Şimdi Ara

32 GB RAM'li MacBook Pro'lar ancak 2019 yılında gelebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bazı kullanıcıların Apple’ın yeni MacBook Pro'ları hakkındaki şikayetlerinden biri 32 GB RAM’i desteklememesi. Kullanıcıların yapılandırabileceği maksimum RAM miktarı 16 GB, yani ortalama bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Ancak MacBook “Pro”dan bahsettiğimiz için daha fazlasına ihtiyaç duyabilecek bazı profesyoneller var.

     

    Ayrıca Bkz.Satya Nadella: Microsoft, mobil teknolojiye yatırım yapmaya devam edecek
    Apple daha önce 32 GB RAM'in pil ömrünü azaltacağını ve aynı zamanda dizüstü bilgisayarın anakartında (logic board) tasarımsal bir değişiklik yapılmasını gerektireceğini belirtmişti. Ama ne yazık ki durumun bu yıl değişeceğini umuyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Intel’in son üç aylık kazanç raporu, şirketin bu yıl 14 nm sürecine sahip yonga sevkiyatına devam edeceğini ve yüksek hacimli 10 nm yonga üretimine 2019'da başlayacağını ortaya koydu.

     

    En erken tarih 2019


    Yani Apple, 32 GB RAM desteği sunma kararı alsa bile bu en erken 2019'da mümkün olabilecek. Nedeni ise Intel’in 10 nm Cannon Lake işlemcilerinin 32 GB RAM kullanımına izin verecek LPDDR4 bellek desteğine sahip olması. Yeni işlemcilerin, Apple'ın endişelerini giderecek şekilde düşük miktarda ısı ürettiği ve daha az pil kullandığı söyleniyor.

     

    Intel’in 10 nm'lik işlemcilerinin gecikecek olması, 32 GB MacBook Pro'ların piyasaya sürülmesini etkileyebilir ancak bu söylentiler şu an için sadece spekülasyondan ibaret. Dolayısıyla bu konu hakkında somut bilgiler gelmeden kesin konuşmak zor. Ayrıca, Apple'ın yeni 10 nm'lik işlemcileri kullanmaya başlasa bile 32 GB RAM'i destekleyeceğine dair bir garanti de yok.







  • Ryzen’e geçsin baksın dalgasına 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Madem arttıramıyorsunuz neden anakarta entegre ram kullanıyorsunuz? Millet sizin keyfinizi mi bekleyecek. Nazlı Türk kızları gibi davranıyorlar. Linus'un yaşadığı özellikle tamamen iğrenç. bunca işkence şeylere rağmen millet katlanıyor özellikle bazı alanlarda Macos çok işe yarıyor. Keşke diğer firmalar Apple'ın bu yönünü kopyalasalar fakat daha çok kötü yönlerini (Sadece type c girişi ve adaptör olmadan satmak,anakarta entegre ram) özellikle Microsofta diyorum. Bir laptop ifixitten 0 nasıl alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra dalga geçince, niye dalga geçti oluyor. Al işte Cihazlarındaki sorunlara verdiği cevaplar ve getirdiği çözümler rezalet.

    Apple balon bir firma benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 GB Ram'li IPhone da 2016 yılında çıkmıştı çokta şaşırmamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf macOS diye katlanıyorum yoksa windows'u azıcık sevsem gider düzgün bir şey alırım takarım kafama göre ram
  • Olsa ne olcak japon vatandaşlarimizin,asgari ücret(175.000 yen) altında alabileceklerine,biz 10 bin veririz herhalde,onun için boş haber.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerikan bebeleri 32 gb ram kullanamadıkları için mağdur olacaklar şimdi tüh tüh ne üzüldük. Türkiye'de kullanmadığı halde mağdur olanlar varken Amerika'dakiler mağdur üstüne mağdur olur.

  • 32-64-128-256-512-1024 diyerek gider fiyat ucuzlamıyor ama nedense hep bir gelişme var diyerek iteliyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Madem arttıramıyorsunuz neden anakarta entegre ram kullanıyorsunuz? Millet sizin keyfinizi mi bekleyecek. Nazlı Türk kızları gibi davranıyorlar. Linus'un yaşadığı özellikle tamamen iğrenç. bunca işkence şeylere rağmen millet katlanıyor özellikle bazı alanlarda Macos çok işe yarıyor. Keşke diğer firmalar Apple'ın bu yönünü kopyalasalar fakat daha çok kötü yönlerini (Sadece type c girişi ve adaptör olmadan satmak,anakarta entegre ram) özellikle Microsofta diyorum. Bir laptop ifixitten 0 nasıl alabilir.
    Bazı Macbook varyantlarında SSD bölümünün de logic board üzerine gömülü ve sökülemez olduğunu okumuştum. Böyleyse bedava bile almak risk, delilik. Apple işte malum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • geldi , hepimize hayırlı olsun
  • Usbsi mi bozuldu? Kaldır at işte bu kadar basit. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.