Şimdi Ara

Tesla, Model 3'ün fren sorununu güncelleme ile çözecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Kullanıcı odaklı testleriyle bilinen Consumer Reports (CR), geçtiğimiz hafta Tesla Model 3’ü pek çok açıdan değerlendirmeye almış ve fren mesafesi konusunda can sıkıcı sonuçlar elde ettiklerini dile getirmişti. Konuyla ilgili hızlı bir araştırma yapan Tesla, sorunun kaynağını bulduklarını ve bir yazılım güncellemesiyle üstesinden geleceklerini açıkladı.
     

    Tesla Model 3, Consumer Reports’un gerçekleştirdiği testlerde fren mesafesi konusunda adeta sınıfta kalmıştı. Yetkililer, 46 metrede durabilen araç için “modern araçlar arasında en kötü sonuca sahip” yorumunda bulunmuşlardı. Tesla ise konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada kendi test sonuçlarını hatırlatarak Model 3’ün 40 metre fren mesafesine sahip olduğunu, çeşitli etkenlerin sonucu olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtmişti.

     
      

    Yapılan açıklama sonrasında Elon Musk devreye girdi ve Model 3’ün “ABS kalibrasyon algoritmasında” bir sorun tespit edildiğini dile getirdi. Musk, fren mesafesi konusunda tutarsız sonuçların ortaya çıkmasına neden olan bu sorunu ortadan kaldıracak bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Güncellemenin fren mesafesini 6 metre civarında kısaltacağını belirten Musk, Consumer Reports’a da bu önemli değerlendirmesi için teşekkür etti.

     

     







  • Alınmaya değer versiyonu 4x4 ve büyük pilli olanı diye düşünüyorum. O da TR ye yaklaşık 500 bin TL ye gelecek. Adamlar bunu alınabilir versiyon olarak yaptı güya.

  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Model 3, 35 bin dolardan başlıyor. Adamlar alınabilir yapmışta ekonomisi düzgün olan ülkeler için geçerli bu durum, en düşük modelini direkt hiç bir vergi ve diğer masraf eklemeden türk lirasına çevirdiğinde zaten 160 bin lira yapıyor daha buna vergiler, ülkeye taşıma/satış maliyeti, araç opsiyonları eklenince o fiyatlara çıkması çok çok normal.
  • Oncesi : Ama 40 metrede durdu itiraz ediyorum.

    Sonrasi : Guncelleme yapacaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • labtek38 kullanıcısına yanıt
    Adam memleketine alınabilir fiyattan veriyor dolar artmışsa adamın suçu ne.
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.