvenlik baglaminda ne yazik ki iOS'un gerisinde kaliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 6 Haziran 2018; 6:8:30 >
  • Pil süresini artırma çabası olmalıydı ama yok.Yani yine hüsran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani se2 tanıtılmadı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.