Şimdi Ara

Alibaba'dan çok fonksiyonlu teslimat robotu: G Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Depo içinde ürünlerin taşınması ve yerleştirilmesi için robotlardan faydalanan e-ticaret devi Alibaba, ürünleri son kullanıcıya ulaştıracak yeni teslimat robotunu tanıttı. G Plus isimli robot şu sıralar Hangzhou şehrinde yer alan Alibaba merkez ofisinde test ediliyor. Bu yıl seri üretimine başlanacağı belirtilen G Plus, saatte 14.5 kilometre hızla hareket etmenin yanında müşterilerin memnuniyetini artıracak bir dizi yeteneğe sahip.


     

    Uzun yolculuklara dayanıklı 

    Boyutu itibariyle daha önce gördüğümüz teslimat robotlarından ayrılan G Plus'ın, farklı boyutlarda birden fazla paketi taşıyabildiği ve uzun yolculuklara karşı ekstra dayanıklı olduğu belirtiliyor. LIDAR sensörleriyle desteklenen yerleşik bir navigasyon sistemine sahip olan robot, üç boyutlu haritalar oluşturarak müşterilerin konumuna göre rotasını belirleyebiliyor. Çevresindeki insanlara ve araçlara çarpmamak için de sensörlerden faydalanan G Plus, kalabalık alanlarda 10 km/s hızıyla hareket edecek.


     

    G Plus'ın doğrudan müşterileri ilgilendiren iki yeteneği daha bulunuyor. Yüz tanıma özelliğine sahip olan robot bu sayede paketin üçüncü kişilerin eline geçmesini engelleyip sadece siparişi veren kişiye teslim edebiliyor. Tabi müşteri paketi başka bir kişinin teslim almasını isterse yüz tanıma özelliğini kullanmadan sipariş anında kendisine verilen şifreyi kullanmayı tercih edebilecek. Öte yandan sıcak veya soğuk gıda siparişlerinde ürünlerin tazeliğini korumak için müşteriler, taşıma bölmesinin sıcaklığını kontrol edebilecek. Akıllı telefonlardaki uygulama üzerinden taşıma bölümünün sıcaklığı gören kullanıcılar yiyeceklerin durumuna göre bu sıcaklık değerinde değişiklik yapabilecek.

     
     







  • Kasiyerler,motorlu kuryeler,kargocular,şoförler sonra olsun detroit become human
  • kımyasal kullanıcısına yanıt
    Yapay zekanın bilinçlenme ve kendi kararlarını verme ihtimali çok düşük. Bunu ancak kurgusal evrenlerde görürüz. Yani efendilerine her zaman itaat edecekler. Tabi eğer insan gibi düşünmeye programlanırlarsa(Ki böyle bir şey mantıksal olarak bile çok zor.)belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    Yapay zekanın bilinçlenme ve kendi kararlarını verme ihtimali çok düşük. Bunu ancak kurgusal evrenlerde görürüz. Yani efendilerine her zaman itaat edecekler. Tabi eğer insan gibi düşünmeye programlanırlarsa(Ki böyle bir şey mantıksal olarak bile çok zor.)belki.

    Dediğiniz pek de mantıklı değil gibi. Çünkü kendi kararlarını pek ala alabiliyorlar. Misal geçen aylarda Ya Facebook ya da Google tam hatırlamıyorum. İki yapay zekayı tanıştırdı ve karşılıklı serbest bıraktı. Bir zaman sonra takip edildiklerini anlayan yapay zekalar kendi aralarında yepyeni bir dil oluşturup öyle konuşmaya başladılar. Buna engel olamayan mühendisler yapay zekaları kapatmak durumunda kaldılar. Yanı pek de öyle söz dinliyor değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz durum hakkında net bir bilgiye sahip değilim fakat yapay zekanın insan zihni gibi bilinçlenme olasılığı düşük. İmkansız demiyorum. Fakat şuan ki teknoloji ve bildiğimiz algoritmalar ile insan zihnini taklit etmesi zor.

    Sadece var olanlar doğrultusunda karar veren makineler olur. Yani ben bu emirleri kabul etmiyorum kendi düşündüğüm bir emir doğrultusunda hareket edeceğim diyemezler. Tabi dediğim gibi bu şimdi olan süreçte böyle kabul ediyoruz. Hawking ve Musk bir ara hepimizi yok edecek diyordu. Fakat yanılıyorlar kesinlikle. Yapay zeka şak diye bilinçlenecek bir şey değil.

    Kaldı ki bunu ben demiyorum,bunun üzerinde araştırma yapan bir sürü insan var.
  • ben asla birdaha sipariş vermem ordan 4 aydir urunlerimi bekliyorun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fotoğraf gösterip kandırırlar

  • "Fakat yanılıyorlar kesinlikle."

    "İmkansız demiyorum. Fakat şuan ki teknoloji ve bildiğimiz algoritmalar ile insan zihnini taklit etmesi zor. "

    Bence biraz sıkıntılı olmuş. Zira ne zaman neyin karşımıza çıkacağını bilemiyoruz ve insan beynini, karar mekanizmasını daha tam olarak çözmüş de değiliz. Yani kesinlikle yanılmıyorlar, şu an için yanlış geliyor sana. Kesinlikle kelimesi sert ve ters olmuş.

    Bu arada yapay zekanın insan beyninin şu anki bildiğimiz yapısına göre taklit etmesi makul bir durum zira insan karar mekanizması deneyimlere göre şekillenir. Bu sadece soba sıcak ve dokunursam elim yanar değil o an iddiaya girildiyse ve o kişilerle ilgili bazı kötü diyebileceğimiz anıları varsa ve elini o kadar o an önemsemiyorsa (kendini ispatlamak ağır basıyorsa ki bunu sayısal olarak düşünebiliriz) kişi gayette dokunabilir sıcak sobaya. Oysaki düz mantık elimi yakar demeliydi ama farklı kısımlar da işin içine giriyor ve deneyimler olarak nitelendirmemiz mümkün.

    Bu arada Facebook AI olayını da bir okumak iyi olabilir.




  • St Batuhan kullanıcısına yanıt
    "Kesinlikle Yanılıyorlar" dediğim kısım mevcut teknoloji ile olması. Şuan nasıl ışık hızı ışınlanma gözümüzde 'imkansız" ise aynı şekilde. Yakın zamanda makinelerin kendi bilinçlerinin olduğunu fark edip biz de yaşıyoruz demelerini beklemek zor.



    Burada sorun yapay zekânın insanları efendileri olmayı reddetmesi. Karşı saldırı vb durumların oluşma ihtimalini konuşmuyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.