Şimdi Ara

LG G7 ThinQ vs Galaxy S9 Plus karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    LG'nin G7 ThinQ modelini tanıtmasıyla birlikte Android camiasında akıllı telefonlar arası rekabet de bir hayli kızıştı. Firmalar kozlarını paylaşırken, tüketici tarafı ise hangi telefonun daha iyi olduğunu merak ediyor. Bakalım kim, hangi tarafta daha iyi?

    Tasarım 

     
    Her iki telefonun da arka yüzeylerinde cam materyal kullanılırken, kenar kısımları ise metal bir çerçeveyle sarılmış. Parmak izi tarayıcıları arka panele konumlandırılan Galaxy S9 Plus ve LG G7 ThinQ, IP68 standartını da destekliyor. LG tasarım noktasında cesur davranarak çentikli tasarıma geçiş yaparken, Samsung tarafı ise Galaxy S8'den beri süre gelen "Infinity display" sonsuz ekran tasarımını kullanmaya devam ediyor.

    Ekran

    6.1 inç boyutunda 19.5:9 en\boy oranına sahip 3120x1440 (QHD+) çözünürlü RGBW LCD ekran paneliyle gelen G7 ThinQ'nun inç başına düşen piksel yoğunluğu 563 ppi olarak belirtiliyor. HDR10 destekli ekranın en önemli özelliği ise 1000 nit'e varan parlaklık düzeyine ulaşan "Super Bright" teknolojisine sahip olması. Son olarak G7 ThinQ'daki ekranın çentikli olduğunu, çentiğin ekran ayarları kısmında gizlenebildiğini ve ekran kasa oranının %82.97 olduğunu belirtelim. 
     
    Galaxy S9 Plus'a baktığımız zaman ise bizleri 6.2 inç boyutunda 2960x1440 (QHD+) çözünürlüklü Super AMOLED ekran karşılıyor. 18.5: 9 en/boy oranına sahip kavisli Super AMOLED panelin piksel yoğunluğu 531 ppi olmakla birlikte, ekranın ulaşabildiği en yüksek parlaklık düzeyi ise 673 nit olarak karşımıza çıkıyor. HDR10 destekli ekranın kasaya oranı ise %83.68 düzeyinde.   
     
     
     
    LG G7 ThinQ'nun detaylı testler sonucu DisplayMate tarafından en iyi akıllı telefon ekranına sahip olma unvanını elinde bulunduran Galaxy S9 Plus'ı geçip geçemeyeceği ise bir hayli merak konusu.  
     

    Performans

    Her iki telefonda da Samsung üretimi yonga setleri kullanılırken, Samsung'un sadece Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus'da kullandığı Exynos 9810 işlemcisinin bir tık daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Galaxy S9 Plus, 6 GB boyutunda standart RAM miktarıyla gelirken G7 ThinQ'nun RAM boyutu depolama kapasitesine göre değişiklik gösteriyor. 64 GB ROM'lu G7 ThinQ'da 4 GB sistem belleğine yer verilirken, 128 GB depolama kapasitesine sahip model de ise 6 GB RAM kullanılıyor. Ayrıca her iki cihaz da microSD kart desteğine sahip. 
     
    Batarya kısmında rakibi G7 ThinQ'ya 500 mAh fark atan Galaxy S9 Plus, hızlı ve kablosuz şarj desteğine sahip 3500 mAh kapasiteli pilden beslenirken G7 ThinQ tarafında ise Qualcomm QuickCharge 3.0 ve kablosuz şarj teknolojilerini barındıran 3000 mAh boyutlu batarya kullanılıyor. 
     

    Kamera

    Hiç şüphe yok ki Galaxy S9 Plus'ın en büyük kozu sahip olduğu kamerası. Samsung, amiral gemisi telefonlarda daha önce denenmemiş bir teknolojiyi deneyerek çift diyaframlı arka kamera kullanıyor. Normal ve aydınlık ortamlarda f/2.4 diyafram açıklığında kayıt alan kamera, düşük ışıkta f/1.5’e genişliyor. OIS (Optik görüntü sabitleyici) destekli çift 12 MP çözünürlüklü kamera dizilimine sahip Galaxy S9 Plus, fotoğraflara Bokeh efekti verebildiği gibi geniş açı desteği de sunuyor. Ayrıca Galaxy S9 Plus'ın 960 FPS'e kadar yavaş çekim özelliliğine sahip olduğunu da unutmamak gerek. 
     
     
     
    LG G7 ThinQ'ya gelecek olursak, 16 MP çözünürlüklü f/1.6+f/1.9 diyafram değerine sahip çift arka kamera dizilimi bulunan G7 ThinQ'nun Galaxy S9 Plus'tan farklı olarak lazer otofokus desteğine sahip olduğunu görüyoruz. Birincil arka kamera 71 derece çekim açısına sahipken, geniş açılı çekim yeteneğiyle öne çıkan ikincil arka kamera ise 107 derece çekim açısına sahip. Ana sensöre yardımcı olması adına yerleştirilen ikincil kameranın alan derinliği sağlayıp sağlayamadığı bilinmemekle birlikte LG, lansman esnasında G7 ThinQ'nun kamera ayrıntılarına inmedi. Dolayısıyla telefonu elimize almadan değerlendirme yapmak yanlış olacaktır. 
     
    Ön tarafta ise her iki cihazda 8 MP çözünürlüğünde bir kameraya sahip. G7 ThinQ'nun ön kamerasına dair tek bilinen şeyin geniş açı çekim özelliğine sahip olması nedeniyle selfie tarafı için bir karşılaştırma yapmak doğru olmayacaktır. Dolayısıyla güvenlik tarafında LG G7 ThinQ'nun Galaxy S9 Plus'da olduğu gibi bir yüz tanıma sistemine sahip olup olmadığı da bilinmiyor. 
     

    İşletim sistemi ve diğer özellikler

    Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle kutudan çıkan Galaxy S9 Plus'da USB Type-C ve 3.5 mm kulaklık girişi yerini korurken Android'in en güncel işletim sistemine sahip G7 ThinQ'da da USB Type-C ve 3.5 mm kulaklık jack'ı unutulmamış lakin, LG bu noktada öne geçebilmek adına G7 ThinQ'da 32 Bit destekli Hi-Fi Quad DAC'a yer vermiş. 
     
    Stereo hoparlör ile gelen Galaxy S9 Plus'a en büyük cevabını "Boombox hoparlör" ile veren G7 ThinQ'da mono hoparlör kullanılmasına rağmen, rezonans odası tasarımına benzetilen bu hoparlör iki kat daha fazla bas gücüne sahipken, on kat daha fazla ses şiddeti verebiliyor.
     

    Galaxy S9 Plus özellikleri

    • Ekran: 6.2 inç 2960x1440 çözünürlüklü Quad HD+ Super AMOLED ekran
    • Boyut ve ağırlık: 157.7 x 73.8 x 8.5 mm
    • İşlemci: Exynos 9810 (4x 2.9GHz Cortex -A75 + 4x 1.9 GHz Cortex -A55)
    • RAM: 6 GB
    • Depolama kapasitesi: 64/128/256 GB + microSD kart desteği 
    • Arka kamera: OIS destekli f/1.5 - f/2.4 diyafram açıklığında süper yavaş çekim özelliğine sahip Dual Pixel 12 MP çözünürlüklü çift kamera
    • Ön kamera: 8 MP (f/1.7)
    • Batarya: 3500 mAh
    • İşletim sistemi: Android 8.0 Oreo ~ Samsung Experience 9.0
    • Bağlantı noktaları: Bluetooth 5.0, NFC, USB Type-C, 802.11 a/b/g/n/ac, LTE, 3.5 mm kulaklık jackı
    • Diğer: IP68 sertifikası, parmak izi okuyucu, Stereo hoparlör, AR Emoji, Iris tarayıcı, Bixby
    • Renk seçenekleri: Gece siyahı, titanyum grisi ve leylak moru

    G7 ThinQ özellikleri

    • Ekran: 6.1 inç boyutunda 3120x1440 (QHD+) çözünürlüğüne sahip 19.5:9 en\boy oranlı RGBW LCD ekran
    • Boyut ve ağırlık: 153.2 x 71.9 x 7.9mm ~ 162g
    • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 (4x 2.8GHz Cortex -A75 + 4x 1.8 GHz Cortex -A55)
    • RAM: 4/6 GB
    • Depolama kapasitesi: 64/128 GB + microSD kart desteği
    • Arka kamera: 16 MP (f/1.6) + 16 MP (f/1.9)
    • Ön kamera: 8 MP(f/1.9)
    • Batarya: 3000 mAh (Qualcomm QuickCharge 3.0 destekli)
    • İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo
    • Bağlantı noktaları: USB (3.1) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, LTE, 3.5mm kulaklık girişi
    • Diğer: IP68 sertifikası, AI kamera, parmak izi okuyucu, Boombox hoparlör, 32 Bit Hi-Fi Quad DAC, Google Assistant
    • Renk seçenekleri: Gri, mavi, siyah ve pembe







  • Çentik olmayaydı eyiydi :)

  • s9 ile lg yi karsilastirmak hahahah hemde lg ye ekrani ile one cikiyor demek bidaha hahahhahaha yetmez birde haberin toplamina hahahahahahahah

  • LG'nin süper ekranlı telefon yaptık dediği RGBW miydi çöpmüş geçiniz.

