Şimdi Ara

Fortnite'da hile yapan 14 yaşındaki çocuk, yapımcı şirket tarafından mahkemeye verildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Son zamanların en popüler çevrimiçi oyunlarından Fortnite, oldukça ilginç bir olayla gündeme geldi. Oyunun yapımcısı Epic Games, hile yaptığı gerekçesi ile 14 yaşındaki bir çocuğa karşı yasal işlem başlatı. Çocuğun annesinin devreye girmesinin bile, davanın geri çekilmesini sağlayamadığı belirtiliyor.

     


    Nasıl hile yaptığını Youtube kanalında paylaşmış


    Epic Games, 14 yaşındaki bu erkek çocuğunu, insanları hile yazılımı kullanmaya teşvik ettiği, dağıttığı ve yaptığı hileleri Youtube kanalında yayınladığı gerekçesiyle mahkemeye verdi. Çocuğun annesi mahkemeye gönderdiği savunma mektubunda, 14 yaşındaki bir çocuğun, oyunun kodlarını değiştirip hile yapabilmesinin mümkün olmadığını ve oğlunun emsal bir karar oluşturulması için günah keçisi olarak seçildiğini belirtiyor.


    Oğlunu savunan anne önemli bir noktaya vurgu yaptığını belirterek, Epic Games'in telif haklarıyla korunan oyununun kodlarının değiştirildiğini kanıtlayamadığını ileri sürüyor. Yapımcı şirket ise annenin yaptığı savunmaların doğruyu yansıtmadığını belirtirken, davayı geri çekmeyeceklerini duyurdu. Sonucu merakla beklenen bu ilginç davanın henüz karara bağlanmadığını da belirtelim.

     







  • Aslında olan:hile yapılmasın diye yazılmış saçma haber 14 yaşındaki bir veleti kullanmışlar ki ulan 14 yaşındaki bebeyi bile davaya veren şirket bana ne yapar diyip hile yapmasınlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke LoL gibi oyunlarda küfür eden veletlere de bu hassasiyet gösterilse
  • 14 yaşında ki çocuk eğer senin oyunun da hile yapabiliyorsa bu senin sisteminin zayıf olduğunu gösterir. Bu dava büyük ihtimal sonuca ulaşmaz yoksa oyun dünyası davalardan geçilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunda hile yapmasin diye gözdağı vermek icin yapilmis ama ters tepip insanlari bogup oyundan sogutacak gibi duruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elric.

    Aslında olan:hile yapılmasın diye yazılmış saçma haber 14 yaşındaki bir veleti kullanmışlar ki ulan 14 yaşındaki bebeyi bile davaya veren şirket bana ne yapar diyip hile yapmasınlar
    Epic games şirin bi sirket degil, bu dedigini yapmis olabilirler. Guzel taktik, hic kimse hileye bulasmas ama cocuga yazik etmisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankabirdu A kullanıcısına yanıt
    Hile yapmayan insanları neden dediğin gibi boğsun? Tam tersine normal oyuncular bu gibi birşeye destek verip arkasında durur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun endüstrisinin bu kadar gelişmiş olduğu çağda caydırıcılıktan uzak, ilkel tekniklerle oyunların önlemsiz bırakılması, hile kullanımının denetiminin lafta kalması zaten başlı başına bir saçmalıktır, dürüst kitleye yapılan haksızlıktır. Yaptırımı yüksek, art niyetlilerin engelleneceği(gerekirse küresel çapta) kişisel siciller oluşturulsa, sicilini kirletenlerin erişimleri genel olarak kısıtlansa/asgari düzeye alınsa, ne böyle kafasını duvara vurduğumun sübyanları hileye cesaret eder, ne de sanal dünyada sanal başarılar kazanarak kişisel tatmin yaşayan, elinden başka bir şey gelmeyen vasıfsız yıkıklar oyunları sabote edebilir. Destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

    Epic games şirin bi sirket degil, bu dedigini yapmis olabilirler. Guzel taktik, hic kimse hileye bulasmas ama cocuga yazik etmisler

    Alıntıları Göster
    olabilir hocam ben bir tek fortnite ile duydum :/

    bu arada avatarınızdaki yazıyı umarım yanlış okumuşumdur.
  • paragonu kapattılar benim için bitti epic games.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiz7

