Şimdi Ara

Çin Seddi'nin restorasyonunda Intel'in drone ve yapay zeka teknolojisi kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel ve Çin Kültürel Mirası Koruma Vakfı, Çin Seddi'nin bir bölümünün korunmasında ileri teknolojinin kullanılacağı bir proje başlatmak için anlaşmaya vardı.

     

    Ayrıca Bkz.Windows 10'un Nisan güncellemesi hangi yeni özellikleri getirecek?
    Yapılan ortak basın açıklamasında, Çin Seddi'nin Jiankou bölümünü koruma projesini uygulamak ve böylece mimari mirasını korumak için Intel'in yapay zeka (AI) ve drone teknolojilerinin kullanılacağı duyuruldu. Çin Seddi'nin birçok bölümü dik tepeler üzerine inşa edilmiş durumda. Bu da restorasyon için erişimi oldukça zor hale getiriyor.

     


    Falcon 8+ ve yapay zeka işbirliği


    Plana göre Intel'in Falcon 8+ drone'ları, özellikle inşaat işçileri tarafından ulaşılması zor olan kısımlardan yüksek çözünürlüklü görüntüler toplamak için bu bölümleri havadan fotoğraflayacak. Böylelikle duvarın durumu hakkında net ve kapsamlı fikir edinilebilecek.

     

    Yapay zeka algoritması kusurları, çatlakları ve eksik tuğlaları tespit etmek için duvardan toplanan görüntüleri işleyecek ve analiz edecek. Daha sonrasında ise 3D modelini yeniden inşa ederek onarım ve bakım çalışmaları için yol gösterecek. Ayrıca gelecekteki çalışmalar için tahmini veriler de sunabilecek. Çin Seddi'nin restorasyonu için böyle bir teknolojinin ilk kez kullanılacağını da belirtelim.







  • la korkmayın Biz Türkler artık Çin'in komşusu değiliz,topraklarınıza saldırmayız,korkmanıza gerek yok. ey Çin hükümeti boş yere tamir için para harcamanıza gerek yok

  • intel işe el vah vah

  • Yıkın gitsin yav.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mantıklı bişey, yüzlerce direkt dikip kamera takıcaklarına, drone sayesinden ameleleri daha iyi denetleyebilecekler.

    Drone üzerindenki kameranın ısı ve hareket sensörleri sayesinden hangi amele ne kadar yavaş veya hızlı çalışıyo kolaylıkla saptayabilirler. (')

  • Müthiş bir eser ve mimari .. Böylesine bir eserin teknoloji kullanılarak daha kolay restore edilebilmesi elbette o eser için daha olumlu sonuçlar doğuracaktır .. Sadece Çin Seddi değil sarp bölgelerdeki büyük birçok eser için drone şart ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında aynı mantıkla bizde kilometrelerce beton döküp sınır güvenliği sağlayacağımıza dronelarda sınır güvenliğini sağlayabilirdik, herkesin derdi bir başka.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.