Şimdi Ara

Xiaomi'nin Türkiye macerası başladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
342
Cevap
14
Favori
43.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi Xiaomi, Türkiye pazarına girmek için gün sayıyor. Fiyat performans ürünleriyle ciddi bir hayran kitlesine sahip Xiaomi, Fransa ve İtalya'da açtığı Mi Store mağazalarından sonra GearBest ortaklığında Türkiye'ye giriş yapacak. 
     

    Xiaomi, 6 Haziran'da başlayacak olan Games Week İstanbul Fuarı'nda sahne alacak! 

    6-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Video Oyunları ve Teknolojileri Fuarı Games Week 2018'in sürpriz bir konuğu olacak. E-ticaret sitesi GearBest ile ortak stant açacak olan Xiaomi, Türkiye pazarına adım atacağı ilk cihazı Redmi S2 akıllı cep telefonu modelini tanıtacak. GearBest'in, Xiaomi akıllı telefonlar ve ekosistem ürünler sergisini, 6-10 Haziran tarihleri arasında Gamesweek İstanbul'da gerçekleştireceği ve 6 Haziran tarihinde basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi. Xiaomi'nin Video Oyunları ve Teknolojileri Fuarı'nı seçmesi yakın zamanda tanıtılan oyuncu telefonu Black Shark'ın sergileneceği iddialarını da doğuruyor. 
     

    Satışlar GearBest üzerinden olacak

     
     
    Aşamalı olarak pazara giriş yapacak olan Xiaomi'nin başlangıçta 7 farklı telefon modeliyle tüketicilerin karşısına çıkacağı söylenirken, diğer Xiaomi ürünlerinin de resmi olarak satışa çıkacağı belirtiliyor. Ürünlerin gönderimi direkt olarak Türkiye'den yapılacakken, teknik destek kısmında ise Genpa ile anlaşma sağlanıldığı belirtiliyor.  







  • Vergiler geliyor demek nasıl bir tutum anlamadım. Şuan satış yapan ithalatçılar vergi vermiyor mu sanıyorsunuz? Ya da dolar yükseliyor gelmesin diyen arkadaşlar, dolar sadece Xiaomi için mi yükseliyor? Xiaomi yine F/P kalacak her türlü...

    Xiaomi 3000 TL olunca almanın ne anlamı var yazmış birisi. Emin ol Xiaomi 3000 olursa Samsung, Apple'ı 6000-7000 TL'den alamazsın

    Defalarca yazıldı hala anlamak istemeyip fiyatlar çok artacak diyen var.

    Ülkemizde şuan satış yapan ithalatçılar Çin piyasasından toplayıp getiriyor Xiaomi cihazları, yani daha en başında aracı giriyor. Üzerine birde kendi karlarını ekliyorlar iyice fiyat artıyor.

    Xiaomi ise kendisi maliyetine getirebilir bu cihazları. Tabii ki küçük de olsa servis için bir artış olur ama bu söylediğim artıdan dolayı çok büyük bir fark görülmez.

    Edit: Yalnız Gearbest olayı kafa karıştırıcı. Xiaomi İtalya ve Fransa'ya girmeden aylar önce resmi hesaplarından sürekli paylaşımlar yaptı geliyoruz diye. Türkiye hakkında ise hiçbir şey yok. Bu üstte yazdıklarım Xiaomi kendisi geliyorsa geçerliydi. Ancak bende oluşan hava Gearbest, Xiaomi adını kullanarak reklam yapmaya çalışıyor şeklinde oldu. Büyük ihtimalle bu olayın altından Gearbest'in Türkiye'de ithalatçılığa soyunması ve piyasaya yalan "Xiaomi Türkiye'ye geliyor." haberleri yollaması çıkacak.

    Edit 2: Mi Türkiye isminde Facebook onaylı bir sayfa açılmış. Gearbest ile ortak çalışağını falan yazmışlar ama bilemedim:https://www.facebook.com/Mi-Türkiye-380432752368993/
    Volkan Bey bomboş adamın teki, anlattıkları da fasa fiso. Dün Facebook'tan sorduğum sorulara cevap veremedi daha ve yorumlarım silindi. 7 yıldır profesyonel gazetecilik yapıyorum, yakında göreceksin falan deyip ukalaca geçiștirdi. Bir de video çekmiş bununla ilgili, izledikten sonra komple yalan yanlış ve boş bir iş yaptığını anlayacaksın.

    -Xiaomi %5 kârla satış yapamazmıș.
    -Cepport resmi Türkiye satıcısıymıș.
    -Mi Store ve Xiaomi Store farklıymış.
    -Prosedürler ve vergiler çokmuş ve Çinliler istedikleri fiyattan satamazlarmıș.
    -Fiyat/performans oranını agresif tutamazlarmıș.
    -Dolar kuru yüksek olduğu için pazara giremezmiș.

