Şimdi Ara

Tesla Model 3'ten tek şarjla 965 km'lik menzil rekoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Dünya genelinde Tesla kullanıcılarının hypermiling adı verilen menzil denemelerine daha önce de pek çok kez şahit olduk. Bu denemeler, aracın ulaşabileceği maksimum menzili görebilmek adına mümkün olan en verimli şekilde kullanılmasına dayanıyor. Bu kez de bir Tesla Model 3 kullanıcısı hypermiling denemesi gerçekleştirmiş ve yeni bir rekora imza atmayı başarmış.
     

    Aracın bu denli yavaş ve verimli bir şekilde kullanılması tabii ki normal sürüş koşullarındaki menzili belirlemek için bir kıstas değil. Fakat elektrikli araç – özellikle Tesla – kullanıcıları menzil konusunda sınırları zorlamaya oldukça meraklı. Bu amaçla yola koyulan Erik Strait adındaki Tesla Model 3 kullanıcısı da bir hypermiling rekoruna imza atarak tek şarjla 965 km yol katetmeyi başarmış.

     
     

    Tesla Model 3’ü ile yola koyulan Strait, bu araçla maksimum menzili elde etmek için en verimli hızın 40 km/s olduğuna karar vermiş. Üstelik enerji kaybı yaşamamak için klima gibi enerji tüketen hiçbir özelliği de yol boyunca aktif etmemiş. Bu şekilde 32 saat yolculuk eden sürücü, bu yolculuğu kayda alarak Youtube hesabı üzerinden yayınladı.

     
     

    Erik Strait’in hypermiling denemesine ait verileri de paylaşmasından sonra bazı takipçilerden kapasiteyi sıfıra kadar indirmenin bataryaya zarar verebileceğine dair yorumlar geldi. Tüm bu yorumlara yanıt veren Tesla CEO’su Elon Musk, herhangi bir Tesla aracının bataryası “boş” olarak gösterildikten sonra bile 25 km’ye kadar ayrılmış menzile sahip olduğunu belirtti. Ayrıca bu durumun bataryaya zarar vermediğini de sözlerine ekledi.

     


     







  • Abd de bir donanımhaber ölücüsü helal olsun arkadaşa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 31 Mayıs 2018; 21:39:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızlanıp hızlanıp boşa aldığı vitesi zaar.
  • gelsin karadenizdeki yollarda denesin bakalım; düz yolda arabanın çatısına yelken taksan 90000 km gidersin :D :D bataryaya gerek yok :D

  • Yeni nesil dizel araçlar 60-70km hız ve son viteste 3lt altını görebiliyor. 40-50 ile 1000km değil 2000km gitse ne olur, mobilet alır onunla seyahat ederim.
  • Aferin buyuk basari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 km/h hızla 32 saat yolculuk etmek.Yemişim 965 km yi.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 19 Nisan 2021; 18:19:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müthiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araçlarda şanzıman kullansalar menzili artar gibi geliyor.
    şöyle 3 ileri bir vites kutusu olsa 3. vitesinde 100 km hızda bu menzili yapsa ne güzel olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.