Şimdi Ara

Windows 10 Nisan Güncellemesi'nin donma problemine yol açtığı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
3.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft hafta başında Windows 10 Nisan Güncellemesi'ni planlı bir şekilde kullanıcılara sunduğunu duyurmuştu. Şirketin topluluk forumlarında yer alan birçok şikayete göre, Windows 10 Nisan güncellemesi sistemlerde donma problemlerine yol açıyor. Microsoft, özellikle internet tarayıcısı Chrome kullanıcılarının karşılaştığı problemlerle ilgili bir düzenleme yayınlayacağını duyuruken, geçici çözümler de sundu.

     


    Windows 10 donma problemleri için geçici çözümler


    Şirket donma problemi yaşayan kullanıcıları için şimdilik iki geçici çözüm sundu. Bunlardan birincisi, dizüstü bilgisayar kullanıcıları için. Microsoft, dizüstü cihazların donduğu durumlarda kapağının kapatılarak uyku moduna geçirilmesini ve tekrar açılarak uyku modundan uyandırılarak donma sorununun giderilebileceğini ifade ediyor.


    İkinci ve daha karmaşık olan yol ise, donma probleminin giderilmesi için klavyeden "Windows tuşu + Ctrl + Shift + B" tuşlarına aynı anda basılması olarak belirtiliyor. Eğer tablet kullanıyorsanız sorunu ortadan kaldırmak için, ses açma ve ses kısma düğmelerine aynı anda basarak 2 saniye beklemeniz gerekiyor.

     

    Microsoft yetkilileri, sorunlardan haberdar olduklarını ve şu anda bir düzeltme üzerinde çalıştıklarını açıklarken, düzeltme yamasının 8 Mayıs'ta yayınlanacağını belirttiler.

     







  • "Windows tuşu + Ctrl + Shift + B" kombinasyonu grafik driverını sıfırlıyormuş. Ekran donmaları ve kararmaları sırasında bunun kullanılması sorunu çözüyor diyorlar. Grafik driverını sıfırlamasından kasıt sanırım driverı kapatıp açıyor diye tahmin ediyorum.

  • ms den daha bugün isoyu çekmiştim o zaman kurmuyum. sıfırdan kurulum için bekliyordum.

  • Yararlı bilgi. +rep

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 16299.402

    Windows 10 Nisan Güncellemesi'nin donma problemine yol açtığı ortaya çıktı
    https://docs.microsoft.com/tr-tr/windows/deployment/update/waas-overview

    quote:

    Bu hizmet modeli, pilot uygulamalar ve Windows 10 özellik güncellemelerinin test edilmesi ve en son özelliklerle birlikte çalışılması gereken geliştiriciler gibi kullanıcılar için idealdir. En son sürüm pilot uygulama ve test işlemlerini tamamladıktan sonra, geniş dağıtım alanına girdiği zamanlamayı seçersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 3 Mayıs 2018; 18:8:44 >




  • Bende diyordum niye bu pc donuyor :/
    Oyundada donuyor sistemi reset atmak gerekiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Format atarak sıfır kurulum yaptım. Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Güncelleme yapmak genelde sorunlarıda beraberinde getiriyor.

  • 2GB RAM’li Windows tablete bugün temiz kurulum yapacağım. Bakalım performans nasıl olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    hocam bende de windows 10 lu tablet vardı sıfırlarken çöktü şimdi de açılmıyor. siz tabletinize hangi sürümü nasıl yükleyeceksiniz? yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler..
  • ERIKCI kullanıcısına yanıt
    Bu çıkan son versiyonun ISOsunu indirdim. Flash’a yazdırıp temiz format atacağım. BIOS’dan flash ile başlatarak. Cihaz Hometech Wi-101.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgisayar celeron işlemcili notebook ilk win10 kurulumda hiç sıkıntı yoktu her şey çok iyi stabil çalışıyordu sonrada o kadar ağırlaştı ki güncellemeden sonra webde gezinmek işkence cpu %100 devalı format attım bilgisayar şaha kalktı ne ettiysem tekrar güncelleme yapmış kapatmama rağmen eski haline dönmeye yavaş yavaş başladı... öyle sövesim var ki....

