Şimdi Ara

Elektrikli uçak düştü, uçaktaki iki kişi yaşamını yitirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Tıpkı otomobiller ve diğer araçlarda olduğu gibi uçakların da elektrikli motorlarla çalışabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu alanda faaliyet gösteren Siemens, geliştirdiği yeni elektrikli motoru geçtiğimiz yıl bir akrobasi uçağına entegre ederek denemelere başlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde bu çalışmaları sekteye uğratabilecek bir kaza meydana geldi. Budapeşte yakınlarında düşen elektrikli uçağın içerisindeki iki kişi hayatını kaybetti.
     

    Siemens ve Magnus’un işbirliği ile ilerleyen elektrikli uçak projesinde bu zamana kadar her şey yolundaydı. Geçtiğimiz yıl uçuş testlerine başlayan uçak saatte 340 km hıza ulaşıp rekor kırmayı başarmıştı. Fakat geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen ve sebebi henüz belli olmayan bu feci kaza sonrası uçakta bulunan test pilotu ve yolcu yaşamını yitirdi.

     

    Magnus’tan yaşanan kazayla ilgili şu açıklama geldi; “31 Mayıs 2018 tarihinde sabah saat 10 sıralarında havalanan Magnus eFusion test uçağı, uçuşunu tamamlamak üzereyken bilinmeyen bir nedenden dolayı mısır tarlasına düştü. Yaşanan feci kaza sırasında uçaktaki pilot ve yolcu yaşamını yitirdi.

     
    Düşen elektrikli uçağın enkazı
     

    "Havada alev aldı" 

    Şirket gerekli açıklamaları inceleme süreci tamamlandıktan sonra yapacağını belirtti. Yaşanan kazanın görgü tanıkları ise elektrikli uçağın havada alev aldığını ve sonrasında mısır tarlasına dikey bir düşüş gerçekleştirdiğini belirtti. Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü açıklandı.

     
     

    Siemens’in test uçağında denemelerini gerçekleştirdiği elektrikli motor 50 kilogram ağırlığında ve 260 kW güç çıkışına sahipti. Ayrıca bir grup lityum iyon batarya da uçağın ön kısmına yerleştirilmişti. Şirketin bu kaza sonrasında nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek.








  • Piller şakaya gelmez.

  • Her haltın elektriklisini ve yapay zekalısını yapacağız diye milleti helak ediyorlar.

  • Piller şakaya gelmezmiş jet yakıtına bakın birde ...
    Sanki hiç uçak kazası olmamış gibi kötülemişsiniz birde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 5 Haziran 2018; 14:50:42 >
  • Gerçekten çok üzücü bir haber fakat neden paraşüt konulmamış uçak gövdesine paraşütlü uçaklar mevcut Cessna 'nın böyle uçakları var.Ya da neden süzülemediler elektrikli uçak olmasından dolayı değilde başka bir sorundan düşmüş olabilir .Elektirkli uçaklar gelecekte yolcu uçaklarında kullanılması planlanan uçaklar.Hayatını kaybeden pilotlara Allah'tan rahmet dileriz.saygılarımızla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekjet.com

    Gerçekten çok üzücü bir haber fakat neden paraşüt konulmamış uçak gövdesine paraşütlü uçaklar mevcut Cessna 'nın böyle uçakları var.Ya da neden süzülemediler elektrikli uçak olmasından dolayı değilde başka bir sorundan düşmüş olabilir .Elektirkli uçaklar gelecekte yolcu uçaklarında kullanılması planlanan uçaklar.Hayatını kaybeden pilotlara Allah'tan rahmet dileriz.saygılarımızla.
    Okumadın galiba havadayken yanmaya başlamış ..
  • Çok yazık ya üzüldüm doğrusu..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havacılık tarihi kan ile yazılmıştır diye bir söz vardır. Şu an bindiğiniz jet motorlu uçakların 60 yıllık tarihine bakarsanız bu günlere gelene kadar hayatından olan bir çok pilot, bilim adamı, test pilotu ve araştırmacı vardır. Tabii uçuşta hayatını kaybeden yolcuları da saymazsak. İşin elektrikli bir sistemin suçu olduğunu iddaa etmekten ziyade çok serbestlik dereceli bir sistemin hataya yatkınlık olasılığını değerlendirirseniz daha doğru bir yorum yapmış olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 6 Haziran 2018; 0:54:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Piller şakaya gelmez.

    Jet yakıtı şakaya gelir.
  • Başlıkta 836 yazıyor 636 yerine

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.