Şimdi Ara

Huawei: Mobil işletim sistemimizi geliştirme planımız yok, Android'e sadık kalacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Çinli teknoloji devi Huawei, kendi mobil işletim sistemini geliştirmeye yönelik bir planının olmadığını ve bunun yerine Google'ın Android işletim sistemini kullanmaya devam edeceklerini açıkladı. Şirket ABD ile yaşadığı ticari gerilim sonucunda yatırım olarak kendi işletim sistemini geliştiriyor iddialarını da net bir şekilde yalanlamış oldu.
     



    Huawei'nin, Pazar günü yaptığı açıklamada, global pazarda Android işletim sisteminin daha çok kullanıldığı belirtilerek: "Huawei'nin gelecekte kendi işletim sistemini geliştirme planı yok. Android işletim sistemi tarafından desteklenen bir ürün gamına sahibiz ve bu işletim sistemine karşı açık bir tavır benimsiyoruz." ifadelerine yer verildi. Strategy Analytics'e göre Huawei, dünyanın en büyük telekominikasyon ekipmanı üreticisi ve üçüncü büyük akıllı telefon şirketi.

     

    ABD ile yaşanan ticari gerginlik Huawei'yi zorluyor


    Huawei, Ar-Ge çalışmalarına milyarlarca dolar yatırım yaparak, bu ayın başında piyasaya sürülen P20 modeli de dahil olmak üzere, akıllı telefonlarında kullanmak üzere kendi Kirin yonga setini geliştirmeyi başarmıştı. Özellikle Çin-ABD ticaretinin gerginleşmesi nedeniyle zor günler geçiren Huawei, ABD'nin lider telekominikasyon şirketlerinin Huawei satmayacaklarını açıklaması ile oldukça sıkıntılı bir döneme girmişti.


    Huawei'nin alt markası Honor'un başkanı Zhao Ming, geçtiğimiz hafta Pekin'de şirketin kendi işletim sistemini geliştirip geliştirmeyeceği sorulduğunda: "Bu bir kapasite ve zorunluluk meselesi. Huawei'nin bunu yapabileceğine şüphe yok ancak şimdilik Google ile çalıştığımız ve Android işletim sistemini kullanmaya devam edeceğimiz için bunun gerekli olmadığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

     







  • Mantikli. Samsung Tizen li telefonlari en cok Hindistan da birseyler yapabildi genelde tutulmadi.

  • Huawei yanlış yapıyor,bir seveni olarak söylüyorum.Android Google ın.Yani Google ın istediği şeyleri yapmalısın kullanmak için.Ayrıca Huawei eninde sonunda başka OS a geçmeye veya kendi OS unu yapmaya çalışacak,şimdiden o hareketi yapmaya çalışsa geç kalmaz.
    Son olarak diyeceğim odur ki Android de günün birinde ölecek.Dünyada hiç bir şey sonsuza kadar yaşamaz,Android de yaşamayacak,Huawei nin gerekli atılımları yapması lazım şimdiden.Yoksa yine başkalarına muhtaç olurlar OS açısından.

  • Kendi ekosistemleri ve yayginligi olsa olsa Cin de olur disari cikamaz ragbet goremez. Windows 10 Mobile ile Windows Phone sureci hayal kirikligi ile bitti lakin dev likide orani ile Microsoft bile bir sonuc alamadi.

    Piyasa Android IOS harici birseyler tutunmasi imkansiz gibi tabiki cesit artsin derim ama Huawei bu karari ile akillica vermistir.

    Android in IOS un yapamadigini yeni bir mobil ile neler yapabilir ki ?

    Arz talep dengesi diyelim. Iddialik bir argumani yoksa talep olusmaz haliyle arz da bosuna olur ornek Microsoft mobil pazari ...
  • Kendi sistemini cihazlarında daha verimli kullanabilir ama burada google elinde bulundurduğu servisler ve bir çok şey için bu sisteme destek vermediğinde masraftan öteye geçemiyor ki bu durumu microsoft gibi yazılım devi ve nokia gibi mobil dev bile yaşadı ayrıca bu sistemi pazara çok daha hakim olan samsung deniyor o bile pek bir netice almışa benzemiyor. Dediğiniz gibi olsa çok daha uyumlu cihazlar görebilirdik ama zor bir seçenek.

  • Herkes kolaya kaçıyor. Halbuki ne kadar marka özgünlüğü sunarsan tercih edilme oranın o kadar artar, işletim sistemi dahil.

  • çünkü herşey işletim sistemi kurmak değil uygulama merkezi olmak önemli olan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapalı kapılar ardında kendi işletim sistemleri yaptıkları gerçeğini göz ardı edemeyiz. Kendi işlemcilerini tasarlayan bir firma kendi işletim sistemini yapmaktan çekinmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OS Tarafında taşlar yerine fazlasıyla oturalı uzun zaman oldu o yüzden sıfırdan işletim sistemi yapıp, birde insanların tercih etmesini sağlamak çok zor bir iş. Öyle bir yenilik veya radikal değişiklik getirmeli ki pazarı domine edip rüzgarlar estirsin. Bu da pek mümkün gözükmüyor hele ki söz konusu firma bir Çinli üretici ise..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke koreli ve çinli üreticiler android kullanmasada kurtulsak şu lanet osdan.

