Şimdi Ara

Avrupa Birliği, 2021'den itibaren araçlarda bu özellikleri zorunlu tutacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Trafik kazalarını ve buna bağlı ölümleri azaltmak için araçlara eklenen güvenlik ekipmanları her geçen gün artıyor. Üst seviye araçlarda standart olarak sunulan bu ekipmanlar, genelde aşağı doğru gidildikçe pahalı birer opsiyon halini almaya başlıyor. Buna bir çözüm getirmeyi amaçlayan Avrupa Komisyonu, 2021 yılı itibariyle üretilecek yeni araçlarda zorunlu tutulması gereken özellikleri listeledi.
     

    Avrupa Komisyonu’na göre, 2021 yılı itibariyle üretilen araçlarda gelişmiş acil durum freni, standart alkol kilidi, uyuklama ve dikkat algılayıcı, dikkat dağınıklığı teşhis ve önleme, kaza veri kaydedicisi, akıllı hız asistanı, şerit takip asistanı, ve geri görüş kamerası gibi sistemlerin standart olarak bulunması gerekiyor.

     
     

    Yukarıdaki özellikler 2009 yılından bu yana Avrupa Birliği’ndeki araçların minimum güvenlik standartlarında yapılan ilk güncelleme olarak karşımıza çıkıyor. Bunların pek çoğu günümüz araçlarında da yer alıyor, fakat genellikle opsiyon olarak müşterinin tercihine bırakılıyor. Komisyon, zorunlu tutulacak bu sistemlerin araç fiyatlarına etki etmeyeceğini belirtiyor.

     

    2010 yılı itibariyle Avrupa yollarında trafik kazası sonucu ölen insan sayısının %20 oranında azaltıldığı belirtiliyor. Fakat Avrupa Komisyonu 2013 yılı ve sonrasında gözle görülür bir düşüş yaşanmadığını ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyor. Yapılan araştırmalar, Avrupa’da her yıl 26 bin insanın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini gösteriyor. Alınacak yeni önlemler ile ölüm ve ağır yaralanma sayısının 2030 yılı itibariyle yarıya düşürülmesi hedefleniyor.








  • Bu kadar fazla özelliğin her araçta olacağına nedense inanamadım ancak umarım olur tabi.



    Ayrıca bence kör nokta uyarısı da olmalı. Aracımda kullanıyorum ve çok yararlı gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyice Milliyet'e falan döndü başlıklar da. Özelliği başlığa yazsanız tık almayacak sanki haberler.
    Bi sonraki aşama o efsane telefonun son halini görenler şok oldu haberleri olacak sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The-Engineer

    İyice Milliyet'e falan döndü başlıklar da. Özelliği başlığa yazsanız tık almayacak sanki haberler.
    Bi sonraki aşama o efsane telefonun son halini görenler şok oldu haberleri olacak sanırım.
    Bende aynısını düşünmüştüm fakat bu kadar çok özellik başlığa yazılamazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The-Engineer kullanıcısına yanıt
    Başlığı tık almak amacıyla özel olarak yazmadığımı bilmenizi isterim. Üstelik bu kadar özelliği başlığa sığdırmam pek mümkün değil.

  • brscnk17 B kullanıcısına yanıt
    En azından başlıktan içeriğin temelini anlamayı isterdim. Örneğin "acil durum freni benzeri araç güvenlik sistemlerini zorunlu tutacak" gibi veya "araçlarda araç güvenliği ile ilgili bu özellikleri zorunlu tutacak" bi başlık olsaydı daha bilgilendirici olurdu.

    Biraz sert çıkmışım ben de ama teşekkürler cevap için
  • Bizde mecbur olmadığı için ayrı üretim yapmak istemeyen markalar hariç gelmeyecek güzel özellikler
  • Ve dizel olmaması.

  • Mesela Araçlarda lastik hava sensörü 2014 yılında standart oldu . Avrupa birliğinde satılan üretilen bütün araçlarda var. En dandik model ve markada bile mecburi.

    Olmasıda gerek. Eskiden hava yastığı bile lks araçlarda varken hele hele güvenlik sistemi olmasada klimalı araç bile üst sınıfta bulunurken şimdilerde her model markada var.

    Zaman geçtikce bu tarz teknolojilerin hem üretimi hemde maliyeti düştüğünden standar t haline geliyor. Belkide ben görmem yaş itibari ile ama 2050 de bütün oraçlar otonom olcak gibi mecburi bir şart çıkartırlar.

  • Yıllarca zaten kuş serisi otomobillere, r12 ve toros gibi araçlara mahkum kaldık, Avrupa birliği olmasa ülkemizde araçlarda hiç yenilik olmazdı sanırım
  • Kör nokta uyarı sistemi bir an önce zorunlu olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık güzelmiş bende yeni xenon far ürettiler sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.