Şimdi Ara

Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Mobil işletim sistemi endüstrisinde boy gösteren Apple ve Google'a dişli bir rakip geliyor olabilir. iOS ve Android işletim sistemleri küresel pazarın %99'unu oluştursa da Samsung'un geliştirdiği Tizen, Nokia'nın Symbian işletim sistemi ve MeeGo işletim sistemleri de yok değil lakin bunların ölü doğan bebekten hiçbir farkı olmadı. Bakalım Huawei bu pazara nasıl bir giriş yapacak?
     
    ABD hükumetinin ZTE'ye getirdiği son yasak, Çin telekomünikasyon ekipman üreticisi ZTE'nin Amerikan ürün ve hizmetlerini kullanma hakkını elinden alıyor. Yetkililer ABD'deki son yasağın yalnızca Qualcomm gibi OEM parçaları üreten Amerikan şirketlerinden parça tedariğini kapsamayacağını düşünürken, ZTE'nin Android işletim sistemini kullanma lisansını kaybedeceğini de iddia ediyor.
     
    Geçtiğimiz günlerde de Huawei; ABD'nin İran ambargosunu delmesi sonucu, zaten arası kötü olan ABD hükumetiyle iyice ters düşmüş ve ZTE'nin yaşadığı benzer bir yaptırıma maruz kalabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Hal böyle olunca "Çinli üreticiler, kendi mobil işletim sistemini mi geliştiriyor?" sorusu akıllara geldi.
     
     
     

    Huawei kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor

    ABD hükumetinin 2012 yılında ZTE hakkında soruşturma başlatması sonucu, şirketin bir süredir kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığı zaten biliniyor lakin bu çalışmalara Huawei de dahil oldu. 
     
    Huawei kurucusu Ren Zhengfei tarafından "Şirketler en kötü senaryolara hazır olmalı" vizyonuyla başlatılan Huawei'in kendi mobil işletim sistemi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Perşembe günü Pekin'deki Küresel Mobil İnternet Konferansı'nın oturum aralarında konuşan Honor başkanı Zhao Ming, "Bu bir kapasite ve zorunluluk meselesi. Huawei'in bunu yapabileceğinden şüphem yok; ancak şimdilik Google ile çok yakın çalıştığımızdan ve Android sistemini kullanmaya devam edeceğimizden dolayı bunun gerekli olmadığını düşünüyorum." dedi. Bakalım Huawei bu alana nasıl bir giriş yapacak.
     



  • O şans Nokia'nın eline MeeGo ile geçmişti. Android hâlâ onun gibi multitask yeteneğine sahip değil. Microsoft her şeyi mahvetti. Piyasayı Amerikan menşeli sistemler ele geçirmiş durumda. Eskiden Symbian ile insanların hiçbir verisine erişilmiyordu. ABD daha kitlelerin bilgilerine erişebilmek için Microsoft'u Nokia'nın başına saldı ondan sonra da hiçbir iey eskisi gibi olmadı. Nokia bile boktan Android'i kullanmak zorunda kaldı.
  • Android giderek tekel haline geliyor, yeni bir işletim sistemi android tekelini yıkmak için tek yol gibi görünüyor.

  • Ne yazık ki böyle markaların işletim sistemlerinin tutmayacağını düşünüyorum. Zaten oturmuş ve android tarafında tekel olmuş bir işletim sistemini yerinden sarsmaları zor olur. Zaten olacağı linux'ün üstüne bir sistem kurmak. Ancak Çin'deki bütün telefon üreticilerinin birleşip Android kadar kaliteli bir işletim sistemi çıkaracağını düşünmüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım sadece Huawei'nin değil de Huawei-Xiaomi-Oppo-ZTE-Meizu ortaklığı ile üretilen bir işletim sistemidir...

  • Başak işletim sistemi olsun kullanırız o önemli değil. İşletim sistemini değerli yapan storedaki uygulamalar. Mesela öyle bir işletim sistemi olsun ki geliştiriciler 2-3 ayar ile android uygulamalarını o işletim sistemine uygun hale getirsin. O zaman tutabilir :)

  • Microsoft mobil tarafta denedi onu ama pek işe yaramadı.

  • şimdiye kadar yapmadığınız hata deli cihazla var çinde usa e paye vermeyin bu kadar yapabilir çinli milleti iphone u da çinliler üretiyor abd yapmıyor

  • Bir blackverry faciasi daha izleyeceğiz sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tutmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendi işletim sistemlerine sahip olmaları ortalık malını kullanmalarından iyidir. Bu zamana kadar kendi işletim sistemlerini yapmamaları hata.

