Şimdi Ara

Windows 10 Nisan güncellemesinde Intel SSD sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un geçtiğimiz ay itibariyle kullanıma sunduğu Windows 10 Nisan güncellemesi sorunlarla başladı. Windows Update kısmına henüz gelen güncelleme bazı Intel SSD sürücülerde sorun çıkarıyor.


     


    Windows 10 Nisan güncellemesi sorunlu


     


    Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 10 Nisan güncellemesi kurulumu esnasında bazı Intel SSD modelleri barındıran sistemlerde sürekli çökme veya UEFI ekran başlatma sorunu ortaya çıkmaya başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Redmi S2 resmi görselleri geldi

    Sorun nereden kaynaklanıyor veya hangi modeller etkileniyor açıklanmadı ancak firma ilgili SSD sürücülerinin güncelleme almasını engellemiş durumda. Sorunu giderecek bir yama için ise çalışmalar yapılıyor.


     


    Hali hazırda bu sorunu yaşayan Intel SSD kullanıcıları varsa Windows 10 sürüm 1709’a dönmeleri tavsiye ediliyor. Microsoft yakın zamanda bu yamayı yayınladıktan sonra Windows 10 Nisan güncellemesi kurulabilecek. Net tarih şimdilik mevcut değil.


     







  • Microsoft bir de zorla güncelleme yapıyor. Hiçbir yerde görülmüş bir şey değildir, zorbalıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 9 Mayıs 2018; 22:37:43 >
  • dijital hitler

  • Beta işletim sistemlerini RTM sürüme tercih ederim en azından böyle saçma sapan hatalar ile gelmiyor adamların RTM dediği sürümler BETA sürümlerini mumla aratıyor.

  • İki tane çöp firma, al birini vur ötekine. Daha çok para daha düşük kalite bu firmaların odak noktası oldu.

  • Intel de Microsoft da sıktı artık.

  • RS4'te sorunlar daha çıkmadan başladı ve hala bitmiyor, amma hal aldı.

  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    Aynen, 8 ile başladı, 10 ile zorbalığın dibine vurdu. Dün akşam 8 ile bir türlü film izleyemedik. Sürekli takılıyor, belli hdd den sesler geliyor ama güncelleme mi antivirüs mü anlayamadık. Görev yöneticisinden bakıyoruz, hiç belirti vermiyor. Sağ altta hiç ibaret yok. Ama meğerse çaktırmadan arkada güncelleme yapıyormuş şerefsiz. Bunu müşterinin yanında da kafasına göre yapıyor. Rezil oluyoruz. Bu yüzden çoğunluk gibi normal masaüstü pc lerde her daim Wİn 7 ile devam ediyoruz. Rahat, sorunsuz, hızlı.
  • Haber doğru. Benim PC'de dual uefi windows kurulu başlama sırasını değiştirdi güncellemeden dolayı.

  • Yahu mübarekler çok basit, şu çalıştıra gpedit.msc yazıp Grup İlkesi Düzenleyici'sini açın ve buradan Windows Update'yi devre dışı olarak ayarlayın. Baktınız bir süre sonra sonra sorunlar giderildi mi, açın tekrar bu ekranı ve aktife tıklayın indirin güncellemenizi. Bazı arkadaşlar üçüncü parti yazılımlar yükleyip bunu yapıyor GEREK YOK ÇÜNKÜ O DA AYNINI YAPIYOR ZATEN. Niye, çalıştırdığınız da arkaplanda daha kimbilir hangi kodları çalıştıran uygulamaları çalıştırıyorsunuz. Merak etmeyin Windows, Grup İlkesi Düzleyici ile yapılan ayarları kendi kafasına göre deaktif de edemiyor. Burada bütün kontrol siz de oluyor. Hatta buradan tüm telemetrileri de kapatabilirsiniz. Yok yok, bununla ilgili bir video şart oldu anlaşıldı.

  • Bu win 10 sürekli sıkıntı mı çıkaracak?
  • windows 8.1 pro kullanıyorum ay da yıl da bir güncelleme geliyor çokda stabil her türlü donanım desteği var .sadece directX 12 desteklemiyor . bunun dışın da günlük kullanım ve oyunlar için çok iyi . şu oyun ve yazılım firmalarının artık linux a destek vermeleri lazım . sırf oyun oynadığım için kullanıyorum linux .

