Şimdi Ara

Yeni nesil akaryakıt istasyonlarına elektrik şarj üniteleri geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yeni nesil akaryakıt istasyonlarıyla ilgili bazı bilgiler verdi. Geleceğin istasyon maketinin hazırlandığını belirten Aktaş, eylül ayında yapılacak bir toplantıyla kamuoyuna tanıtılacağını söyledi.
     

    İstasyonun tanımını değiştirmek ve bu işi fosil yakıttan kurtarmak istediklerini belirten Aktaş, fosil yakıtların 10 yıl sonra yerini diğer enerji türlerine bırakacağını söyledi. Bu değişimden yola çıkarak düzenlenen yeni nesil akaryakıt istasyonlarında LPG, LNG, CNG ve elektrik şarj istasyonları bulunacağını ve buradaki şarj sürelerinin 45-50 dakika olacağını belirtti.

     
     

    Yeni nesil akaryakıt istasyonlarını “Enerji Market” olarak tanımlayan Fesih Aktaş, istasyon içerisinde marketin yanı sıra kafe ve sınırsız internet noktalarının bulunacağını söyledi. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri ile doğal enerji kaynaklarından da yararlanılacağının altını çizdi. 

     

    İlk etapta yaklaşık 6 bin istasyon dönüşümünün yapılmasını planladıklarını belirten Aktaş, yeni nesil istasyonların tanesinin 1 milyon dolara mal olacağını kaydetti.

     







  • once bi ucuz elektrikli arabalar gelsin

  • Tanesi 1 milyon dolar. Nasıl bir kar marjıyla çalışıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar elektriği kimbilir kaçtan verecekler, bu fiyatlarla yatırımlardan çekinmediklerine göre??
  • tesla bugün bile 100 bin dolar, halka inebilecek mi bu en alınabilir elektrikli araç markası? toplam sayısı 10 bini zor geçer elektrikli araç kısa vadede, 2050 de yavaş yavaş çoğalır, 1.0 elektrikli motorlar çıktığında falan belki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli araçlar bizlere elektrik zammı getirirse şaşmamak gerekir. Yada elektrikli araçlar için özel bir vergi gelebilir. Akaryakıttan alınan vergi çok ciddi.

  • Herşeyi geçtim araçlar elektrikli oldu. Bayram tatili gibi istanbuldan toplu göç başladı tem i düşünün lpg kuyruğunda bile 2 saat sıra oluyor insanlar benzin alıp devam ediyorlar yola, çok hızlı bile olsa 1 saatte dolacaksa bu elektrikli araç nasıl olacak yolda yakıt bitti diyelim çekici mi çağıracağız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 😂😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exuberant42

    Herşeyi geçtim araçlar elektrikli oldu. Bayram tatili gibi istanbuldan toplu göç başladı tem i düşünün lpg kuyruğunda bile 2 saat sıra oluyor insanlar benzin alıp devam ediyorlar yola, çok hızlı bile olsa 1 saatte dolacaksa bu elektrikli araç nasıl olacak yolda yakıt bitti diyelim çekici mi çağıracağız
    lpg kuyruğunda 2 saat neden sıra oluyor.bim gibi tek kasiyermi çalışıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ağla Sevgili Yurdum Ağla

    lpg kuyruğunda 2 saat neden sıra oluyor.bim gibi tek kasiyermi çalışıyor

    Alıntıları Göster
    Hiç kullanmadınız herhalde istanbuldan toplu göçlerde temi. Akaryakıt istasyonlarında genelde iki pompa maksimum 4 pompa lpg oluyor diğerleri benzin mazot araçlar da tam tersi lpg fazla sonuçta kuyruk oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    tesla bugün bile 100 bin dolar, halka inebilecek mi bu en alınabilir elektrikli araç markası? toplam sayısı 10 bini zor geçer elektrikli araç kısa vadede, 2050 de yavaş yavaş çoğalır, 1.0 elektrikli motorlar çıktığında falan belki
    Tesla Model 3, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq electric ve Kona EV, Renault Zoe, seneye cikacak VW Neo bunlar aslina bakarsan gayet uygun fiyatli arabalar ulkeye gelseler vergi avantaji yuzunden daha ucuza gelirler IC motorlu rakiplerine göre. Lafım size değil sadece 65.000 dolar altindada elektrikli araba olduğunu gostermek istedim Ayrica bence hazır böyle bir işe girisecekler 300 tane istasyona hidrojen dolum istasyonuda koysunlar gelecekte ne olacsgi belli değil şuanda gelecek BEV gibi duruyor ama bir anda isler tersine dönüp Hidrojene de dönebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 18 Mayıs 2018; 11:45:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gelsinler tabii ama 100 bin altına neredeyse araba kalmayan memlekette bunları alacak adam çıkmayacaktır zoe ye 100 bin vereceğine, x bir yakıtlı araca 120 bin vermeyi tercih edecektir insanlar. Yani şu ortamda türü vesaire fark etmeden ''otomobil'' konusu baştan sona ofsayt, muhtemelen bu istasyonlar da gutbetçilere ve yabancılara hizmet edecektir en azından bir 10-20 yıl.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    gelsinler tabii ama 100 bin altına neredeyse araba kalmayan memlekette bunları alacak adam çıkmayacaktır zoe ye 100 bin vereceğine, x bir yakıtlı araca 120 bin vermeyi tercih edecektir insanlar. Yani şu ortamda türü vesaire fark etmeden ''otomobil'' konusu baştan sona ofsayt, muhtemelen bu istasyonlar da gutbetçilere ve yabancılara hizmet edecektir en azından bir 10-20 yıl.
    Maalesef durum dediginiz gibi görünüyor otomobil ureticileri bakalim 2025 te dizele gore daha ucuz olacak maliyeti diyiyorlar o zamana kadar yasarsak göreceğiz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birçok marka artık dizel araç artık üretmeyeceğini açıkladı bu durumda dizel araçların kullanım oranı düşer mi ? yada bu süreç nasıl işler türkiyede durum ne olur yaygınlaşması zaman alırmı acaba ???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.