  • Sailfish OS u desteklese ya Huawei.Kendi işletim sistemini yapmak çok enerji gerektiren bir iş.Sailfish i kullansa çok daha iyi.Hem uygulama sıkıntısı da olmaz Sailfish OS Android uygulamalarını desteklediğinden.

  • Böyle birşey gerekli. Google bir android güncellemesi çıkarıyor misal 8.0 aradan iki ay geçmeden 8.1 geliyor. Üreticiler tabiki Google'ın hızına yetişemiyorlar. Yeni bir yapıyı uyumlu hale getirmek uzun zamanlarını alıyor.
  • O şans Nokia'nın eline MeeGo ile geçmişti. Android hâlâ onun gibi multitask yeteneğine sahip değil. Microsoft her şeyi mahvetti. Piyasayı Amerikan menşeli sistemler ele geçirmiş durumda. Eskiden Symbian ile insanların hiçbir verisine erişilmiyordu. ABD daha kitlelerin bilgilerine erişebilmek için Microsoft'u Nokia'nın başına saldı ondan sonra da hiçbir iey eskisi gibi olmadı. Nokia bile boktan Android'i kullanmak zorunda kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'in ve Amerika'nin eninde sonunda kazik atacagini gorup Firefox OS'a destek vermeleri gerekirdi. Hala gec degil. Proje aslinda cok iyi temellendirilmis fakat destek alamamisti. Mozilla ile gorusup devam ettirebilirler.

    Edit : 2012'te LG, Huawei, ZTE ve Alcatel Firefox OS konusunda epey calismislar zaten. Muhtemelen o zamanki donanimlar HTML5 performansi icin dusuk kaldigindan vazgectiler. Devam ettirseler bizim icin cok daha iyi olacak. Su anki donanimlar fazlasi ile kaldirir.
    https://tinyurl.com/ya52oz44



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 28 Nisan 2018; 23:9:9 >
  • bence samsung ve diğer çinli firmalar el verirse neden olmasın sonuçta google kime hizmet ettiği belli abd hükümetine ediyor ortak bir başka sistem olması abd yi saf dışı bırakmak için iyi.ama önemli olan diğer tlf firmalarla birlikte geliştirmeleri abd yi çıkarmaları aradan çünkü microsoft google apple hepsi amerikan malı ve abd tüm dünyayı geçirmiş durumda istedikleri gibi yasaklama yapıyorlar.bence tüm dünya birleşmeli ve abd nin elindeki bu kozlar alınmalı ortak bir sistem olmalı.

  • Devletlerin saçmalıkları... Sonuçta bunlar bütün insanlığa hizmet eden ürünler.


    Küçüklüğümüzde mahallede "top benim" diyen ezik çocuklar vardı, top onların olduğu için istediği adamı alırlardı. Aynı olay.

  • Android tabanlı olabilir.

  • Bu atağı Xiaomi'den bekliyorum ve yapalarsa sarsıcı olacağına inandığım projedir. Miui android hantallığından kurtulsa müthiş olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mladenbmv

    bence samsung ve diğer çinli firmalar el verirse neden olmasın sonuçta google kime hizmet ettiği belli abd hükümetine ediyor ortak bir başka sistem olması abd yi saf dışı bırakmak için iyi.ama önemli olan diğer tlf firmalarla birlikte geliştirmeleri abd yi çıkarmaları aradan çünkü microsoft google apple hepsi amerikan malı ve abd tüm dünyayı geçirmiş durumda istedikleri gibi yasaklama yapıyorlar.bence tüm dünya birleşmeli ve abd nin elindeki bu kozlar alınmalı ortak bir sistem olmalı.
    ideal olan ortak bir işletim sistemi değil.her ülke kendi os unu kullanmalı.bu olmazsa bilgiler abd ye değil çine gider.yani değişen fazla bişey olmaz.çinde zaten amerikanın fason imalatçısı konumunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Devletlerin saçmalıkları... Sonuçta bunlar bütün insanlığa hizmet eden ürünler.


    Küçüklüğümüzde mahallede "top benim" diyen ezik çocuklar vardı, top onların olduğu için istediği adamı alırlardı. Aynı olay.
    tüm insanlığa değil.sadece amerikaya hizmet ediyorlar.

    bir yerde okudum.dünyada üretilen şeylerin yüzde 40 nı amerika tüketiyor.globalizm amerikaya yaradı yarıyor.bunu terse çevirmek mümkün.milli ekonomiler dönemi başlarsa işler değişebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.