Şimdi Ara

iOS uygulamaları Mac’e geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Uzun süredir dedikodusu yapılan ve Apple işletim sistemleri tarihindeki en büyük olaylardan birisi olacağı düşünülen iOS uygulamalarının macOS üzerinde çalışması projesi hayata geçiyor.


     


    UIKit neler sunuyor?


     


    Beklenin aksine iOS ve macOS birleşmesi söz konusu değil. Apple emülatör tarzında iOS uygulamalarının macOS Mojave üzerinde çalışmasına izin verecek. Hali hazırda stok Apple uygulamaları ile şirket içinde denemesi devam eden proje yakın zamanda geliştiricilere de açılacak.


     


    Ayrıca Bkz.App Store’da gün batımı fotoğrafları için özel bölüm

    Apple iOS uygulamaları için arayüz çerçevelerinin kullanılmasına izin veren UIKit platformundan faydalanıyor. Geliştiriciler uygulamalarını bu çerçeveler içerisinde macOS Mojave kullanıcılarına sunabilecekler.


     


    Bir süredir çalışmaları devam eden projede Apple News, Hisseler, Ses Kayıtları ve Home uygulamaları iOS çerçeveleri sayesinde macOS üzerinde kullanılabiliyor. Gelecek yıl ise geliştiricilere ön izleme olarak açılacak. Sonrasında nihai kullanıma geçecek.


     


    Apple projesine yeni özellikler de ekliyor. UIKit ile trackpad ve fare girişi desteği, pencere ölçeklendirme, kopyala-yapıştır, sürükle-bırak bunlar arasında. Apple projede iOS uygulamalarının yerleşik bir Mac uygulaması hissi vereceğini ifade ediyor.


     







  • admin yeni macbook pro modeli yok mu ? veya ne zaman cikacak? acil macbook pro almam lazim yenisinin cikmasini bekliyorum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.