  • G6 nın tasarımını bırakmasalardı keşke.

  • Her şekilde S9+ daha iyidir. LG'nin marka algısını göz önüne alırsak eğer G7 ThinQ almak için en ufak bir sebep yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan Lg yine kendi şeyinin doğrultusunda gidiyosun, Eski zamanlarındaki gibi yine özgün olsan herşey çok daha güzel olacak halbuki. Lg G2 den beri yani 5 senedir 4k 30fps çeken cihazlar üretiyorsun ama yıl olmuş 2018 hala daha video konusunda bir gelişme yok, rakiplerin 1080p de 960fps çekerken sen 60 fps de yerinde sayıyorsun. Aynı şekilde 5 sene önceki G2 deki 3000 mahlık pili 6.1 inçlik G7 ye koyuyorsun.. Eksi yönleri olsada sonuç olarak yinede güzel ve güçlü bir telefon fakat rakipleriyle fiyat avantajı olduğu sürece
  • Celtikli telefona para verilmez tuslu telefonların tarih olduğu yıl gibi olacak celtiğin kalktığı gün... vay be bunu mu alıyorduk zamanında misali...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ve kutu iceriginde kulaklik cikmiyor..

  • g7 faha iyi. youtube videolarında bile g7 diyen daha çok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ikiside birbirinden rezil s9 s8 tasarimini devam ettirdi parmak izinin yerini degistirdi LG sihirli tus adi altinda piyasayi salladigi G2 den sonra hizla cokusunu surduruyor G6 ve V30 la toparlar G7 ile muhtesem bir cikis yapar dedim ama yok G7 ile rezil etti suan yazmis oldugum G2 3000 G7 3000 simdi kimse bana demesin islemci ekran vs yil klmus 2018 bu telefon G2 ve G6 dan kat kat buyuk V30 dan bile buyuk eeee sen telefonun kasasini ekranini buyut icine 3000 batarya koy şu haliyle maksimum 8 saat ekran süresi verir neden 10 saat vermesin ? Neden 12 saat vermesin ? Koy 3500-4000 batarya adindan söz et ama yok cihazlarin ekran kasa oranlari tasarimlari buyuyor bataryalar kuculuyor fiyatlar ucuyor yersen...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu 845 çipleri Meltdown ve Spectre açıkları karşısında nasıl?

    ya da aynı sorun Samsung'un çiplerine de sorulabilir?

  • Belki de ayni olduğu için bahsedilmemiştir;

    Eski Exinos işlemcilerde modem serileri yüksek olsa dahil Türkiye gibi ülkelere daha düşük modemler ile gönderiliyorlardı. Şuan internetten baktığımda her iki işlemcinin de Cat18 modem bulundurduğunu görebiliyorum ancak Türkiye'ye gelen modeller için de bu durum geçerli mi, değil mi emin değilim.

    Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

  • Ghost screen özelliği atlanmış LG’de.

    Hiçbir markaya bilenler bilir bir ön yargım yoktur. Ancak LG’yi hiçbir zaman tavsiye etmedim. Maalesef bu böyle gidecek gibi görünüyor. LG’nin anlaması gereken mesele sorunun işlemci,kamera, tasarım olmadığıdır. Sorun marka güvenirliliğidir Bunuda ancak belli yıllarda olumlu geri dönüş yapan kullanıcılarla aşabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 6 Mayıs 2018; 3:7:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lg her konuda elestirdik ama bu sefer hakkini veriyorum. Begendim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung en zarif telefonları yapıyor.

    infinity display hamlesiyle apple'ı bile peşine taktı. apple zaten yıllardan beri sadece takipçi rolü oynuyor.

    lg ise kronik sorunlarını çözmeden model çıkarmasın. annemdeki lg g4 durup dururken loop oldu. neyse ki, 2 kez servisle olan durumdan sonra düzeldi. ancak güven vermiyor. tabuları yıkması için, kullanıcılara özel bir fiyattan kaliteli tel satması lazım. lg g2 günlerine başka türlü dönemez.
  • Bence lg lerin tek avantaji quad tac ses cikisi. Diger turlu samsungun yanina yaklasamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p20 pro karşısında ana kamerası ile ezilince s9a karşı olan hayranlığım bitti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.