Şimdi Ara

iPhone ile kapı açmak ve toplu taşımada ücret ödemek mümkün hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Şu anda iPhone'unuzdaki NFC (Yakın Alan İletişimi) yongasıyla Apple Pay üzerinden alışveriş yapmak dışında yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Ancak yayınlanan yeni bir rapora bakılırsa, Apple yakında kullanıcıların iPhone'larında NFC yongasıyla çok daha fazla şey yapmasına izin verecek. Örneğin şirket kullanıcıların bu yonga aracılığıyla otel odalarının ve arabalarının kilidini açmasına izin verebilir.

     

    Ayrıca Bkz.Lenovo Z5'in lansman tarihi belli oldu
    Apple'ın gelecek ay gerçekleştirilecek Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda iPhone'lardaki NFC yongası için büyük bir güncelleme duyuracağı bildirildi. Bahsi geçen güncelleme iPhone'ların akıllı kapıların kilidini açmasına ve hatta toplu taşıma araçlarında ücret ödemek için kullanılmasına imkan sağlayacak.
     

    Apple çalışanları NFC ile ofislere giriyor


    Apple çalışanlarının bu yeni özelliklere zaten sahip olduğu ve şirketin Cupertino'daki genel merkezindeki ofislere ve binalara girmek için iPhone'larını kullandıkları belirtildi. iPhone aracılığıyla Bluetooth kullanarak akıllı kilitleri açmak mümkün ancak NFC yongasının daha güvenli bir seçenek olduğuna inanılıyor.

     

    Bu yeni özellikler sadece son iPhone modelleriyle sınırlı olmayacak gibi görünüyor. Şirketin 2014 yılından bu yana ürettiği bütün iPhone'larda NFC yongası var. Dolayısıyla bu özellikler resmi olarak onaylandıktan sonra basit bir yazılım güncellemesiyle bu iPhone'lara da sunulabilecek.



  • Apple sadece kısıtlamayı kaldırıyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=Uy5FT8MqjwI

  • bu doruysa ortalık karışır.
  • Türkiye'de çalışacak diye bir ibare göremedim?

    bize ne?
  • Güzel haber yalnız haberde kullanılan Ultraloq markasının UL3 modeli. UL3 modelinde NFC desteği bulunmuyor. Zaten dahili parmak okuyucusu var ve 20 farklı parmak izini hafızasında tutabiliyor. NFC yerine parmak izi çok daha güvenli bana göre. Fiyatı 199 dolar, 908 lira yapıyor. NFC destekli kapı kilidi olarak Samsung SHS-1321 var. Fakat bu sefer parmak izi yok :) Onun da fiyatı 249 dolar, 1122 lira yapıyor. Ayrıca bu NFC destekli kapı kilitlerini kullanmak için NFC destekli yüzükleri kullanmak çok daha pratik ve mantıklı bana göre :)

  • Amerikalılara hayırlı olsun. Biz yine elizabeth.
  • Hayırlı olsun Apple NFC'yi yeni farketmiş herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskılara dayanamayıp açacak sonunda. En başından beri kısıtlamış olmaları zaten apayrı bir Apple salaklığı. Resmen ekosistemin gelişmesine taş koydular.

  • Yine Apple sayesinde yaygınlaşacak bir pozisyon, diğeri kablosuz şarjdı. Otel odası, araba, kapı kilidi gibi şeyleri açmak. Fakat Apple'ın otobüs bileti ödemek gibi para aktarımı olan şeylere erişimi sadece denetimli ve anlaşmalı yerler için açacağını düşünüyorum. Yani öyle hop diye her yere gelmez, boşuna beklemeyin.

  • Umarım Tr’de artık kullanabiliriz. Cüzdan kartlardan dolayı kapanmıyor :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gereksiz icatlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Banka uygulamalarinda erisim acilmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen gun arkadasin IphoneX kılıfının arkasina sokup cikardığı kredi kartını sordum.odeme icin dedi.dedim nfc varya niye kullanmiyorsun.bak dedim ben yillardir sirkette cuzdan falan taşımıyorum.nfc desteklemeyen banka uygulamasi kalmadi sanirim.yalniz apple'da calismiyor oldugunu hatirladim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 28 Mayıs 2018; 23:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplu tasimada odeme islemini Samsung basta olmak uzere diger Android cihazlar yillardir Guney Kore ve Japonya'da yapiyordu.

    Apple tam Internet Explorer gibi oldu artik. Hadi rakip firmalarin son nesil telefonlarini bir nesil onceden takip et, onlarda gordugun yenilikleri ve eksik noktalari cikartip kendi yeni modellerine entegre et, bunu anlarimda, adamlar yillardir kullaniyor bunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.