Şimdi Ara

ASRock Mini ITX Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac anakart satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ASRock’ın kompakt bir oyuncu bilgisayarı toplamak isteyenlere yönelik olarak hazırladığı Mini ITX Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac adındaki anakartı satışa başlıyor.


     


    ASRock Mini ITX Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac özellikleri ve fiyatı


     


    Daha önce de gündeme gelen ancak fiyatı belli olmayan anakart tamamen siyah tasarımı ve RGB aydınlatması ile oldukça hoş bir görünüm arz ediyor. AM4 soketi desteği ile AMD’nin mevcut nesil Summit Ridge, Raven Ridge ve Pinnacle Ridge işlemcileri ile uyumlu.


     


    8-pinli bir eps güç bağlantısına sahip olan anakart 8 fazlı güç dağıtım birimine sahip. Hız aşırtma tutkunları için 32GB’a kadar çift kanal DDR4 bellek 3466MHz ötesine geçebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.ABD yaptırımı nedeniyle ZTE zor günler geçiriyor

    Anakart üzerinde Realtek ALC1220 7+1 ses yongası, HDMI, DP çıkışları, metal ile güçlendirilmiş PCIe x16 slotu, ön ve arka USB portları, Intel WiFi AC yongası, ASRock WiFi 2.4/5 GHz anten, Intel Gigabit LAN, Creative Sound Blaster Cinema 5 desteği, arka kısımda Ultra M.2 portu şeklinde özellikler mevcut.


     


    Pek çok perakende mağazasında boy göstermeye başlayan ASRock Mini ITX Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac anakartı için 180$ fiyat etiketi belirlenmiş. Sevkiyatlar 23 Mayıs tarihinde başlayacak.


     







  • 180 dolar, benzer özelliklerdeki ATX ve Micro-ATX anakartların fiyatının tam iki katı fiyat bu, diğer markalarda mini-itx Ryzen anakartlarda şu anda tam 2 kat fiyat uyguluyorlar.
    Önümüzdeki günlerde Ram'lerde gerekçesiz stok sıkıntısı göstererek fiyat arttırılmasına ilişkin açılan davanın bir benzerini de bu mini-itx anakartlarda görebiliriz. Birileri bu güne kadar benzer donanımda ATX ve micro-ATX anakartlarla yakın yada daha ucuz seyreden itx anakartın fiyatının bir anda neden tam 2 katına çıktığını bu firmalara soracaktır.
  • Asrock anakartların kralı, defalarca kullandım bu markayı hiç bozulan asrock görmedim bozulmayanda MSI görmedim

  • x470 anakartların yurtdışı fiyatlarına bakarsak ortalama 140 - 230 dolar aralığında olduğu görülür emsali olan ASUS ROG Strix X470-I modelinin fiyatı 210 dolar ayrıca BT tarafı da kısmen demode gibi Asrock Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac modelinde intel 9260 Wireless yongası ile geliyor ve modern teknoloji olan Bluetooth 5.0 ı barındırıyor. Bu açıdan çok uçuk olmayan bir fiyat denebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.