    Hile yapmayan insanları neden dediğin gibi boğsun? Tam tersine normal oyuncular bu gibi birşeye destek verip arkasında durur
    Demek istedigimi idamin gelmesi gibi düşün katiller asılıyor suc işlemeyen insanların idam karsisinda rahat olmasi gerek degil mi ? Ama masum birine katil diye iftira atilsa ve masumlugu kanitlanamasa o adam idam edilecek bu cesit bir bogulmadan bahsediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler. Umarım tüm oyun firmalarına örnek olur. O kadar çok psikolojik sorunlu gençler var ki, belki aileleri davalardan sonra çocuklarını psikoloğa falan gönderirler. Oyunu kurup, daha normal bir kere bile oynamayıp direk hilesini aratanlar var. Bunlara direk ekranda kazandın yazacak, kralsın yazacak, öyle tatmin olurlar ancak. Ciddi psikolojik destek lazım. Ego sıkıntısı, tatminsizlik, aileden sevgisizlik, şiddet görme, bir çok sebebi olabilir bunun altında. Artık psikologlar teşhis edecek. Bazı oyunlar, hileden dolayı banlıyor. Olsun yine satın alır, yine hile açarım diyorlar. Gta da para hilesi yapmışlar. Counter da bin bir çeşit hile yapıyorlar. Footbal manager da dahi. Direk takım alıp kendine sonsuz para koyan var. Maç öncesi save yapıp, kaybederse load yapanlar. E direk öyle bir hile konsun ki, hiç uğraşma direk 10-0 falan yazsın tüm maçlara. Yok hadi onada yorulma, direk maç sonrası kaç kaç olduğunu sana yazdırsın. :D Çok değişik bir ruh hali, anlayamıyorum.





  • 14 yşaında ki velede internetten indirdiği program için dava acılmasını savunanlar umarım yoktur

  • Call of Duty'yi Modern Warfare'den beri multiplayer oynuyorum. Bu aralar Mw2 en fazla oynadığım oyun. Yıllardan beri beni en çok sinir eden hile yapanlardır. Bilgisayara karşı yap hileyi, geçemediğin bir bölüm vardır, zeka seviyen yetmiyordur o bölümü geçmeye anlarım. Yani pcnin yapay zekasının üstünlüğünü kabul etmişsindir. Ama multiplayerda neden hile yapıyorsun. Kendi ezikliğini, gerçek dünyadaki ezikliğini hileyle kapatmak istiyorlar. Bir de şu var: 14 yaşındaki çocuk ilk önce multiplayer oyunda hile yapılmaması gerektiğini öğrenmeli eşek değilse. Annesi babası pc oyunu da olsa hilenin kötü bir şey olduğunu anlatmalı. Yoksa büyüyünce Çiftlik Bank'taki tosuncuk gibi olur işte bunlar!

  • yürü be epic games, blizzard gibi bunlar da hilecilerin yakasına yapışmış.

  • profecco kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Yok 14 müş, yok internetten indirmişi yok bu işin. Birisi yaptığının sorumluluğunu alacak. Bizim ülkede ne yazık ki olay dijital olunca algıları, bakış açıları değişiyor. Emek hırsızlığı, korsancılık, hilecilik falan hiç umurlarında olmuyor. Bakıyorsun acayip dindarlar, ama çocuk milyon tane crackli oyun kullanıyor, anası babası milyon tane mp3, film indirmiş. Söyleyince de kızıyorlar, ne calması ya, nolcak, aman bir şeyleri mi eksildi gibi çok cahil bakış açıları var.
  • Hileyi engellemek ve dürüst oyuncuları korumak istiyorlarsa yakaladığı anda hem battleye hem fortnite o cihaza hwid ban atacak. Öyle windows guidini alıp onu banlamayacak anakart cpu gpu seri numaralarını alıp banlayacak ki hile yapan adam o parçaları değiştirmeyi göze alsın. Ki özellikle battleye bunu çok rahat yapabilir.

    Ama yaparlar mı? Yapmazlar, işlerine gelmez.
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Bil ki, karşına senin gibin oyuncular gelir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    Hileyi engellemek ve dürüst oyuncuları korumak istiyorlarsa yakaladığı anda hem battleye hem fortnite o cihaza hwid ban atacak. Öyle windows guidini alıp onu banlamayacak anakart cpu gpu seri numaralarını alıp banlayacak ki hile yapan adam o parçaları değiştirmeyi göze alsın. Ki özellikle battleye bunu çok rahat yapabilir.

    Ama yaparlar mı? Yapmazlar, işlerine gelmez.



    Dostum senin gibi düşünenler league of legends camiasinda da cok vardi. Script banliyolar hesap açıp geliyo diyolardi. Hwid atilamaz. Çünkü fortnite ve lol internet kafelerde aşırı tutan oyunlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    internet kafeleri ayrı tutabiliyorlar bu sistemden ama hiçbir firma yapmaz çıkarlarına ters düşüyor çünkü, burada komik olan savunmaları, yok hile yapmayanların suçu ne vs demeleri.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.