Şimdi Ara

Google, kalabalık ortamdaki sesleri ayrıştıracak yapay zeka geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google araştırma mühendisleri, kalabalık ortamlarda kaydedilen görsel ve işitsel verileri kullanarak sesleri ayrıştırabilen bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirdi. Tasarlanan bu yeni teknoloji, insan beyninin kalabalık bir ortamdaki sesleri izole ederek, duymak istediği sese odaklanması mantığına dayanan "kokteyl partisi etkisi"ne dayanıyor.

     


    Teknoloji hem video hem de ses verilerine ihtiyaç duyuyor


    Google'ın bu yapay zekası, hem video, hem de ses verileriyle aynı anda çalışmak üzere tasarlanmış. Arama devinin, bu teknolojiyi oluşturmak için Youtube'da yer alan 100 binden fazla yüksek kaliteli videoyu kullandığı açıklanırken, yapay zekaya tüm konuşmaların minimum arka plan gürültüsü ve tek bir hoparlörden verildiği belirtiliyor.



    Araştırmacılar, bir sonraki adımda ise yapay zekayı ileri seviyeye taşımak için, seslerin birbirinden ayrıştırılmasını zorlaştıracak dış konuşmaların sisteme eklendiğini açıklıyorlar. Sonucun ise oldukça başarılı olduğunu belirten yetkililer, kalabalık ortamdaki seslerin izole edilerek, odaklanılacak sesin ön plana çıkarılmasının tek şartının, konuşan kişinin yüzünün ekranda görülmesi olduğunu söylüyorlar. Google'ın bu sesleri ayrıştıran bu yapay zeka teknolojisini, bazı servislerine entegre etmeyi planladığı da gelen bilgiler arasında.

     







  • Artık bilgisayar başında veya telefon elimizde olmadan kalabalık barda veya diskoda bizi takip edip veri toplayabilmesinin yolu açılmış oldu. Google istihbarat artık yüksek volüm sanayide bile çalışsanız sizi her daim dinleyecek.

  • Süper bir şey olmuş. Gürültü önleme teknolojisi içinde bir alternatif.

  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Bu videoya bir göz atın derim.Sonuç korkutucu.

    https://www.youtube.com/watch?v=zBnDWSvaQ1I
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.