Şimdi Ara

Intel’in yeni nesil mimarisi Ocean Cove adını taşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bu sıralarda 10nm üretim sürecini tam anlamıyla verimliliğe oturtamayan Intel gelecek adına önemli planlar yapmaya devam ediyor. Bir süredir konuşulan yeni işlemci mimarisi için iş ilanları internete düştü.


     


    Ocean Cove ismi belli oldu


     


    Intel’in sıfırdan yeni bir işlemci mimarisi tasarlamaya başladığı bir süredir gündemde. Oregon’da yeni nesil çekirdek - NGC adını verdiği ekip tamamen buna ağırlık vermiş durumda. Mimarinin Ocean Cove adını taşıdığı anlaşıldı.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Intel’in efsane isim Jimmy Keller’ı kadrosuna katması ve yenilikçi teknolojilere odaklanacağını açıklaması sonrasında, Keller’ın bu yeni ekibin başına geçmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Nitekim iş ilanları da ardı sıra geldi.


     


    Elbette hızlı bir gelişim söz konusu değil. Genelde sıfırdan mimariler 4 yılda son halini alıyor. Bu bakımdan Intel’in yeni nesil mimarisinin en erken 2021 yılı sonrasına kalması kaçınılmaz. O döneme kadar sırasıyla Cannon Lake, Ice Lake, Tiger Lake ve Adger Lake şeklinde 10nm işlemcileri mimarilerini göreceğiz.


     







  • Amd icin altin firsat Athlon donemlerine donebilir bu uzun arayi iyi kullanabilirse

  • eric13 E kullanıcısına yanıt
    Aynen. Ancak bu aralıkta AMD'nin de Intel'in yeni mimarisini karşılayacak düzeyde yeni bir mimari için çalışma yapması lazım. Yoksa AMD, Core 2 ve Core i dönemindeki gibi tekrar geri kalabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.