1 hafta once 2000 modelaccord 1,8 ils .aracım trıger atlatmıs. bakımları sureklı servıste yapılan bı arabaydı....89 bınde ve servıs 100 bınde trıger degıstırecez dıye bısey olmaz dıyınce basıma bı ton ıs cıktı ve masrafta..........piston sılındır kapagı walf gomlek vs.....ve bununla ılgılı bırkac parca daha lazım ama parca bulmak sıkıntı olmaya basladı...servısler elımızde yok ancak getıttırırız dıyor....yardımcı olabılırmısınız bu konuda....parcaları nereden bulabılırım...yardımlarınız ıcın tesekkur ederım...
hangi servisde araba?
Böyle durumda yapacağın en mantıklı şey servis değiştirmektir.
benım anlamadıgım su trıgger gıbı onemlı bır parcanın takıbınde daha hassas davranmak gerekmıyormu...fırma yada servıs 100bın de degıstırılecek dıyorsa bu herzaman boylemı olmalı yoksa arac sahıbımı bunu takıp etmelı....ben servıs enıyısını dusunur dıye dusunuyodum sonucta bızım bır tane onların bınlerce hondası var....her arac aynı sartlarda kullanılmıyo ozaman fırma da bu konularda bu kadar rijit olmamalı.degısım için km tahmını aralıgı verseydi mesela 80-100 arası dıye coktan degısmıstım trıggerı... sahsen ben bıraz zorlarım arabamı belkı bundanda kaynaklanmıs olabılır daha erken kopması ama bakımı yaptırmadıgım anlamına gelmesın...
neyse artık olan oldu.....sımdı aklıma baska bıse gelıyo arkadaslar...hazır aracın pıstonları vs degıstırecekken arabama turbo taksammı dıye dusunuyorum ancak neler lazım nası olur randımanlı olurmu hıc bı fıkrım yok...forumda ve nette aradım kayda deger bılgı yok ....neler lazım nekadar masrafı olur merak edıyorum bılgısı olan arkadaslar yardım ederse sevınırım....... baska fıkrı olan arkadaslar varmı.... acımı paylasmanız bıle yeter allah kımsenın hondasını basına boyle bıse getırmesın....zor ıs ...arabaya mı yanıyım arabasız kaldımamı yoksa gıdecek paralaramı.........
triger parça olarak ucuz olsada insanın başına açtığı dert maalesef çok büyük oluyo servisin bilgilendirmesi gerekirmiş ama pek önemsememişler gibi duruyo triger olayı şakaya gelmiyeceği için fazla beklemeden erkenden değiştirmekte yarar var ama olan olmuş bu saatten sonra yapılacak pek bişi yok maalesef eğer servis parçaları bulamıyorsa senin bulman biraz zor olur ama sanayilerde çıkmacılarda bulma ihtimalin düşük olsada var
çok geçmiş olsun
bizde 2002 civic var ve dün 90000 km bakımını yaptırdım. konu yüzbin bakımından açıldı ve 100000 bakımında triger ve bazı başka kayışların değişmesi gerektiği söylendi, ancak bana aracı 100000 km yi beklemeden 1-2 ay içinde getirip kayışları değiştirtmemi istediler çünkü honda triger için 100000 km veya 5 yıl diyormuş hangisi önce dolarsa. bizim araçta geçen aralıkta 5 yılını doldurdu onun için 100000 bakımını beklemeden getirmemi tavsiye ettiler hem 100000 bakım pahalı olduğu için tek seferde o kadar para ödemezsiniz dediler. gayet mantıklı geldi. demem şuki senin aracın 7 yıllık ve şimdiye kadar çoktan değişmesi gerekirdi ve servis bunu sana bildirmeliydi. bence suç serviste 5 yıl ömrü olan hem de çok önemli bir parçayı takip etmeliydi. bence bu konuda servisle görüş belki zararını karşılamazlar ama epey bir indirim yaptırabilirsin belki.
bence hondaya değil gittiğin servise olan saygın azalmalı
bu arada triger kayışının serviste olmaması çok normal az kullanılan parçaları ellerinde stok yapmıyorlar. parça sparişini verirsen 1-2 günde gelir. sakın parçayı çıkmacılardan falan almaya kalkma. çıkmacıdan alacağın triger kayışının kaç yıllık ve kaç bin km kullanıldığını bilemezsin. aynı sorunu yaşayabilirsin en güvenlisi orijinal parça kullanmak en azından bu gibi önemli parçalarda.
cok gecmis olsun oncelikle. bende 124binde 2001 model 1.8 aldim, 100bakimi yapilmistir diye bir belge buldum ancak nelerin degistigi yazmiyor. araci baska sehirden aldigimdan dolayi o servise de simdilik ulasamadim (yetkili servis degil). honda 100bin km veya 5 sene diyor ya, servisinin de hatasi var bence. boyle birseyi nasil atlarlar??
umarim yaptirdin suanda ve tum sorunlarin giderilmistir...
quote:
Orjinalden alıntı: drvanilya
1 hafta once 2000 model accord 1,8 ils .aracım trıger atlatmıs. bakımları sureklı servıste yapılan bı arabaydı....89 bınde ve servıs 100 bınde trıger degıstırecez dıye bısey olmaz dıyınce basıma bı ton ıs cıktı ve masrafta..........piston sılındır kapagı walf gomlek vs.....ve bununla ılgılı bırkac parca daha lazım ama parca bulmak sıkıntı olmaya basladı...servısler elımızde yok ancak getıttırırız dıyor....yardımcı olabılırmısınız bu konuda....parcaları nereden bulabılırım...yardımlarınız ıcın tesekkur ederım...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme