ewt arkadaşlar DRAM ler için SPD flashlama hakkında bilgisi ve dokumanı olan varmıdır? ben googleda aradım fazla dokuman bulamadım http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=20349 burada bişeyler war ama dokuman felan daha iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 1 Nisan 2007; 12:37:12 >
Hocam öncelikle SPD yi flashlayacağın programı seçmelisin, SPD Tool ve Thaiphoon Burner var. Ben thaiphoon burner ı öneririm, onun dump ları daha kolay bulunuyor ve daha kullanışlı.
Programı indir, daha sonra flashlayacağın spd yi bul veya kendin yarat ve bu oluşturduğun spd yi ram e yükle yalnız dikkat et ram leri tek tek takıp bilgisayara öyle flashlamak daha faydalı olur.
ÖNEMLİ NOT: Flashlayacağın SPD nin kendi kullandığın ram de mutlak çalışacağına emin olmalısın, 1-1 aynı spd yi flashlamalısın, ramlerin boyutuna da dikkat et 1gb a 512 flashlama, kolay gelsin
hocam bazı ramlar bazı anakartlarda uyumsuzluk yapıyor.. mesela 4-4-4-12 olan timing yerine 5-5-5-15 açınca çalışıyor böyle durumlarda bellek zamanlamasını değiştirerek anakarta uyumlu hale getirebiliyorsun..
veya yiyosa 3-3-3-8 stabil çalışan fakat 4-4-4-12 timingli ramini 3-3-3-8 olarak programlayıp o şekilde kullanıyorsun..