Şimdi Ara

Google, Android P'yi çentiğe göre mi tasarlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Android P'nin ikinci Geliştirici Önizleme sürümünde, bildirimlerle ilgili yeni bir özellik keşfedildi. Ekranın üst kısmındaki bildirim çubuğunda, artık dörtten fazla bildirim olduğunda küçük noktalar gösterilecek. Bir nokta beşinci, iki nokta altıncı bildirimi temsil ederken, üç nokta ise yedi veya daha fazla bildirim olduğu anlamına gelecek.

     

    Ayrıca Bkz.Facebook 200 şüpheli uygulamayı askıya aldı
    Bu güncelleme özellikle çentikli telefonlara yönelikmiş gibi görünüyor. Zira çentikli ekrana sahip telefonlarda çok sayıda bildirimin yan yana sıralanması sorun yaratabilir. Ayrıca yeni bildirimlere öncelik verildiği, eski bildirimlerin nokta şeklinde gösterildiği belirtiliyor.

     

    Saat de sola taşınmıştı



    Bahsi geçen değişiklik çentikli telefonlar için hayata geçirilmiş olsa da çentiksiz modelleri de etkileyecek. Pixel 2 XL modelinde bu özelliği eski haline döndürmenin bir yolu yok. Yani Google mobil işletim sistemini "çentik trendine" göre şekillendirmeye devam ediyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde de şirket çentik yüzünden Android P'nin saatini sola taşıdığını kabul etmişti.








  • O dediğin cihaz kaç tane sattı ki piyasayı şekillendirsin? Çentikli ekranın bu kadar popüler olma sebebi Apple dır. Asus Zenfone 5 lansmanında bile kendi cihazını iphone x ile karşılaştırıp bizim çentiğimiz daha ince vs diye tanıtım yapıyor. Andorid P de ki home tuşuna uygulamalar arası geçişe bakın İphone x ile oldukça benzer. Android kullanıyorum ama bu sıralar android dünyası apple ı kopyalamakla meşgul fanboyluğun alemi yok
  • Çentik bu kadar çaresiz durumlara bırakmasına rağmen neden ısrar ediliyor anlamak güç. Yapma işte bozuyor her şeyi. Ama yok Apple efendi yaptı biz de yaparız. Apple'ın iyi olduğu konuları (Ram managment ,app store vb.)örnek alma. Ama kör birisinin rastgele çizim yaparak daha güzel yapacağı telefonlarının tasarımını kopyala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı telefon dünyasını kontrol eden firma Apple dır bu kadar net yarın adamlar 4:3 oranlı telefon çıkarsalar bir sonraki gün Asus ve Huawei başta olmak üzere diğer markalar 4:3 ekranlı kare telefon tanıtır

  • Şu çentik meselesi artık kabak tadı vermedi mi sizce de? Benim için herhangi bir cazibesi yok çentiğin ama çentik ısrarı da sürüyor maalesef..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Apple kendi içerisinde tasarım noktasında gereklilik arzetti böyle bir karar aldı

    Android telefon üreticileri nedemeye altı Şişhane üstü Tophane telefonlar çıkartıyor
    taklit edeyim derkene böyle komik hallere düşmek acınası bir durum olsa gerek

    Bilip bilmeden konusma centikli ilk telefon esential phone android yapti. Apple onu taklit etti. Bu kadar apple yalakasi olmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay çentik kadar kafanıza taş düşsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu kimse reddetmiyor ki herkes kabul ediyor. Fakat su apple i gomup android tarafini ovucem derken hata yapıyorsunuz. Esential phone bunu ilk yapan firma olabilir ama basarisi var mi? Yok. Bu kadar basit. Yön verdi mi sektore? Hayir. Bitti. Apple en kullanisli ve en kusursuz sekilde surdu var olan gunumuz teknolojisi ile bu tasarimi ve sektore yon verdi. Yenilikci olabilir bir cok firma. Fakat onemli olan yapmak degil. Sunmak. Herkes bir seyler yapabilir. Ama sunumu iyi olan kazanir. Kullanislilik ve sunum acisindan apple sektore yön verdi. Farkindaysaniz artık bir cok marka da ve google da gesture ozelligini eklemeye basladi cercevesiz modeller icin. Gordugunuz gibi onemli olan ilk yapmak degil. En iyisini sunmak. Tamam baskalari ilk yapti ya da baskalari bir seyleri onceden getirdi ama kullanisliligi ve basarisi olmadikca hikaye. O yuzden kasmayin cok apple i gommek icin bu kadar. Zekice davraniyorlar basit bir sey sunuyorlar son kullanici rahatça begeniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O dediğin cihaz kaç tane sattı ki piyasayı şekillendirsin? Çentikli ekranın bu kadar popüler olma sebebi Apple dır. Asus Zenfone 5 lansmanında bile kendi cihazını iphone x ile karşılaştırıp bizim çentiğimiz daha ince vs diye tanıtım yapıyor. Andorid P de ki home tuşuna uygulamalar arası geçişe bakın İphone x ile oldukça benzer. Android kullanıyorum ama bu sıralar android dünyası apple ı kopyalamakla meşgul fanboyluğun alemi yok

  • Apple'ın telefonları(hele hele 10. yıla özel telefonu) 3-4 ayda tasarlanıyormuş gibi abes yorumlar yapmayın, komik oluyorsunuz. Apple'ın yeni iPhone tasarımları Eylül ayındaki etkinliğe vahiy yoluyla inmiyor. Johny Ive gibi endüstriyel tasarımcılar varken taklit etmeye ihtiyaçları yok, hele şunu anlayın.

