Şimdi Ara

2019 Volvo S60 modelinde dizel seçeneği bulunmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada şirketin yeni dizel motorlar geliştirmeyeceğini belirtmişti. Görünen o ki İsveçli üretici bu kararının arkasında durarak dizel motor seçeneğini ürün gamı içerisinden çıkarmaya başlıyor. Bu karardan ilk etkilenen model ise 2019 Volvo S60 sedan olacak.
     

    Financial Times’a röportaj veren Samuelsson, merakla beklenen 2019 Volvo S60 modelinde dizel motor seçeneğinin sunulmayacağını açıkladı. Daha önce pek çok kez görselleri sızdırılan araç, önümüzdeki yaz Güney Karolina’da tanıtılacak ve burada bulunan Ridgeville tesislerinde üretilecek.

     

    Dizel satışlarını durdurma kararı oldukça büyük bir değişim, ancak bu kararın arkasında Volvo’nun yeni modellerini elektriklendirme fikri yatıyor. Zira şirket daha önce yaptığı açıklamada 2025 yılı itibariyle satışlarının %50’sini elektrikli modellerin oluşturmasını istediğini söylemişti.

     

    "Daha pahalı ve karmaşık"

    Samuelsson’a göre dizeli gözden çıkarmalarının tek nedeni emisyon değerleri değil. “Dizelin daha kirli olduğunu söylemiyoruz, ama daha karmaşık ve pahalı olduğu aşikar.” şeklinde konuşan Samuelsson’a göre yeni emisyon standartlarını karşılayan dizel motorlar üretmek oldukça zorlu ve pahalı bir süreç. Bu da sonuç olarak maliyeti yukarıya taşıyor.

     
     

    Volvo, dizel motorları bazı modellerde seçenek olarak sunmaya devam edecek. Ancak yeni S60 modelinde dizelin olmayışı, değişimin yaklaştığının bir göstergesi. İsveçli üretici önünde sonunda dizel seçeneğini tamamen kaldıracak. Ancak hangi zaman dilimi içerisinde olacağı henüz bilinmiyor.








  • Ulan Hakan yapılır mı bu Türk halkına. Bari LPG seçeneği sunun. Hem daha çevreci o.

  • Volvo yöneticisinin yazısını iyi okuyun. Dizelin çevreyi daha çok kirlettiği için DEĞİL. Dizel sistemi daha pahalı mâl olduğu ve karmaşık olduğu için vazgeçtiklerini söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bakacaklar satışlar tepetaklak gidiyor, iki sene içinde dizele dönecekler.

  • Yeni emisyon koşullarına uygun dizel motor üretmek pahalı ve karmaşık demiş adam. Vw skandalından sonra bir dizi kısıtlama gelince adamların masraflar arttı tabi. Zaten yakıtlar arasında 50 kuruşluk bir fark var 7/24 araba kullanmıyorsanız dizelin bir numarası kalmadı.

  • Emisyon diyor ama 1.5 t3 motor 10 litreden aşağısını görmüyor.
  • Dizel emisyon kısıtları gereksiz seviyede gerçekten. Üretici için işin tadı çoktan kaçtı.

    Hatta tüketici için de öyle. Euro normları olmasa bugün dizeller çok daha az yakıyor olacaktı. Benzinliler 5 litrelerden 4 litrelere kadar düşerken dizeller eskisiyle aynı seviyede, hatta biraz daha fazla bile yakmaya başladı. DOlayısıyla aradaki fark azaldı.

    EMisyon normları Euro 4'te kalacaktı, sonrası hoş olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeril -- 16 Mayıs 2018; 16:6:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreGLC

    Volvo yöneticisinin yazısını iyi okuyun. Dizelin çevreyi daha çok kirlettiği için DEĞİL. Dizel sistemi daha pahalı mâl olduğu ve karmaşık olduğu için vazgeçtiklerini söylüyor.
    Bu işin bahanesi. Gören de sanki sıfırdan motor tasarlayacaklar sanır. Aynı aracın station modeli v60 daki motoru s60 a koymak çok mu zor.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    TR ye gelecek her otomobilde 1.6 atmosferik seçeneği şart koşulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedesten alirlar dizeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Bir bakacaklar satışlar tepetaklak gidiyor, iki sene içinde dizele dönecekler.

    Isvec ve etrafindaki ulkeler icin ki adamlar kargo gemilerini elektrikli yapmaya calisiyor (Avrupaki tek o degil cin ve Amerika pazarlarindada Hybrid elektrik ve benzin satislari artiyor) soyluyorsan bunu bir daha dusun ve kendine gel Iskandinavya bildigin Tesla ulkesine dondu ozellikle Norvec Cin desen elektrikli ve hybrid arabalarda satislar yukseliyor Avrupada otomobillerin krali diye bahsedilen ulke yani Almanya 2030 dan sonra dizel ve benzini yasaklayacak oralar Turkiye degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2673E0F4 -- 16 Mayıs 2018; 17:34:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç dizelciler rahatsız.



    Yol yakınken büyük yıkımdan önce çıkatın elinizden dizel araçlarınızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyyyy hakan sen kimsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Orada kasıt edilen şey NoX(azot oksit ) salınım oranı hocam. Her ne kadar benzinli motorlar daha fazla yaksa da dizelde ki partikül oranı çok fazla.
  • DrMobile kullanıcısına yanıt
    Benzer hacimde benzinli herhangi bir arabayla sıkışık trafiğe girerseniz aşağı yukarı aynı yakar zaten.
  • Yıllar önce porsche de diyordu dizel porsche üretmeyeceğiz diye ama şimdi dizel porscheler dolu. Talep oldukça üretirler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşük hacimli hybrid gelmediği sürece dizeli hep aranır..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinozkan Y kullanıcısına yanıt
    Birkaç ay önce Porsche dizel motorlarını Cayenne modellerinden kaldırdı, sırada Panamera var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreGLC

    Volvo yöneticisinin yazısını iyi okuyun. Dizelin çevreyi daha çok kirlettiği için DEĞİL. Dizel sistemi daha pahalı mâl olduğu ve karmaşık olduğu için vazgeçtiklerini söylüyor.
    Tam olarak öyle demiyor. Standart dizel daha çok kirletiyor. Az kirleteni yapması ise çoook pahalıya mal oluyor. O nedenle üretmeyeceğiz diyor. Zaten önümüzdeki 7-8 yılda elektriğe geçme planımız var diyor. Ama bunu yanında iş makinası vs gibi maliyeti o denli önemli olmayan araçlarda ise dizeli kullanmaya devam edeceğiz diyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.