  • 1803 ile güncelleme indi ama kurulum sonsuz döngüye girdi. Ha bire önce hazırlıyor sonra güncelliyor. Her 10-15 dakikalık çevrimlerle böyle sürüyordu. Allahtan yeniden başlatma istemiyordu. Kapattım günxellemeyi, bekliyoruz bakalım yeni güncellemeyi.

  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    KOTA problemin var ondan mi ASIL sebep ?

    Bendeki Surface Pro4 Nisan guncellemesi sonrasi Iris Retina tarama calismadi parmak izi sensoru klavyemdeki calismadi . Simdi bu guncelleme geldi indirdi ben de kurmak icin tamam dedim sorunlar cozuldu. Simdi sen buna kotu mu diyorsun zorbalik mi oluyor...


    Guncellemeleri manuel almak istersen de cozumu var. Metered Connection ( Turkcesi Tarifeli baglanti diye cevrilmistir ) ile pekala indirilmez ...

    KOTASUZ veya hizli internet sorunlarin var anlasilan suclu Microsft olmasa gerek.


    Enteresansin harbiden. Senin gibiler de az degil Turkiye . Bu da ustunde durulmasi gerek. Dedigim gibi mesele KOTA ve internet hizlari olsa gerek.
  • Windows 7 Ultimate x64 SP 1 + olması zorunlu windows yüklemeleri (framework gibi) kullanıyorum..o kadar denememe rağmen windows 10 kullanamadım hdd den sürekli sesler tema eksikliği vs.. (win 95).. belli ki microsoft windows 10 u da beceremedi..

  • carloska kullanıcısına yanıt
    Donanim eski sizde daha dogrusu parcalariniz yipranmis gibi ...


    HDD de ses gelme durumu RAM in yetersiz olmasi SWAP takas dosyalari RAM yetersiz kaldiginda HDD den RAM gibi faydalanirsa HDD surekli ses gelir.


    RAM cok diyorsaniz o zaman Windows 10 daki sanal bellegi kapatin.

    Tema eksikligi sorununuz ayarlarini kurcalamissiniz size ozel bir sorun. Windows 10 da ayarlar ozellestirme tema duvar kagidi filan hepsi sektronlanmakta ayrica...


    Ben yillardir Windows 10 kullaniyorum sizdeki gibi sorunlar yok Hard Disk li PC lerde bile sorun olmadi .

    Kullandiginiz hardisk donus hizi veya bed sector olusmus ta olabilir . Size has sorunlar yuksek ihtimalle.
  • Şu microsofta giydirenleri anlamıyorum. Diğer büyük firmalar cihazlarını bile yaktı bundan fiziksel olarak zarar görenler bile oldu onu geçtim bilerek yavaşlatanlar vs vs ama iş Microsoft olunca herkes düşman. Yahu adamlar insider olayını yaptı ki bu kadar geniş bir donanım ve yazılım havuzundaki bilgisayarlara daha iyi bir işletim sistemi çıkarmak için yine yaranamadılar. Hangi sistemde sorun yok? Kusursuzluğu bu kadar arıyorsanız hiç bir şey kullanmayın o zaman, insan ve ürettikleri zaten doğal olarak kusurlu yapacak bir şey yok! Sıktı artık şu zorba vs casus yazılım muhabbetleri.. Kullanmayın arkadaşım o zaman silah zoruyla bu işi yapmıyor adamlar size.

    Benim gibi sorunsuz kullananlarda mevcut son sürümü. Adamlar zaten sorunu fark edip hemen müdahale etmeye çalışıyor, güncelleme çıkaracağız diyor daha ne yapsınlar? Bu kafayla giderseniz işiniz zor.




  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    tarifeli bağlantıya al kotalı gibi hani. yapmıyor hiç bir güncelleme
  • Kingston SSD ile güncellemede sorun yaşıyorum. bu yüzden ben de güncelemeleri iptal ettim. etmek isteyen varsa eğer
    aşağıdaki adımları uygulayarak windows 10 güncellemelerini iptal edebilir.

    1 - gpedit.msc bulunur çalıştırılır.
    2 - Yönetim şablonları
    3 - windows bileşenleri
    4 - windows update
    5 - SAğ taraftaki herşeyi devre dışı bırak.
    Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve güncellemesiz güzel günlerinizi yaşayın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.