    Onu bunu geçtim. İnsan bunu demeden önce iPhone X'in tasarıma bakar, tasarımda neler yapmışlar anlamaya çalışır. Adamlar alt çerçeveyi sıfırlamak için OLED'i kıvırdılar, TAKLİT?! ÜST çerçeveye kızılötesi noktalama sensörleri koydular, TAKLİT?!

    Apple çentiği ilk yapsa nee yapmasa ne. Anlatılmak istenen Apple'ın sektör öncüsü olduğu için diğer telefon üreticilerinin Apple'ın ardından çentikli telefon üretmesi.

    Essential Phone ne çentik ne de başka bir konuda bıraktığı bir etki yok. Fiyatı kelepir parasına inmesine rağmen 1 milyon bile satmayan bir cihaza tüketici bile tepkisini göstermiş.




  • Grkwnxs G kullanıcısına yanıt
    Adamlar yeni bir şey icat etmiyor.

    Olan şeyi yerleştirip bakın bunu yaptık diyorlar.

    Diğer üreticiler de Apple yaptı trend oldu biz de yapmalıyız moduna giriyorlar.

    Mesela meizu MX4 ve htc one M7 iPhone 6'dan önce piyasaya sunulan cihazlardı. Apple iki cihazın tasarımını harmanlayarak kumanda 5-5S tasarımı yerine gayet alımlı iPhone 6 tasarımını üretti. Peki onlar varken hangi firma malzeme kalitesine dikkat ediyordu?

    Ya da ilk dokunmatik ekranı üreten IBM nın Simon modelinin adını ağzına alan yokken Apple piyasaya bomba gibi düşmüştü ilk iPhone ile.

    En basitinden SE adlandırması bile orijinal bir şey değil Microsoft Second Edition adı altında Windows 98 SE yı sunmuştu. Aynı şekilde htc de 2012 yılında 32 GB depolamaya sahip One SE'yi sunmuştu. Apple'dan tam olarak 4 yıl önce.

    Diğer bir adlandırma şekli olan Plus ise yine şaşırtmayacak şekilde One X'in büyük versiyonu olarak pazarlanan htc One X+ ile htc den çıkıyor. 2014 şubatında sunulmuş Nokia X serisinin diğer üyesi X+'ı da unutmayalım. Evet htc'den sonra ancak Apple'dan önce ne hikmetse. Samsung'dan ziyade Z3 Plus ile Sony eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Hayır bu isim de önceden kullanılan isimlerden.

    İlk tableti üreten Apple değil. Apple yokken de üretilmiş Windows Mobile tabletlerin işlevselliği kısıtlıydı. Şimdi iPad dışında ilgilendiğimiz herhangi bir tablet modeli var mi?

    En basitinden kulaklık girişine Motorola ile veda ettik. O zaman kimsenin böyle bir planı yokken Apple da kararını bu girişten kurtulma yönünde verince bu duruma geldik.

    Ya da kimler geçti kimler dediğimiz müzik piyasasının iki defa lideri olmayı başarmış, bu piyasaya yön vermiş bir firmadan bahsediyoruz. iTunes dan önce bir sürü müzik satın alma platformu girişimi yapıldı. Microsoft başta olmak üzere firmalar aygıtlar (Zune gibi) üretmeye başladılar. Apple yine sadece marka değeri ile itunes ve iPod ile bugünlere gelmeyi başarmış. Onu bıraksak Nokia'nın Samsung'un ve daha nicelerinin hezimete uğradığı çevrimiçi müzik platformunda hepsinden sonra gleip Spotify'ı yakalamayı başarmış ve Spotify gibi ücretsiz üyeliğe sahip olmadan bunu yapabilmiş bir firma.

    Apple her trend in öncüsü bunu kabul ederim ancak kendi elinden çıkmamış bir şey için övgü alması da mantığıma sığmıyor.

    Steve Jobs kalemin ve kılıfların mantıksızlığından bahsedip dururdu. Tim Cook ile 5C ve 5S zamanında Apple cihazla beraber kılıf satmaya, iPad Pro ile hayatımıza Pencil'i sokmasına ne demeli?

    Kablosuz şarjı günlük hayatımızda ilk Nokia Lumia 920-820 ile görüyoruz. Peki bunu hatırlayan kaç kişi olabilir ki? Çoğu S6'dan hatırlıyordur. O da yoksa aklında iPhone 8/8Plus ve X üçlüsünden hatırlıyordur.

    Yani eğer Apple 4:3 ekran yapsa diyenler LG VU yazsın Google'a. Ne görüyorlar diye. Apple 1:1 ekran yapsa diyenler için Blackberry örneği var.

    Apple'ın piyasada yaptığı çoğu şeyin öncesi var ama adamların reklam politikası ne kadar iyiyse bu kadar ünleniyor canlanıyor piyasada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 15 Mayıs 2018; 7:52:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu çentik meselesini bu kadar abartmaya gerek yokki. İleride %100 %100 ekran kullanım alanına sahip telefonlar görebilir riz bu yüzden ön hazırlık gibi düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone kullanıcısıyım sadece marka algısını çok iyi yapıyor apple gerisi hikaye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÇENTİRİLDİK

  • Daha bir kaç haber önce çentiğe göre tasarlıyor demediniz mi

    Dalga geçer gibi çentiğe göre mi tasarlıyor nedir

  • XFalconX kullanıcısına yanıt
    Stabil olmasına ne diyorsunuz

    2014 beri cihaz sayısı arttıkça stabillikte gitti

    Nerede çokluk oradan b*kluk hesabına döndüler

    Android daha stabildir eminim ki
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    marka algısını çok iyi yapıyor dedim zaten sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bildirimi olan her uygulamanın durum çubuğunda ayrı simge göstermesi sadeliği bozuyor. Onun yerine yeni bildirim olduğunu gösteren bir simge olsa daha güzel olur. Bildirimi bildirim alanını açınca görüyorsun nr olduğunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.