Şimdi Ara

Boston Dynamics'in robot köpeği 'SpotMini' satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Daha önce dünyanın en zengin insanı Amozon CEO'su Jeff Bezos ile yürüyüşe çıkan SpotMini, kullanıcılarla buluşmak için gün sayıyor. SpotMini'nin 2019 yılı itibariyle satışa çıkacağını söyleyen Boston Dynamics Başkanı Marc Raibert, ellerinde dörtlü 10 prototip olduğunu ve bu yıl içerisinde 100 tane daha üretmeyi hedeflediklerini belirtti. 
     
    Fiyat noktası hakkında herhangi bir açıklamada bulunmayan Raibert, geçtiğimiz yıl yenilenen versiyonu tanıtılan SpotMini'nin maliyetini 10 kata kadar azalttıklarının altını çizdi. Yazılım opsiyonlarıyla birlikte özel birtakım görevleri de yerine getirebilen robot köpek, başta güvenlik olmak üzere birçok alanda faaliyet gösterebilecek.   
     
    90 santimetre uzunluğunda ve 25 kilogram ağırlığında dünyanın üretilmiş en sessiz robotu unvanına sahip SpotMini'nin bir alanı haritalamak için kameraları nasıl kullandığını ve bölgede otonom modda gezinirken ki son görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 
     
     







  • Haydi hayırlı olsun millet, ilk nesil yüksek akıllı robotlarımız da oldu. Gelecek çok hızlı gelecek. 2030 u 2040 i çok merak ediyorum. Keşke 2018 yılında doğmuş olsaydım.



    Gelişmiş ilk 10 ülke ile diğer ülkeler arasında da fark git gide açılmaya başladı.

  • Robota lafımız yokta, Boston Dynamics de bir tane telefonunun kamerasında OIS desteği olan adam yok mu?

  • Kunt1903 kullanıcısına yanıt
    Bana göre gelecek hiç de hızlı gelmiyor. Ve 2018 yılında doğmuş olsaydın, 30 yıl sonrasında 2048 yılındaki gelişmeleri görüp bu sefer de "keşke 2048 yılında doğmuş olsaydım" deme ihtimalin yüksek.
  • bizimkiler fotoğraftaki adamı işten atarlardı sen nasıl takım elbise giyinmemişsin diye :D:D:D:D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haplo

    Bana göre gelecek hiç de hızlı gelmiyor. Ve 2018 yılında doğmuş olsaydın, 30 yıl sonrasında 2048 yılındaki gelişmeleri görüp bu sefer de "keşke 2048 yılında doğmuş olsaydım" deme ihtimalin yüksek.
    Arthur C. Clarke'nin 2010 diye romanı vardı. Aklıma o geldi. Orda 2010'da uçan arabalar vs. falan vardı ama 2018'e geldik biz hala yaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.