Şimdi Ara

Bitcoin madenciliği, dünya enerjisinin %0.5’ini kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    De Vries, Bitcoin madencilik şebekesinin, şu an yaklaşık 2.55 GW elektriği tükettiğini, gelecekte 7.67 GW tüketeceğini ve dünya enerjisinin %0.5'ini kullanacağını söyledi. Daha iyi karşılaştırma yapabilmek için; İrlanda 3,1 GW ve Avusturya 8,2 GW tüketiyor.
     
    Madencilik ağının enerji tüketimi konusunda büyük bir sorunu olduğunu ve bu sorunun gittikçe büyüdüğünü söyleyen De Vries. “Şimşek Şebekesi” gibi çözümlerin durumu hafifletebileceğine dikkat çekiyor.
     
    Bitcoin’in madencilik sistemi, madencilere ödüllerini verebilmek için birtakım hesaplamalar yapmak zorunda kalıyor ve bu hesaplamalar çok fazla enerji harcıyor. Şubat ayının ortalarında 2018 yılı için, İzlanda’daki kripto para madenciliğinin, ülkedeki tüm yerleşim birimlerinden daha fazla elektrik tükettiği belirtilmişti.
     
    Madenciliğin enerji tüketimi konusunda De Vries:” Düzenli finansal sistemlere kıyasla, elektrik kullanımında aşırı bir fark var. Bu artan elektrik talebi, çevreyi koruma konusundaki hedeflerimize ulaşmamıza kesinlikle yardımcı olmayacak.” dedi.
     
    Bilimsel araştırmaların, farklı Bitcoin madencilik cihazlarının bireysel kullanım detaylarına girip, bugün bile çok zor olan ve madencilik sisteminin ödül hesaplamada kullandığı bütün bu hash hesaplamalarını yapan cihazların harcadığı elektriği ölçmeyi hedeflediği vurgulanıyor. De Vries, Bitmain şirketinin Antminer cihazlarını, her makinenin ne kadar enerji harcadığını göstermek amacıyla örnek olarak kullanıyor.
     
     
     
    De Vries, araştırmasının, Bitcoin madenciliğinin enerji tüketimi hakkındaki araştırmalara öncülük edeceğini ve bu tip araştırmaları arttırabileceğini düşünüyor. Madencilik sisteminin harcadığı enerji konusundaki ilk araştırmayı yapan De Vries, dünyanın yuvarlak hesaplar yerine, söz konusu ağın nereye gideceği hakkında daha kesin bilimsel hesaplar yapması gerektiğini söylüyor.  







  • Yetmez, 10% olsun. Türbinler Bitcoin için dönsün. Gerekirse evlerin elektriği kesilsin ama bitcoin kesilmesin. Dünyaya çok lazım bitcoin

  • herifler küresel ısınmayı hızlandırıyor bi halt yapmadıkları gibi, ulan elektrik harcayıp atmosfere ısı olarak geri veriyorsunuz, yararlı bir iş yapsanız hadi neyse.

  • İnsanlar gezegenimizi kirletmek için her türlü kanser yöntemi buluyorlar.

  • Umarim su kuantum bilgisayari hazir olur ve bir seferde hepsini bitirirde, sorun kökten cözülür :)

  • değirmenin suyunu kim tutuyor da bilmeme kaç bitcoin de biteceğini iddia ediyor. madem bitecek demek ki bunun arkasında birileri var amacı nedir? kime ne kazdırıyor? neyin hesaplamarı yapılmaktadır ? en önemlisi de çevreye verdiği zarar çok büyük.bu zamana kadar net olarak bu soruların cevapları net olarak alınamadı.???????????

  • ya bu balon sey madem bu kdr iyi ve onemli ndn buyuk ve guclu ulkeler butun enerjilerini bian once butun madeni almak icin ugrasmiyo? ndn siradan ninsanlar kucuk sistemlerle kazi yapsin istiyo? yakinda patlayacak bu herkes gorecek.dolar euro gibi ulke ve bolge paralari asla bitmez ve yerini vermez

  • Green House Effect. %0,50 büyük oran, çok büyük oran.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.