Şimdi Ara

Anahtarsız çalışan otomobiller ölüme sebep olabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Otomobil teknolojisinin hızla ilerlemesi, kullanıcıların lehine birçok yeniliği beraberinde getirse de, yeni teknolojileri kullanma konusunda dikkatli davranmamızı gerektiriyor. Günümüzde gittikçe yaygınlaşan anahtarsız otomobil modelleri bizlere kolaylıklar sağlamayı amaçlarken, dikkatsiz kullanımlarda ise ölümle sonuçlanabilecek olaylara sebep olabiliyor.

     


     

    Bildiğiniz üzere anahtarsız otomobil teknolojisi ile fiziksel bir anahtara ihtiyaç duymadan, sadece Start ve Stop düğmelerini kullanarak aracımızın motorunu çalıştırıp, durdurabiliyoruz. Geçtiğimiz yıl ABD'de yaşayan Fred Schaub adlı Toyota RAV4 kullanıcısı, otomobili garajına park ettikten bir süre sonra evinde ölü olarak bulunuyor. Yapılan incelemeler sonucunda Schaub'ın uyurken karbonmonoksit zehirlenmesinden öldüğü anlaşılıyor.


    Daha sonra Fred Schaub'ın oğlu, babasının anahtarsız otomobil kullandığını ve otomobili garaja park ettikten sonra çalışır durumda olduğunu farketmeden eve girdiğini belirtiyor. Araç saatlerce çalışır durumda kaldığı için çıkan karbonmonoksit gazının eve sızdığını ve babasının uyurken hayatını kaybettiğini açıklayan Doug Schaub: "Babam otomobilden çıktığında aracın hala çalışır durumda olduğunu farketmemiş." ifadelerini kullandı.

    ABD'de yılda satılan 17 milyon aracın yarısı anahtarsız çalışıyor 


    New York Times'ın haberine göre, anahtarsız otomobil teknolojisinin kullanılmaya başlamasından bu yana, karbonmonoksit zehirlenmesinden 28 kişi hayatını kaybederken, 45 kişinin de ölümden döndüğü belirtiliyor. Anahtarsız otomobillerde Stop düğmesine basılmadan ateşlemenin kesilmeyeceğini belirten yetkililer bu konuda oldukça dikkatli olunmasını öneriyorlar. Yapılan bir araştırmaya göre ise ABD'de yıllık olarak satılan 17 milyon aracın yarısından fazlası anahtarsız çalışma özelliğine sahip.

     

    Gerçekleşen ölüm vakaları, araçlarını kapalı garajlarda çalışır vaziyette bırakan ve karbonmonoksit gazının evlerine sızmasına sebep olan sürücülerden kaynaklandığı belirtilse de, bu konuda çalışmalar yapan Ford geçtiğimiz günlerde, kablosuz anahtar aracın içinde değilse, rölantide çalışan motorun 30 dakika sonra kendini durdurmasını sağlayan bir teknolojiyi tanıtmıştı. Toyota ise motorun hala çalıştığını üç sesli sinyal yöntemi ile sürücülere bildiren bir özellik geliştirdiğini duyurmuştu.


    Toyota şirketinin sözcüsü yaptığı açıklamalarda: "Müşteri güvenliği her zaman önceliğimizdir. Toyota'nın Akıllı Anahtar Sistemi ile ilgili tüm güvenlik standartlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. 2015 yılında anahtarsız otomobil teknolojisinin ölümcül olabileceğine dair 10 dev otomotiv şirketine dava açılmış ve kısa bir süre sonra davanın yargıcı görevden alınmıştı.

     







  • Amerikada zaten bu sekilde abuk subuk sekilde cok fazla zaiyat veriliyor. Arabanın suçu yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daçya kullanın sıkıntı yaşamayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ya bu araçlarda ayağınızı frenden kaldırınca tekrar araba çalışmıyor mu

  • Çok enteresan bir ölüm olmuş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Nasıl ya bu araçlarda ayağınızı frenden kaldırınca tekrar araba çalışmıyor mu
    Adam eve geliyor, arabayı kapattığını sanıyor ama kapayamamış. Araç çalışmaya devam etmiş. Düğmeye basamamış yani. Olay bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ford geçtiğimiz günlerde, kablosuz anahtar aracın içinde değilse, rölantide çalışan motorun 30 dakika sonra kendini durdurmasını sağlayan bir teknolojiyi tanıtmıştı."

