Şimdi Ara

Nvidia Turing ekran kartları ne zaman tanıtılacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ekran kartı pazarında kripto para madencilerinin de etkisiyle bu yıl yoğunluk yaşandı ve üreticiler bundan oldukça memnun. Bu bakımdan yeni nesil ekran kartlarının çıkışı da gecikti. Pazarın lideri Nvidia’nın ne zaman hamle yapacağı merakla bekleniyor. İşaretler Ağustos ayını gösteriyor.


     


    19 Ağustos tarihinde yapılacak Hot Chips konferansında Nvidia yeni nesil ana akım grafik birimini konu alan bir sunum yapacak. Yani Nvidia Turing olarak da bildiğimiz yeni GeForce GTX 1100 serisinden bahsediyoruz.


     


    Bununla birlikte bazı kaynaklar Nvidia’nın konferansa gelirken zaten yeni nesil ekran kartlarını tanıtmış olacağını düşünüyor zira Hot Chips konferansı özellikle oyuncu tarafında çok ilgi uyandıran bir etkinlik değil. Bu bakımdan Ağustos ayı içerisinde yeni nesil ekran kartlarının tanıtılması güçlü ihtimal.


     


    GeForce GTX 1180 özellikleri ve fiyatı


     


    12nm sürecinde geliştirilen Turing mimarisi aslında temel anlamda Volta mimarisi ancak Nvidia’nın Tensor yapay zekâ çekirdekleri ve HBM 2 bellek bileşenini kaldırdığı, ortaya çıkan yeni çekirdeğe Turing adını verdiği tahmin ediliyor.


     


    Diğer taraftan yeni seride GDDR6 belleğin de ilk kez kullanıldığını göreceğiz. Bant genişliğini ve enerji verimliliğini önemli oranda arttıran GDDR6, Turing mimarisinin gücünü tamamlamış olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Star Citizen için 27000$ değerinde DLC paketi

    Turing mimarisinin ilk meyvesinin GTX 1180 olması bekleniyor. 3584 CUDA çekirdeğine sahip olan GeForce GTX 1180 modelinde 224 desen haritalama birimi ve 16GB GDDR6 bellek olacağı ifade ediliyor.


     


    Oyun konusunda çıtayı daha da yükseltecek olan GeForce GTX 1180 için bir fiyat etiketi yok ancak tahminler 699$ seviyesine yükselebileceği yönünde.


     


    GeForce GTX 1170 özellikleri ve fiyatı


     


    GeForce GTX 1170 ekran kartı ise 2688 CUDA çekirdeğine ve 168 desen haritalama birimine sahip olacak. 9.75 TFLOPS işlem gücüne çıkabilecek ekran kartının GTX 1080 ile boy ölçüşeceği tahmin ediliyor. Bu kart için de tahmini fiyat 450$ seviyesinde.


     


    Elbette bunlar kesin ve net bilgiler değil ancak kesin olan Turing mimarisinin performans çıtasını daha da ileriye taşıyacak olması. Tabii artan fiyatlar oyunculara nasıl yansıyacak merak konusu.


     







  • ucuz yolunu bulup cacheyi arttırsalar da gddr bağımlılığı azalsa. gt1030 bile gddr5 ve ddr4 arasında performans değiştiriyor.

  • Yapay zeka(tensor) birimlerinin çıkarıldığı mimariye aynı zamanda yapay zeka kavramını ilk kez ortaya atan adamın (Alan Turing) isminin verilmesi çok büyük bir ironi olmuş.
  • Asus, 20 adet GPU takılabilen anakart çıkarmaya hazırlanıyor, yine oyunculara yedirmeyecekler bu kartarı gibi...

  • Niye çıkarsın ki, rakip yok!
    sağılacak inek çok!

    Arkadaş, zirvede tek başına olanlar tiran mı olmak zorunda?

  • ilginçtir ki kimse madecilerin artık sonu geldi diye bir mesaj atmamış. doların 5 tl ye yaklaştığı bir ülkede öyle yani kart almak kolay mı kardeşim. bir de daha liste fiyatına eklenecek ramkamları demiyorum bile

  • rakip geliyor vega 20 ile.
  • susesa S kullanıcısına yanıt
    Tiran olmak zorunda değil ama şirket pazarlama stratejisi de 100% müşteri odaklı kurulmuyor.

    Bu arada ekrem tüm spekülasyonları harmanlayıp güzel haber yapmış. Hala ortada bir tane fiziksel veri yokken wccftech'in attığı üzerinden herkes haber yapıyor.
  • Sanki çıksa alabileceğiz. Gerçekti hayal oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 1 Haziran 2018; 18:18:2 >
  • susesa S kullanıcısına yanıt
    Rakipleri yok edersen istediğini yapıyorsun. Artık nvidia 64 bit üzeri kart üretmese karşısına kaç rakip çıkabilecek ki? Çoğu programlarda ekran kartı kullanımını nvdia değil de ( autocad , solidworks gibi) işlemci üzerinden çalıştırıyoruz.Quadro tekelliği ayrı bir boyut.
    Aynı şekilde intel artık işlemci üretimini azaltsa veya ara verse amd harici hangi ciddi bir rakibi piyasayı ele geçirebilecek?Amd o zaman rehavetle çalışacak.
    Ramler içinde üretimi kıstılar, fiyatları yükseldi. Ticari karteller dünya ile oynuyor.
  • 3584 cuda çekirdeği olan zar düz bir x80 modeline göre büyük olmaz mı? Tamamen açık bir gp104'de 2560 cuda çekirdeği var ve 314mm^2, tamamen açık bir gp102'de ise 3840 cuda çekirdeği var ve 471mm^2. Sadece 12nm'ye geçerek zarda bu derecede küçülme olamaz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    Doğru düşünüyorsun, 12nm'nin de temelde bir 16nm+ olduğunu varsayarsak daha çok garip geliyor. Volta (eksi tensor ve hbm2) mimarisinin aynısı olacaksa, mimari bir yenilik de beklememeli.

    Benim anlamadığım, neden 7nm'yi beklemiyorlar. Vardır bir sebebi ama ne sunacaklar merak ettim.
  • Arkadaşlar tahminen 1160 ne zaman satışta olur? Ve 1160=1070 mi olur?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden kartlar çıkınca haber olurdu. Şimdi çıkmayınca haber oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.