    +Xiaomi neden %5 kârla satış yapamasın? Maliyet üzerine %5 kâr ekleyince %5 kârla satış yapmış olur. Dalga geçiyor resmen.
    +Cepport Xiaomi'nin yetkili satıcısı olduğunu iddiasıyla manipülasyon yaparak satışını artırmaya çalışan, resmi fan sayfasının satıcısıdır ama Volkan Bey'in haberi yok.
    +Mi Store ve Xiaomi Store aynı şeydir. Kuruluştan sonra adını sorunsuzca kullanıyordu Xiaomi, globalleşme süreciyle beraber Mi ticari markası alındı. Çin'deki mağazaların adı bile Mi Store ama yine bundan haberi bile yok Volkan Bey'in. Yani, Xiaomi ve Mi, ikisi birden resmi ticari markalardır.
    +Prosedürler ve vergiler sadece Çinliler için varmış gibi anlatıyor, tam fiyasko.
    +Fiyat/performans oranı ithal ettikleri maliyet ile alakalı. Birileri 800 dolardan telefon ithal ederken Çinliler 400 dolardan ithal ederse gayet de agresif olur. Vergiler, operasyon maliyetleri, vb. hepsi için aynı. Mesela 400 dolar fark olsa kafadan 2000 lira yapar. Yüzdelerle hesaplanan vergiler de lehine olacaktır. Yani ağam bizimle eğleniyor.
    +Dolar kurunun yüksekliğiyle pazara girişin hiçbir bağlantısı yok. Ekonominin çalkantılı olmasından, kurun stabil olmamasından bahsetse anlarım ama sıkmış bildiğin. Firmalar önünü görmek, gelecek için planlar yapabilmek ister ve bunun için stabil ekonomi gerekiyor.

    Kısaca popüler bir konuyu kaçırmak istememiş ve yalanlarıyla, bilgisizliğiyle beraber hemen bir video hazırlamış. Yalan yanlış ve dayanaksız söylediklerinin yanında bir de bizi güldürmek için gazeteciliğe değinmiş. Sanıyor ki öyle daha inandırıcı oluyor. :)
    Tam 1 Ay oldu ne ses var ne seda. ya haber yapıp milleti boşuna yanıltmayın yada doğru düzgün bir açıklama yapın kaynak gösterin. gearbestin yetkili satıcısı arkadaş bu forumda nedne açıklama yapmıyor? telefonlar satılacak mı? mı mıx 2s gelecek mı ve ne zaman? ıhtalat yada kvk garantısınden farkı olacak mı?
  • Xiaomi Mi 8'i 2750 liraya mi band 3'ü de 125 liraya satsınlar başka bir şey istemiyorum

  • Bakalim tuketici için iyimi olacak. fiyatlar makul olursa şu ithalatci garantilerden kurtuluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de vergiyi kaldırsın onlarda başka birşey istemiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hic iyi olmadi bu bence.Guzelim fp markasi, ulkemizdeki vergilerden dolayi kazik fiyatlara satilmaz umarim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu iyi olmadi vergi ustune vergi yicez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Dolar dayanmış 5 TL’ye, 2750 TL’ye satamıyeeeah (!)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bundan sonra fiyatlar yükselir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar uçacak desene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dolar 💵 aldı başını gidiyeah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergiler geliyor sıkı tutunun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence xiomi'nin türkiyeye gelmesi pek iyi olmadı yerli telefon üreticilerini sıkıntıya sokacaktır.tam da yeni yeni z20 gibi güzel telefonlar üretmeye başlamışlardı.yerli telefon üreticisi derken casper gibi çin'in çöplerini toplayıp üzerine logo basan ve sattığı ürünün arkasında durmayan şirketlerden bahsetmiyorum tabi.

  • Dolar uçsa da her markaya yükseliyor, Xiaomi gibi f/p ürün üreten şirketlerin çoğalması lazım. Türkiye'ye gelmesi ayrıca güzel bir durum. Buna sevinmeyenler çok stabil telefonlarını masaya ters koymaya devam etsinler :b

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar artacak hayy

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu bir iyi haber degil malesef. sebebi ise vergi bataklığında yaşıyor olmamız. dolar olmus 5 tl neredeyse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergiler dolayısıyla fiyatlar artacak ama en azından her üst seviye telefonun altına çokta muadiliymiş gibi "Xiaomi alır geçerim" diyenlerden kurtulduk
  • Fiyatlar baya yükselir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla 3000 tl xiaomi verdikten sonra anlamı yok bence.

  • Kelime haznesi 5'i geçmeyen (o paraya Xiaomi alınır ) tayfa bakalım 3000 üzerinde fiyatları görünce ne yazacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların yüksek olacağını hiç sanmıyorum. Zaten dolar kuruna bağlı değil mi? Öyleyse Gearbestte de fiyatlar aynı kalır. Dolara bağlı herşey. Bu arada teknik servisin GENPA sahiplenmesi çok güzel olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.