Şimdi Ara

İşlemcilerde Spectre benzeri yeni bir açık keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 2018 yılı, Meltdown ve Spectre adlı işlemci açıklarının keşfedilmesi ile birlikte tatsız başladı. Yonga seviyesindeki bu güvenlik açıklarından faydalanacak bilgisayar korsanlarının neredeyse tüm bilgisayarlardan veri çalabilecek olmaları teknoloji dünyasına bomba gibi düştü. Şimdi ise bahsi geçen bu işlemci açıklarının bir başka versiyonu daha ortaya çıkmış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Citroen C5 Aircross, 24 Mayıs'ta Avrupa'ya tanıtılacak
    Microsoft ve Google tarafından yapılan ortak açıklamada, saldırganların CPU üzerindeki veya diğer bellek konumlarındaki eski bellek değerlerini okumalarına izin verebilecek Speculative Store Bypass (Variant 4) olarak adlandırılan yeni bir güvenlik açığının söz konusu olduğu belirtildi.

     


    Yeni yamalar beraberinde perfomans kaybı getiriyor


    Variant 4, belirli türdeki verileri açığa çıkarmak için modern işlemcilerin performansını artırmak üzere tasarlanmış bir optimizasyon tekniği olan spekülatif yürütmeyi kullanıyor. Ayrıca web tarayıcılarında Javascript aracılığı ile de tetiklenebildiğini belirtelim.

     

    Bunun yanında Intel, üreticilere mikrokod güncellemeleri sağladığını ve önümüzdeki haftalarda yayınlanmasını beklediğini açıkladı. Ancak Speculative Store Bypass korumasını etkinleştirmeyi tercih edenler (varsayılan olarak kapalı olacak), muhtemelen %2 ila 8 arasında bir performans düşüşü yaşayacaklar. Yani kullanıcıların şu an için güvenlik ve performans arasında bir seçim yapması gerekecek.







  • Dayı bu yamalar kimlerde var gene Intel yandan mı yedi yoksa AMD kardeşimizde nasiplendi mi insan yazar be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disqusser -- 22 Mayıs 2018; 14:35:30 >
  • Aslında açık her kullandığımız cihazda var. bunlar bilincli olarak yapılıyor.

  • AMD'nin yükselisi devam ediyor durum anlaşıldı

  • Düşe düşe pentium III lere döndük be.

  • Yapacağınız işlemciyi öpeyim İşlemciler delik deşik. Tüm açıkları kapatsan performans kaç sene geriye gidecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aciklar tamamen düzelene kadar ryzen 3 1200e devam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık bulduk, sisteminizi yavaşlatmak zorundayız.

    Bakın burda sizin için yeni ürettiğimiz sistemler de var. Hem hızlı, hem de ekonomik. (elini ovuşturarak konuşan bir satıcı hayal edin okurken)

  • Vaybe artık ekstra performans için değil işlemciyi ilk aldığımız seviyede tutmak için sıvı soğutma ile overclock yapmaya başlayacağız yakında
  • ben bu açıklardan ziyade internetsiz bir bilgisayarda sadece elektriğe bağlıykende o bilgisayara erişip erişemediklerini çok merak ediyorum. sonuçta elektrik üzerinden internete bağlanabiliyor bunlar bunuda yapıyorsa hiç şaşırmam ve gerçekten yahudiden mal alınmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarSaw kullanıcısına yanıt
    elektrik kablosu üstünden bağlanılıyor elektrikten değil.

  • İntel açık olan tüm işlemcileri değiştirmeli yada ücret iadesi yapmalı yoksa ileri de kevgire dönecek bilgisayarlar.

  • Yalnız açıkların hepsi birbirine benzer. Az çok bilgisayar mimarisi dersi almış birisi bu açıkların şuan ki durumda normal olduğunu bilir. AMD de neden yok derseniz, bu açıkların temelini oluşturan gelişmiş cacheleme ve yürütme tahmin işleminin Intel tarafında daha yoğun ve üstün olması(bana göre). Aslında açıklar tam olarak donanımsal bile değil yazılımsal işlemci yürütme kodlarında, zaten öyle olduğu için yazılımla rahat çözebiliyor intel bu işi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yatacak yerin yok intel.

  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    İlk dediğini yapamaz çünkü zaten piyasadaki nerdeyse her işlemcide var sana verilen de aynı olucak yeni 9. Zımbırık dediklerinde düzeltilmişi olucaktı bu yeni çıkan sıkıntı onda da geçerlimi meçhul, 2. Dediğini dava açanlara belki verir o kadar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Z serisi günlük işleri anca yapıyordu, önceki yama haberleriyle cihaz mızlana mızlana iş yapmaya başladı. Şimdi yeni bir şey çıkartıp, cihazı pert etmesinler
  • çarşıdan i7 alıp eve gelene kadar yamalarla i3 seviyesine düşecek performans bu gidişle.

  • İntel ne çakalsın sen. Yama ayağına performans düşürüyor gibi yapıyorsun. Haliyle kullanıcılar bu performans kaybını oc ile telafi etmeye çalışıyor. Millete k serisi işlemci ve z370 anakart aldırıyorsun bu sayede. Sonra bu da yetmiyor. Ekonomi gelişsin diye işlemcileri delid yapmaya zorluyorsun. Bu sayede yeni iş imkanları çıkıyor delid tools ile. Nasıl bir kral ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle giderse işlemci hızını 0 Mhz'e düşürüp kapatacaklar sonunda

  • Baydı bu açık haberleri. Telefonda konuştuğunu 2 saat sonra reklamlarda görüyorsunuz, gıkınız çıkmıyor. Donunun rengine kadar almışlar verileri, işletim sistemi açık kaynıyor ama işlemcideki açıkları gündemde tutmaya bayılıyor insanlar. Geçin o işleri. Spectre ile performans düşecek dediler, gelen güncellemeyle performans arttı Boşverin, Hangisi X liraya kullanılacak programlarda daha fazla performans veriyorsa alın geçin. Güvenliği o kadar önemseyen şirketler, devletler zaten kendi çiplerini kullanıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.