AMD'nin masaüstü çözümlere yönelik yöneticilerinden Vijay Sharma verdiği röportajda bir takım söylentilere açıklık getirdi. Öncelikle çıkan 65nm söylentilerine karşılık R600 80nm üretim teknolojisi ile üretilecek. Uzunca bir süredir bilindiği gibi 512-bit bellek veri yolu ile gelecek R600'de ayrıca AGP sınırlaması da yok. Yani Nvidia'nın AGP destekli G80 çözümü gelmeyecek açıklamasının aksine R600 AGP'ye yönelik olarak Riato köprüsü ile uyumlu olacak. Yani gelecek talepler doğrultusunda R600'ün de AGP modelleri üretilebilir fakat bu konuda açıkçası çokta umutlu olmamak gerek. Zira AMD-ATi'nin yeni nesil grafik işlemcilerden AGP için düşündükleri model orta segment kartlara (Radeon X2600 serisi) can verecek olan RV630 gpu'su olacak.
R600'e yönelik yeni gelene bilgilere göreyse, R600'ün GDDR4 bellekli modelinin bellek saat hızının 2100MHz olacağı belirtiliyor. Bilindiği gibi R600'ün GDDR3 bellek ile gelecek nispeten daha uygun fiyatlı modelinin bellek saat hızının ise 1600MHz olacağı bildirilmişti. Her iki bellek tipini kullanan modellerinde grafik işlemci hızları ise 800MHz olacak. Mayıs ayının ilk günlerinde üretimine başlanması beklenen GDDR4 bellekli R600'ün aynı ayın ortalarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. 102-B007 kodlu ürün numarasına sahip olacak GDDR4 bellekli R600'ün dual DVI, ViVO, HDMI ve HDTV desteği ile birlikte gelecek.
GDDR3 ve GDDR4 bellek kullanan R600 modelleri arasında uçurum yaratacak kadar büyük bir fark olmayacak ama GDDR4 bellek kullanan R600 modeli doğal olarak bellek bant genişliği açısından daha önde olacak. Ayrıca AMD-ATi'nin önceliğinin GDDR3 bellekli R600'ü piyasaya sürmek olduğunu da belirtelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 2 Nisan 2007; 17:55:36 >
Askerden geleyim hele o zaman bakalım neler çıkacak çok rahatım valla iyi ki askerlik var yoksa bunları mutlaka almam gerek diye her gün kabus görürdüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 2 Nisan 2007; 17:53:12 >
AMDX2 4800+---DFI - LANPARTY NF4 SLI-DR ---ASUS 512 MB 7800GTX*2 SLI---Corsair XMS Pro 2GB (2X1 GB) DDR500---RAPTOR 74 GB 10000RPM SATA HARD DISK X 4 RAID0---PLEXTOR - PX-712A DVD RW---ASUS VENTO KASA---Enermax 660 Watt PSU---CREATIVE---AUDIGY2 ZS PLATINIUM PRO---PHILIPS - MCV250 Hi-Fi Ses Sistemi---HYUNDAI - Q90U 19 " ---LCD---SHARP XV - Z 2000E DLP PROJEKSİYON CİHAZI---
Askerden geleyim hele o zaman bakalım neler çıkacak çok rahatım valla iyi ki askerlik var yoksa bunları mutlaka almam gerek diye her gün kabus görürdüm
Biraz da duygusal konulara değinsek. Mesala para mevzusu gibi.
Çok doğru bir noktaya değinmişsin. Nvidia ve Ati size 512 bit kart da yapar, 1024 bit de hiç merak etmeyin... Siz paradan haber verin yeter ki...
Soyuluyoz valla
bu aralar soyulmaya müsaitim
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
asus a8n sli board ve athlon64 3000+ (@2,6 ghz) ile r600 den verim alabilir miyim sizce? (ramler de 2x512 ddr400) bir de 300W güç kaynağı yeterli olmaz sanırım. ne kadarlık bir güç kaynağı gerekir ortalama?
asus a8n sli board ve athlon64 3000+ (@2,6 ghz) ile r600 den verim alabilir miyim sizce? (ramler de 2x512 ddr400) bir de 300W güç kaynağı yeterli olmaz sanırım. ne kadarlık bir güç kaynağı gerekir ortalama?
unut gitsin
unut gitsin derken biraz daha açar mısın? yani boardum veya işlemcim desteklemez mi bu kartı, yoksa tam verim alamaz mıyım? anakart pci-ex olduktan sonra çalışır gibi geliyor bana ama işlemcimin yavaş kalıcağını düşünüyorum. 939 pin olup bu kartla verimli çalışabilecek işlemcisi var mı amd nin? dx10 oyunları oynayabilmek için sistemimi tamamen yenilemek istemiyorum. 2 senede bir sistem değiştirmek fazla lüks.
gerçekten amd ayıp etti socket 939 kullanıcılarına. şey gibi bıraktı bizi ortada. mesela hala agp ekran kartları çıkıyor orta seviye modellerde. Amd de yapsa bize bir iyilik de 939 pin X2 5000 gibi bir işlemci çıkarsa.. çok mağdur durumdayız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi der Rebell -- 5 Nisan 2007; 3:42:28 >