  • Hocam bilgisayarımda orjinal oem windows 10 var. Sıfır iso da kurmak istersem key olayını nasıl aşacağım anlatabilir misiniz?

    Ya da windows un sıfırlama aracını kullansam aynı şey mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben sorun yaşamadım. (Yükseltme.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 3 Mayıs 2018; 21:23:4 >
  • https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases

    Update'leri bununla kapatabilrsin.

    Yada formattan sonra internete bağlama, services.msc'iy çalıştır başlattan, windows update'i durdur sağ tıklayıp.

    Daha cmd'yi yönetici olarak çalıştır şunu yaz;

    sc delete wuauserv

    Windows update tamamen silinecek.

  • 2 gün önce 1803 güncellemesini yaptım.Gece 12'de başladım ertesi gün 6 gibi bitti.Güncelleme bittiğinde farem ortadan kayboldu.Yani fare imleci ortada yoktu.Touchpad çalışmıyor.
    2 saat bununla uğraştım forumdan bir arkadaş sayesinde düzelttim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

    2 gün önce 1803 güncellemesini yaptım.Gece 12'de başladım ertesi gün 6 gibi bitti.Güncelleme bittiğinde farem ortadan kayboldu.Yani fare imleci ortada yoktu.Touchpad çalışmıyor.
    2 saat bununla uğraştım forumdan bir arkadaş sayesinde düzelttim.
    6 saatte mi yuklendi hocam onu anlamadim bende 10-15 dk

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    6 saatte mi yuklendi hocam onu anlamadim bende 10-15 dk

    Alıntıları Göster
    6 değil.12 saati filan geçmişti.Baktım yüklenmiyor kapattım PC'yi.Ertesi gün devam ettim.Yüklenmiyor çok yavaş çünkü."Güncelleme indiriliyor" diyor %100 olunca tekrar baştan başlıyor.
    Hızım 6,75 Mbps Superonline.
  • Benim de laptop inanilmaz derecede yavasladi son iki gunde. Sanirim bu guncelleme ile alakali. Harddisc vb sikintili diye dusunup hdtune ile taratmistim , tabi ki temiz.

    Bilgisayarim'a bile iki uc saniyede girmeye basladi. İşin kötü yani donuyor devamli. Sanirim bundan dolayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa sorun yaşadım Windows 10'da. Pazartesi çıktığı gibi otomatik update'le yükledim, herşey olumlu bitti güncel sistem açıldı bakıyorum herşey tamam, ta ki restart'layana kadar. Login ekranında şiferyi giriyorum enter'e basıyorum, sürekli loading.

    Önceki sürüme sorunsuz tekrar dönebildim (advacned repair'den windows.old restore ile), sonra bu sefer update assistant tool ile deneyeyim dedim, yine aynı şey, tekrar döndüm yine 16299.402'e.

    İşin garip tarafı, bu sorunun çözümü internette muallakta, neyin sebep olduğu tam belli değil ya da saçma alakasız şeyler önerilmiş, çözebilene rastlamadım. Safe-mode açılıyordu ama yaptığım hiçbirşey sorunu çözemedi.

    edit: zaten bu güncelleme (RS4) ilk olarak komple kaldırılmış ağır bir hatadan dolayı, düzelmiş denmesine rağmen başka bir hata. Windows 10'da ilk defa oluyor.
    edit2: feature update'leri 1 yıl erteledim ve normal update'leri stabil kanala aldım. bu olaydan sonra artık böyle aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum, hiçbirşey olmadan atlattım ama tam 4 saatimi yemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 4 Mayıs 2018; 1:14:59 >




  • Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum. En son parlaklıkta şu an. Nette yazan sürücü güncelleme vs vs büyün şeyleri defalarca kez denedim. Düzelmedi. Timeline'ın geldiği güncellemeyi yapmıştım en son. Onu yüklediğimde oldu. Nasıl bu güncellemeyi geri alabilirim. ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.