    Diğer firmalarda yakinda bu teknolojiye geçecektir ama şimdiye kadar neden geçmediler acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Nasıl ya bu araçlarda ayağınızı frenden kaldırınca tekrar araba çalışmıyor mu
    Yok, öyle değil. Araç hibrittir büyük ihtimalle. Şöyle olmuştur; aracı garaja park ettiğinde zaten hibrit sistemden dolayı benzin motoru çalışmıyordu, kullanıcı Start düğmesinden aracı kapatmayı unutmuştur, pil zamanla azalınca benzin motoru devreye girip pili bir miktar doldurmak için çalışmıştır ve bu olay sabaha kadar aralıklı olarak devam etmiştir. Sonuç karbonmonoksit boğulması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sevemedim gitti bu anahtarsız çalıştırma olayını. Tamam mekanik eski tip anahtarlar belki demode oldu ama en azından anahtarı yuvasına yerleştirip START-STOP basarak çalıştıracağımız şekilde üretilseler daha iyi olur. Alfa 159 varken en sevdiğim özelliği buydu mesela. Porsche Cayenne de öyleydi ama yeni modelde değiştirdiler mi bilmiyorum.

    Daha teknolojik veya modern ayağına elektronik park freni + anahtarsız çalıştırma + hissiyat özürlüsü elektrikli direksiyon kombosunu bize dayatmaları cidden insanı arabadan soğutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 17 Mayıs 2018; 18:51:3 >
  • Saçmalık ! arabayı açık bıraksan arabadan indiğin anda dıt dıt dıt dıt dıt anahtar yok belirli bir süre sonra araba kendini kapatır. hadi anahtarı içeride bıraktın bu seferde araç tekrardan ötmeye başlıyor aracı P konumuna alın aracı kapatın. araçta anahtar simgesi çıkar.

  • Eeee anahtarı da çıkarmayı unutabilirdi. O zaman anahtarlı araçlar mı suçlu olacaktı. İnsanlar türlü özellikle telefon kullanırken teknoloji mükemmel ama saf biri hata yapınca sorunlu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde sıkıntı olmaz...



    * Garaj yok,

    * Depo hep boş zaten, araç en fazla yarım saat çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Garajın evin bir odası gibi olduğu amerikan tipi müstakil evler bizde anca çok lüks yerlerde var. İstanbul'un anca %1'i

    Bizde anca apartman/site otoparkında lpg'li araç patlaması riski var. Bu sebeple lpg'li araçlari kapalı otoparka sokmuyorlar ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 17 Mayıs 2018; 21:3:47 >
  • Saçma!!! Kontaklı da olsa unutan yine çalışır vaziyette unutabilir. Kafanın dalgınlığıyla alakalı benimde çalışır vaziyette durup arabadan indiğim geri geldiğim olmuştur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exuberant42 -- 17 Mayıs 2018; 21:6:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarsız çalıştırmanın pratikte ne faydası var .Anahtarı sokup çevirmekle düğmeye basmak arasında ne kadar zorluk farkı var. Bazen sırf farklı olsun diye getirilen teknolojiler başımıza böyle dertler açıyor.

  • değişik bir kaza çeşidi.anahtarsız giriş ve çalıştırma bence çok kullanışlı fakat abd versiyon otomobillerde ne gibi daha farklı teknolojiler kullanılıyor bilemiyorum ama anladığım kadarıyla lüksten ölmüş insanlar.enteresan.demek ki her zaman dikkatli olmak durumundayız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    daçya kullanın sıkıntı yaşamayın
    Yeni Dusterda da artik Anahtarsiz giris/calistirma var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carsever

    Yeni Dusterda da artik Anahtarsiz giris/calistirma var

    Alıntıları Göster
    vaybe,bimde kredi kartı puanı kullanılmasına bile bu kadar şaşırmamıştım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Amerikada zaten bu sekilde abuk subuk sekilde cok fazla zaiyat veriliyor. Arabanın suçu yok gibi
    Ortada anahtar yokken arabanın çalışmaya devam etmesi çok aptalca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.