  • Şu asya ülkeleri birleşip kendi işletim sistemlerini yapsalar android tam manasıyla biter.
    3-4 yıl kadar apk üstünden yürüseler "sailfish os gibi apk destekli", piyasaya sağlam tutununca da kendi uygulama marketlerini geliştirseler
    KİB Android 🖐🖐🖐

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Firefox OS i yarı yolda bırakan Tizen (vakfı var sonuçta) ile ilgilenmeyen Çinli üreticiler uzak değil çok yakın zamanda hatalarının farkına varacaklar. En güzel örnek ise Meego'nun çöpe atılmasına göz yuman Nokia.

    Asıl en akıllıca olan Samsung'un yaptığı. Köşede işletim sistemi tutuyor Google'ın Android balonunun patlamasını bekliyor. Ayrıca Tizen şu an Samsung'un akıllı telefon dışında her ürününe yerleşmiş bir işletim sistemi. O da kullanıcıları bu büyük geçişe hazır hissetmelerini beklemek için. Z serisi nabız yoklamak için sunulmuştu. Hindistan'da tutan bir seri oldu sonuçta.
    Aynı durum Wave serisinin tutmaması sonucu (1 hariç) Bada'nın fişinin çekilmesi ile,
    Galaxy Alpha'nın piyasaya kullanıcılar metal telefona ne derdi kaygısıyla üretmesi ile,
    açıklanabilir.
    Çünkü kendisi gibi bu konuya hazırlıklı olan tek büyük üretici Sony. En azından bizim bildiğimiz bu.

    Yoksa ZTE'nin düştüğü durumlara diğer üreticilerin düşmesi de pek olası. Büyük ihtimal cihazlarını artık Mediatek P60 ile P30 ile sunar.

    Gerçi insanlar kısıtlamalardan hoşlanıyor o konuda üreticilere hak veriyorum. Yoksa neden Symbian ile iOS sonra da Android ile iOS piyasayı yıllarca domine etsin ki?

    Akılları varsa Sailfish ile ortaklık kurarlar Sony akıllılık yaptı. Rusya bile ülkesinde mobil OS olarak belirledi Sailfish'i.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 1 Mayıs 2018; 12:13:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kendi isleyim sistemini yapmak kolay mi bunu basaran tek firma apple oldu oda en basta yaptigi icin akilli telefon piyasası gelismeden onceki donemde ilk yaoanlardan oldugu icin tuttu suan yeni işletim sistemi yapmak faciadir samsung senelerdir tizene gececekti oiyasada tizen goren duyan var mi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huawei nin eminimki işletim sistemi hazırdır ve belirli kullanıcılar kullanıyordur her markada böyle birşey söz konusu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: renega

    çünkü herşey işletim sistemi kurmak değil uygulama merkezi olmak önemli olan
    Çok doğru, siz ışletim sistemi kurarsınız ama 3. Parti yazılımlar sizi desteklemez ise içi boş bir sistemi hiç kimse kullanmak istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macera aramaya gerek yok android şuanda en gelişmiş mobil işletim sistemi durumunda ve tam olgunluğa erişmiş halde. Yeni bir işletim sistemi kur, onu geliştir, uygulama oyun çıkar , insanlara sat vs.. bunlar hem zahmetli hem çok riskli bir iş. Eğer birşey yapacaksa devrim niteliğinde birşey olmalı ilk iPhone çıktığında bize bilim kurgu gibi gelmişti işte öyle birşey yapmalı ki o zaman Huawei bir numara olur. Ama zaten mevcutta var olan ve tam anlamıyla olgunluğa erişmiş ve piyasaya oturmuş iki mobil işletim sistemi varken üçüncüye bence gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tencent dediğimiz Çinli şirket facebook u geçerek dünyanın en büyük sosyal medya şirketi oldu.



    Dünyanın en büyük beşinci yazılım şirketi aynı zamanda.



    Çin de bir çok popüler uygulama yasak. Çin in büyük çoğunluğu Çin menşeli tencent in ve diğer yazılım şirketlerin uygulamalarını kullanıyor. YouTube, whatsapp, Instagram, Facebook Bu tarz uygulamalar zaten Çinliler tarafından kullanılan uygulamalar değil. Huawei bu tarz bir işletim sistemi yapmayı düşünüyorsa muhtemelen tek başına değil bir çok Çinli telefon üreticisi ve tencent gibi yazılım şirketleri ile bu işi yapıyordur. Bu işin başında Huawei değil muhtemelen Çin hükumeti vardır.

    Kisacasi cinde popüler olan uygulamalar da Çin menşeli. İşletim sistemi hazır olduğunda cinde ki popüler uygulamaların hepsi bu yeni işletim sistemine uygun olarak işletim sisteminin içine olur zaten.

    İşin diğer kısmına gelirsek. Çin de 1 milyarın üstünde insan yaşıyor ve yetmiş yaşında amca bile akıllı telefonu nasıl kullanacağını biliyor. Çin kendi vatandaşınin tamamına kendi ürettiği işlerim sistemini kullandırmayi başarırsa diğer Çin menşeli olmayan üçüncu parti yazılımlar 1 milyar nüfusu olan bir pazari itmezler. Ikinci windows mobile vakası yaşanmaz. Hepsi destek vermek için sıraya girer. Buna windows mobil platformunda hiç bir zaman olmayan Google uygulaması YouTube dahil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 4 Mayıs 2018; 23:15:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu satten sonra çok ama çok zor insanlar iki sistemi benimsedi gerisi gelmez hemde hiç denemesinler bile

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.