Şimdi Ara

Yenilik yok, fiyatlar yüksek: Akıllı telefon satışları düşüşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Küresel akıllı telefon sevkiyatları, 2018'in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.4 düşüş göstererek 345.4 milyon adete ulaştı. Yükseltme döngüsünün uzaması ve inovasyonların yavaşlamasıyla birlikte akıllı telefonlara yönelik talep azalmış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Şuan bir akıllı telefon satın alsanız hangi amiral gemisini alırsınız? [Anket #6]
    Strategy Analytics, Apple iPhone X'un yılın ilk çeyreğinde 16 milyon adet tahmini sevkiyatla dünyanın en çok satan akıllı telefonu olduğunu söylüyor. Grafiğin tepesindeki altı telefondan dördünün Apple'a ait olması da Cupertino merkezli şirketin pazar hakimiyetini ortaya koymuş durumda.

     


    Galaxy S9 serisi iyi bir başlangıç yaptı


    İlk altıdaki diğer iki cihazın ise sırasıyla 5.4 milyon ve 5.3 milyon adetlik sevkiyat rakamlarına ulaşan Android tabanlı Xiaomi Redmi 5A ve Samsung Galaxy S9+ olduğunu görüyoruz. Galaxy S9 serisinin sevkiyatı çeyrek sonuna doğru başlamıştı ancak buna rağmen telefonların iyi bir başlangıç yaptıklarını söylemek gerek.

     

    Strategy Analytics, ikinci çeyrekte dünya genelinde en çok satılan Android akıllı telefonun Galaxy S9+ olmasını beklediğini açıkladı. Bununla birlikte Apple'ın 2018'in ilk üç ayında 12.5 milyon iPhone 8, 8.3 milyon iPhone 8 Plus ve 5.6 milyon iPhone 7 sevkiyatı yaptığı bildirildi.







  • gerçekten de öyle. ben şahsen ne samsung ne apple.. xiaomi biraz heyecanlandırıyor onun yeni modellerini bekliyorum bi tek o.
  • Fiyatlar yüksek değil, Türk lirası değersiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat yüksek
  • Bir hafta sonra haberler ;

    Apple'dan rekor iPhone X satışı ! , Samsung S9 la bir önceki yıla göre gelirini ikiye katladı !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Fiyatlar yüksek değil, Türk lirası değersiz
    dolar olarak da fiyat artıyor haber zaten dünya genelinden bahsediyor türkiye özelinden değil.
  • Kimseye sataşmamıştım da yorumum neden silindi sayın editör good job!
    tekrar yazıyim bari. Eğri oturup doğru konuşmak lazım, sınırsız bütçeyle çok küçük bir azınlık dışında hepimiz iphone X veya s9+ alırız gerisi teferruat
  • MrKattchup kullanıcısına yanıt
    katılıyorum

  • Çünkü elimdeki telefon her şeye yetiyor, doğru düzgün çalıştıktan sonra yazılım güncellemesi gelmese de olur, bozulana kadar kullanırım. OnePlus 3 kullanıyorum zamanında 1500 liraya aldım, SD 820 6 gb ram, 64 gb hafıza ve android 8.0 var. 4-5 bin verip yeni telefon alsam, çok bir şey değişmeyecek hayatımda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 yıl önceki telefonla her şeyi yapabiliyorsunuz. 5 yıldır güncellenmeyen bir işlemci dünyasıyla üretiliyor telefonlar. s820'den ileri geçemediler. Snapdragon dışındaki işlemcilerde de öyle durum. Birbirine yakın. Neyse ki telefonları 5 yıldan fazla dayanacak biçimde üretmedikleri için yine satış yapabiliyorlar. Akıllı telefon kavramının geleceği son nokta bu. Kalorifer peteği nasıl ki 50 yılda bir yenilik görüyorsa akıllı telefonlar da o tür bir teknoloji olarak yoluna devam edecek.

