Şimdi Ara

Gigabyte SSD pazarına girdi: İlk modeller F/P oranıyla dikkat çekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanım severlerin temel olarak anakartlarıyla tanıdığı, son yıllarda ise ekran kartlarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Tayvanlı üretici Gigabyte SSD pazarına da giriş yaptı. Firmanın ilk modelleri fiyatının yanında sunduğu performansıyla kullanıcıların tercihi olmaya aday.


    UD Pro adlandırmasına sahip modellerde DDR3L tip bellekleri tampon bellek olarak kullanan Gigabyte bu sayede ağır yük altında bile çözümlerinin kullanıcılarını üzmemesini hedeflemiş ki firmanın yaptığı testlerde aldığı sonuçlar da bunu gösteriyor.
     
     

    Fiyat/Performans oranı ile öne çıkıyor

     
    Firmanın ilk modellerinde zirveye oynamak yerine bütçe odaklı bir strateji izlediğini görüyoruz. Zira donanım tarafında SATA arayüzü kullanılması bunu gösteren başlıca bir unsur. Okuma yazma değeri sırasıyla 530/500 MB/s şeklinde olan 512 GB kapasiteli modelde rastgele okuma 4K IOPS değeri 80K iken yazma tarafında ise 75K elde edilmiş.
     
     
     
    Öte yandan boştayken 170mW tüketen modellerden 512 GB kapasiteli çözüm aktifken 2610mW’a kadar ulaşabilirken 256 GB kapasiteli çözüm ise 2430mW’ı görebiliyor. Garanti tarafında ise 3 yıl veya 200TB’lık yazma ömrü sunulmakta. Toshiba imzası taşıyan 3D TLC tip Nand Flash yongaları barındıran modellerden 256 GB kapasiteli olan 68.99 dolardan, 512 kapasite sunan ise 119.99 dolardan önümüzdeki haftadan itibaren alıcılarıyla buluşacak.







  • James donkey ssd ler ile yarışacak gibi duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gigabyte eskiler bilir bozamazsın o derece kaliteli sağlam ürünleri vardı ama son zamanlarda anakartlarında galiba bios sorunları varmış. Ucuzluk denince Gigabyte genelde hep pahalıdır muhtemelen fason ürettirip isim basıcaktır.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Bitti bencede o gigabyte dönemi eskiden di ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung, Hynix, WD, Toshiba ve Micron kendi yan ve alt markalarıyla pazarı domine etmişken, Gigabyte fiyat anlamında ciddi rakip olmayacaksa hiç girmesin bu piyasaya.
  • 4 yil once aldigim Gigabyte anakartin bozuk cikmasi ve degisim yerine tamir edilip defalarca beni ugrastirmalari ve 6-7 ay bilgisayarsiz kalmama neden olmalari (350 dolarlik anakart oldugundan yenisini alamamistim), en son problemlerin devam etmesi uzerine ikinci el ayni model anakartla degisim yapmalari Gigabyte'tan da, PC dunyasindan da tiksinmeme neden olmustu. Yurtdisi Gigabyte firmasina yazdigim mailleri gene Gigabyte Turkiye'ye yonlendirip sonucsuz birakmalari, anakartin her teknik servise gidisinde servis kagidina "problem bulunamamistir, genel bakimi yapilmistir" yazilmasi (3 defa servise gittiginde degisim hakkimin dogmamasi icin), midemin bulanmasindan ve tiksinti olusmasindan ote buyuk nefretimi kazanmasina neden oldu. Gigabyte mi??? Ustune para verseler kullanmam. Verdikleri ikinci el anakart problemsiz olsa da olusan tiksintiden dolayi bilgisayarimi yok pahasina satip Macintosh'a gecmistim.

    Gigabyte... Öğğğğk




  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Gigabyte'in yazilimlari son derece kalitesiz, bilesenleri kalitesiz parcalardan olusuyor, urunleri son derece kotu, dizayn sifir. Bir tane cep telefonunu almistim Gigabyte'in kaliteli oldugunu dusunerek (GSmart GS-202 modeli), 5MP kamerasi oldugu yaziyordu ama cektigi fotograflar suluboyadan farksizdi, 1MP kamera bile cok daha guzel fotograf cekiyordu. Ustune ustluk ekraninin dokunmatikligi bozulmustu, servise gitti, cep telefonu degisimi yapilmamasi icin once "problem bulunamadi" denildi, ikinci defa gitti anakarti degistirildi, ucuncu defa gitti bu sefer ekrani degistirildi. Bir problemi tespit etmekten aciz Gigabyte firmasi. O telefonda da 3 ay telefonsuz kalmistim. Keske cep telefonu kalitesine bakip Gigabyte urunlerini bir daha almasaydim, anakart magduriyeti yasayip 6 ay bilgisayarsiz kalmazdim. PC'den tiksindim Gigabyte yuzunden.
    Gigabyte pismanliktir.
  • csh kullanıcısına yanıt
    Türkiye şubesi olunca firmalar çingenleşiyor niyeyse apple hariç 2 kere değişim aldılar hemde batarya ve hız probleminden dolayı şimdi fun boy diyecekler ama gerçek bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • csh kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 10 yıl kullandım anakartını hiç bir sorunu olmadı şu andada başkasına verdim o kullanıyo telefonlarına bişey diyemem. Son zamanlardada yazılım sorunları çok fazla kulağıma geldi.
  • Bellek üreticisi olmadığı halde, SSD satan firmaların mallarına güvenemiyorum.

  • Gigabyte Taşdır,Gigabyte Candır.

  • hamido H kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan mobil işlemci üretmeyen firmalarda telefon yapmasın
  • 40K IOPS ne zamandan beri performans ? o fiyata zaten samsun 860 evo var 90k IOPS ve 150TB TBW

  • bulaşmayın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kusur kalma Giga

    Gigabyte SSD pazarına girdi: İlk modeller F/P oranıyla dikkat çekiyor
  • Gigabyte son 5 yılda çok bozdu. MSI`la yarışıyor resmen.

  • hamido H kullanıcısına yanıt
    Temel bileşenleri üreten firma sayısı sınırlı, diğer birçok firma bunları kullanarak ürün üretiyor. Hatta temel bileşenleri üretenler bile başkalarının ürünlerini kullanıp kendi ürettikleri bileşenle ürün üretiyor.
  • X38 DQ6 güzel anakarttı. Tabi P35 Ds3Lr yi de yabana atmayalım.
  • Zaten ben güvenemiyorum diyorum.Kimse bana sormuyor üretirken:)
    Cep telefonu ssdye göre çok daha komplike bir ürün ve üreticilerin 1. işi.Gigabyte ek gelir olarak bu işe girmiş ama ne kadar arge yaptı bu iş için, ben bilemiyorum.Bu da güvensizliğimin sebebi ama samsung gibi firmalar daha az sıkıntı yaşatır insanlara.
  • Bunlar bir nevi aracı konumunda değil mi yahu? E ben asıl üretici varken neden aracıdan satın alayım? Sonrasında en ufak bir sorunda karşında muhatap bulamıyorsun. Uğraş dur sonra. Dikkatli olmak lazım...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.