Şimdi Ara

Uber sürücüsüz araç teknolojisi için Waymo ile görüşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz aylarda ABD'nin Arizona eyaletinde karıştığı bir ölümlü kaza sonucu sürücüsüz araç çalışmalarını askıya alan Uber, davalık olduğu Waymo ile işbirliği yaparak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek istiyor.

     


    Waymo konu ile ilgili bir açıklama yapmadı 


    Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, Alphabet'in alt kuruluşu olan ve sürücüsüz otomobil teknoloji geliştiren Waymo ile işbirliği yapabileceklerini açıkladı. Khosrowshahi, Uber'in karıştığı kaza sonrasında bu yaz, sürücüsüz araç çalışmalarını yeniden başlatmak ve bu çalışmaları da Waymo ile yürütmek istiyor.


    Kurulması muhtemel olan bu ortaklığın ilginç tarafı ise iki şirketin mahkemelik olması. Zira Waymo, bu yılın başında Uber'e kendi teknolojilerini çaldığı gerekçesi ile 1.8 milyar dolarlık bir dava açmış ve Uber hisselerinden %0.34'lük bir pay almıştı. Uber CEO'su Khosrowshahi konuyla ilgili olarak: "Waymo ile sürücüsüz araç teknolojisi konusunda çalışmayı memnuniyetle karşılarım zira Waymo inanılmaz bir teknoloji sağlayıcısı." ifadelerini kullandı. Anlaşmanın henüz ne aşamada olduğu açıklanmazken, Waymo ise sessizliğini korumaya devam ediyor.

     







  • Sürücüsüz araçlar gibi pilotsuz uçaklarda son dönemlerde gündemde ve hemen hemen kullanılmakta airbus firması tarafındanhttp://mekjet.com/blog/78-pilotsuz-ucaklar-ne-zaman-hizmete-giriyor pilotsuz uçakta uçmak ne kadar güvenli hissettirir =)?

  • teknoloji büyük bir kolaylık ama hiç bir zaman insanın yerini dolduramaz. doğru kullanmayı bildikçe de insana büyük bir yardımcı. Örneğin ; uzun yolda otomatik vites, hız sabitleyici devrede geriye sadece direksiyon kalıyordu. Şimdi birde şerit takip + adaptif hız gibi teknolojiler eklendi. Sürücüye fazla birsey kalmadı 😂 Ama sürücünün gözlemi ve tecrübesi her zaman gerekli. Olağanüstü bir durumda en basit bir Lidar sensorunun veya goruntu isleme sisteminin 1 sn hatta saliselerde gecikme yapması bile kaza yaptırır. Uçak konusunda da 5.nesil uçaklardan konuşuyoruz ve bundan sonraki yeni nesil savaş uçaklarında tıpkı sihalar gibi pilotsuz olacağı yönünde. Teknoloji bu sayede can kaybını engelleyebilir/azaltabilir. Ama yolcu uçaklarında hatta küçük jet uçaklarında 1 yolcu dahi 1 pilot olmak zorunda. İnsan gibi karar alabilecek güçlü bir algoritmaya sahip otonom sistemler oldukça uzak gözüküyor. Ki olsa da hiçbir zaman insanın verdiği güveni veremeyecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • uber 500 milyar dolarlık şirket mı? vay anasını...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.