    Şimdi yeni akım arm işlemciler üzerinde çalışabilen Windows. Cebimdeki telefonun Windows 10 çalıştırmasını isterdim. Çift işletim sistemli. Ayaktayken android eve gelince windows 10. Heyecan verici. Zaten temel pc gereksinimleri için İntel'in compute stick çözümü çok tuttu. Ben nasıl yer kaplamayan bir masaüstü toplarım diye düşünürken aslında çok gereksiz işlerle uğraştığımı fark ettim. Oyun oynamak ayrı bir durum. bilgisayar kullanmak ayrı bir durum. Bilgisayar için bu compute stick yeniliği ve arm üzerinde windows önümüzdeki yılların taşınabilir sistemler konuları olacaktır. Hatta bu sistemlede güncellenmiş dahili intel grafikleriyle oyun bile oynanabiliyor. Konu zaten oyun değil. Android 64 bit Windows 10 ile çalışan bir arm işlemcili telefonun gelecekte üreticilerin ilgi alanı olacağını biliyorum. Ben de takipte olacağım. birbirini yineleyen telefonlara binlerce lira ödenmez. İnsanlar doydu zaten.





  • Valla Apple geriden geldiği için istediği gibi yenilik yapabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg g4 le yola devam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neredeyse 4 senedir Note 4 kullanıyorum ve suan beklediğim tek telefon Xiaomi Mi Max 3. Başka hiç bir telefon ve marka bana hitap etmiyor. Umarım Xiaomi kendini bozmadan bu şekilde devam eder.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önümüze aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp koyarlarsa böyle olur inş xiaomi 1.cilik bayrağını eline alırda diğerleri dakika başı telefon çıkarmaz lg gibi batarlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple ve Samsung varken diğerleri artıkları toplarlar. Beğensek de, beğenmesek de durum bu. Xiaomi nin hiç şansı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoktaki eski modeller bitince yenilerini çıkartırlar. Zaten planlaması yapılmıştır. Rakipler piyasayı doygunluğa ulaştırmadan, eskilere çak bir indirim her şey tamam.
    İnovasyon ve geliştirme için Samsung ve Apple ciddi yatırım yapıyor. Doğal olarakta piyasayı domine ediyorlar.
    Samsung ve Apple'ın; Xiaomi, Huawei, Oppo Oneplus gibi rekabet edebilecek Çin'li rakipleri var.
    Fakat, insanlar Samsung ve Apple'ın fiyatına yakın bir Çin'li markayı pek tercih etmezler. Ben etmem şahsen. 4000-5000 Liraya S9 plus varken Huawei p20 yahut mi7 almam mesela.

  • E çok normal. Doğru düzgün inovasyon kalmadı. Telefonlara ödenen uçuk paralar karşılığında aldığımız tatmin azaldı. Eskiden amiral gemi telefonlar android için 500 dolarlar civarındayken şu an 900 dolarlar seviyesine çıktı. iPhone'da keza öyle 600 dolarlardan 1000 dolarlara çıktı. Satış adetlerini doğrudan etkileyecek 2 ana unsur zayıflayınca satışlar da düştü. Açıkçası daha çok düşmesi de sürpriz olmaz. Firmalar reklam ve pazarlamaya harcadıkları parayı azaltıp fiyatları düşürüp inovasyona öncelik versinler o zaman toparlamaya başlar.

  • telefon fiyatları çok da fazla artmıyorki dünyada.misal en popüler telefonlar bu fiyatlara satışa çıktı dünyada:

    iphone6(64gb) 750usd
    iphone8(64gb) 700usd
    samsung s7 670usd
    samsung s9 720usd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 7 Mayıs 2018; 8:41:30 >
  • milette paramı kaldı telefonu bırak ekmek zor alıyolar :S

  • Sony, LG ve HTC bunlardan artık bi cacık olmadığı için Samsung ve Apple hakimiyeti sürüyor ama Samsung son yıllarda yenilik anlamında önde gidiyor, Apple hala sadık ios müşterisi ile bir şekilde götürüyor işi..

    Kimse kusura bakmasın da Çin'li markalardan da bir cacık olmaz, mesela P20 Pro tamam güzel telefon ama o parayı verirmisin? iP67 ve Bluetooth 4.2 olması kabul edeceğim bir şey değil 900 Euro istenilen bir telefonda..

    Bir diğer sorun da P20 ve P20 Lite tamamen boş iki telefon, suya ve toza karşı dayanıklılık bile koymamışsın ki Samsung bunu artık A serisine de koyumaya başladı üstelik iP68 sertifikası ile ve Galaxy A Plus Bluetooth 5.0 ile geliyor.

    Çinliler onun için adam olmazlar..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.