Şimdi Ara

Amazon, ürün iade sistemini suistimal edenleri yasaklıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kolay ve hızlı bir ürün iade sistemi sunmasıyla yıllardır beğeni toplayan Amazon, bunu suistimal edenleri de affetmiyor. Firma kötü niyetli olduğuna inandığı kullanıcıları platformdan uzaklaştırıyor.


     


    İadenin suistimali


     


    Amazon yaptığı açıklamada müşteri deneyimini korumak ve suistimallere fırsat vermemek adına tespit ettikleri kullanıcıları yasakladıklarını belirtiyor. İtirazı olanların ise doğrudan iletişime geçmelerini istiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Avrupa Patent Ofisi sıralamasında Vestel tek Türk şirketi oldu

    Aslında yasaklama konusu çok yeni değil. Bir süredir ürün iade ettiği için siteden yasaklanmış kullanıcıların şikayetleri internete yansımıştı. Pek çoğu haklı nedenlerle ürünü iade etmiş olmalarına rağmen Amazon’un haksız kendilerini yasakladığını iddia ediyor. Hatta bazıları konuyu yargıya taşımaya kararlı. Bunların arasında Prime üyeleri de var.


     


    Ürün iade sisteminin suistimali olarak neden belirtildiği için haklı ürün iadesi yaptığını düşünen kullanıcılar haliyle isyan ediyor. Bununla birlikte Amazon’un politikasının daha da sertleşeceğini düşünenler de var.


     







  • Türkiyeye girmeden böyle bir uygulamaya gitmeleri isabetli olmuş. Buradaki ölücüler illallah ettirirdi valla.

  • kesinlikle yerinde bir uygulama. özellikle bizim ülkemizde bunun cılkını çıkartırlardı.

  • Bu yüzden batan firma var.

  • Şu Amazon'dan parayı kıran çiftten sonra gerekliydi bu zaten geç bile kalınmış.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözde amazon Türkiye açılacaktı bu dövizdeki artıştan sonra asla açmazlar Amazon Türkiye yalan oldu.

  • Sayın amazon sen az .... degilsin.Ekran kartı alalım dedik 4 ay beklettin elinde olmayan ekran kartlarını varmış gibi listeleyip insanların satıp sabır taşı ettin.

  • Ben bir kere ölçüme uymayan pantolonu iade etmek istedim. Kargosu pantolondan pahalı tutunca yazdım adamlara, onlar da pantolon da sende kalsın para da dediler :) güzel günlerdi.

  • Onlar ölücülüğün 1 tık üstü dolandırıcıdır.
  • Bence bu uygulama bir tek türkiyeye getirlimeliydi bunu abuselayanların &60ından fazlası turk

  • yapsınlar ki Türkiyeye kargo göndermeme gibi durumdan kurtarsınlar bizi. rezil insanların cezasını biz çekiyoruz
  • Çinliler çok yapıyor bu işleri, rakip satıcının ürünlerini alıyor, sonra iade ediyorlar

  • Bir satıcı olarak iade bir çok konuda belini büküyor.
    Örneğin 10 TL'ye bir telefon kılıfı satıyorum bu kargo dahil fiyatı.
    2 TL Gelişi 4,5 TL Kargo ücreti 1,5 TL Komisyon 2 TL Vergi 1 TL Kâr, adam üşenmiyor bunu beğenmedim diyerek iade ediyor, yeri geliyor faturasını kaybediyor, yeri geliyor ambalajına zarar verip gönderiyor ve iadesinin kabul edilmesini bekliyor.Reddetsen ayrı hikaye geliş gidiş kargo ücreti bize patlıyor :)
    Bazen Zarar üstüne zarar yazıyoruz.

    Bu kullanıcıları belirleyip mağazamdan atma şansım olsa atarım.

  • Geçen kulaklık aldım bir tarafında ses bozuktu, söyleyince hemen yenisini gönderdiler. Gerçekten bozuktu ama yalan söylesem de gönderirlerdi. Kandırmaya fazla müsait.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valentino V kullanıcısına yanıt
    Mevzu ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Mevzu ne?

    https://tr.sputniknews.com/abd/201710031030406526-abd-cift-amazon-milyon-dolar/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valentino V kullanıcısına yanıt
    Vay be. Çok enteresan. Bu çapta bir dolsndırmayı nasıl gerçekleştirmişler. Şirket yasak koyar tabi. İphone almış bozuk demiş göndermemiş. Abd yaşayınca oluyor demek. Adamların aklı nelere çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snakefatih

    Vay be. Çok enteresan. Bu çapta bir dolsndırmayı nasıl gerçekleştirmişler. Şirket yasak koyar tabi. İphone almış bozuk demiş göndermemiş. Abd yaşayınca oluyor demek. Adamların aklı nelere çalışıyor

    Adamlar kendi insanının böyle bir artniyetlilik yapacağını ön görmemişlerdir, iyi niyetli davranmışlardır. Büyük ihtimal bu çiftin kökeninde Türklük falan olabilir belki de DH ölücüsüdürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit bi örnek vereyim; ekran kartı alıp yanında gelen oyunu forumda 100 lira üzeri fiyata satıp ekran kartını iade eden yamyamlar yüzünden kart alınca verilen oyun kodları Amazon tarafından satın alma işleminden haftalar sonra verilmeye başlandı. Yani namuslu vatandaş kartıyla gelen yeni oyunları oynamak için bu uyanıklar(aslında uyanık değil, hırsız üçkağıtçılar) yüzünden haftalarca beklemek zorunda artık...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir40

    Basit bi örnek vereyim; ekran kartı alıp yanında gelen oyunu forumda 100 lira üzeri fiyata satıp ekran kartını iade eden yamyamlar yüzünden kart alınca verilen oyun kodları Amazon tarafından satın alma işleminden haftalar sonra verilmeye başlandı. Yani namuslu vatandaş kartıyla gelen yeni oyunları oynamak için bu uyanıklar(aslında uyanık değil, hırsız üçkağıtçılar) yüzünden haftalarca beklemek zorunda artık...
    Aynen geçen yaz 10 gün sonra yolluyorlardı oyun kodlarını. Kod yollama olayı tam bir fiyaskoydu. 4 tane kart aldım. 4 kart için 6 7 kod almışımdır sadece 3 ü geçerliydi. 2 farklı hesaba aynı kodu gönderdiklerine bile şahit oldum. Bir ara hesap başı 1 kod demeye başladılar. 4 5 kere m.h. e bağlandım durumu çözemeyince vazgeçtim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.