Şimdi Ara

Windows 10'un Nisan güncellemesi hangi yeni özellikleri getirecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft, bugün bir sonraki Windows 10 özellik güncellemesinin Pazartesi günü yayınlanacağını duyurdu. Şirket bu güncelleme ile çalışanlara odaklanarak, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmelerinin yanında, işlerini daha kolay ve hızlı hale getirebilecek yeni özellikler sunuyor.

     


    Nisan Güncellemesi yeni özelliklerle geliyor


    Microsoft'un Kurumsal Başkan Yardımcısı, Windows ve Aygıtlar Grubu Yöneticisi Yusuf Mehdi'ye göre, önceki güncellemeler kullanıcılarına modern ve güvenli bir işletim sistemi sunmaya odaklanmışken, bu güncelleme ise Windows 10'u zaman açısından verimli bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yusuf Mehdi güncelleme ile ilgili: " Windows 10 ile, en modern ve en güvenli işletim sistemini sunmaya odaklandık. İlk lansmanından bu yana, içimizdeki yaratıcılığı ortaya çıkarmak için tasarlanmış iki güncelleme sunduk. Nisan 2018 güncellemesi ile size en büyük hazineniz olan zamanınızı geri vermek istiyoruz. Umudumuz, özel hayatınızı yaşamanız için size daha fazla bir zaman bırakmak." ifadelerini kullandı.

     

    Bu güncelleme ile Microsoft bir ilki gerçekleştiriyor. Zira güncelleme daha öncekilerde olduğu gibi herhangi bir yapı numarası (yapı 1803 gibi) ile değil, Nisan 2018 Güncellemesi (April 2018 Update) ismiyle duyuruldu. Aşağıda, Windows 10, Nisan 2018 Güncellemesi ile gelecek olan başlıca yeni özellikleri bulabilirsiniz.

    Zaman Çizelgesi (Timeline)




    Windows 10 Zaman Çizelgesi, işletim sistemini kullanırken gerçekleştirdiğiniz etkinlikleri görmenizi sağlayan yeni bir özelliktir. Bu özellik son 30 gün içinde hangi web sitelerini ziyaret ettiğiniz, hangi belgeler1i oluşturduğunuz, hangi fotoğraflara baktığınız vb. gibi etkinliklerinizi hızlı bir şekilde görebilmenizi sağlıyor.

     

    Odak Yardımı (Focus Assist)



    Windows 10 Odak Yardımı, kullanıcının yaptığı işe odaklanabilmesi için sosyal mesajlar, e-postalar- güncellemeler vb. gibi bildirimleri devre dışı bırakmasına olanak sağlayan yeni bir özelliktir. Bu özellik, belirli zamanlarda veya dilediğiniz zaman otomatik olarak başlatılacak şekilde yapılandırılabiliyor. Kapatıldığında ise o ana kadar engellenen bildirimlerin bir raporunu alırsınız.

     

    Dikte (Dictation)



    Windows 10 Dikte, Microsoft Cortana'nın bir Windows 10 kullanıcısı tarafından dikte edilen komutları anlama ve yürütme yeteneğini geliştirdi. Bu yeni beceriler, Cortana aracılığı ile evinizdeki diğer ev otomasyon cihazlarını ve görevleri kontrol etmenizi sağlıyor.

     

    Microsoft Edge İyileştirmeleri (Edge Improvements)



    İnternet tarayıcısı Microsoft Edge iyileştirmeleri, tarayıcı kullanımını daha kolay hale getirmek, dağınıklığı gidermek ve eldeki görevlere odaklanmak için geliştirilmiş. Sekmeleri sessize alma, tam ekran okuma görünümü ve çevrimiçi alışveriş yaparken belirli bilgileri otomatik olarak doldurma özelliklerini içeriyor.

     







  • Şu Cortana'yı Türkçe kullanmak nasip olmayacak herhalde.

  • Bu son sürümü 1 haftadır kullanıyorum gerçekten çok seri ve stabil. Oyunlarda da baya bir hissettirdi kendini.

  • Pascal / Optimus sorununu çözmeyecekler anlaşılan :)

  • Güncelleme yapmaya gerek yok anlaşıldı.

  • şu an win 8.1 pro kullanıyorum sizce win 10 a formatsız geçmelimiyim ? formatsız yükseltirsem sıkıntı çıkar mı ? yaklaşık 700 gb lık oyunum var bir daha yükleyemem onları . ayrıca bu Timeline muhabbetini sevmedim . eğer biz bu yaptıklarımızı görebiliyorsak microsoft herkesin her şeyini kaydediyor demektir .

  • Explorer için Dark Mode u bu update e yetiştirselerdi iyi olurdu.
  • System Lord S kullanıcısına yanıt
    Yükseltmeyle geçebilirsiniz. Ancak yükseltmeyle geçen bazı sistemlerde sonradan sıkıntılar yaşandığını söyleyebilirim. Tüm sistemlerde olduğunu söyleyemem ama en iyisi temiz kurulum yaparak kullanmak.
  • Counter strike'taki 1709 ile gelen mouse saçmalığını / sorununu çözsünler başka bi beklentim yok :)

  • Windows 10 arayüzündeki Fotoğraflar uygulaması bile zamanla sapıtmaya başlıyor. Sistem oldukça yavaş çalışıyor güncellemeler kapatılmıyor vs. Normalde Linux'a geçmeyi düşünüyordum ama program desteği büyük sıkıntı. Hackintosh kurulumu yaptım sistemime. Donanımım uyumluydu. Windows 10'dan stabil çalışıyor.
    Sistemim i7 3610QM 12 GB Ram 7200 Rpm Harddisk

  • Want to kullanıcısına yanıt
    SSD olsa güzel çalışır W10.
  • Zorunlu güncellemeler, arka planda çalışan 1000 tane process, bir de şimdi bilgisayarda yaptığımız tüm işleri loglayıp bir yerlere postalayacak özellikler felan...

    Bu adamların derdi kesinlikle para kazanmak değil. Öyle olsaydı bu saçma özellikleri kapatmamıza izin verirlerdi. Sadece otomatik update i kapatmak için bin takla attım.

    Her yeni gelen windows sürümü eskisini aratıyor. Ne yazık ki oyunlar yüzünden göbekten bağlıyız Windows a :(

  • MS çok garip bir şirket. Yani genel Amerikan şirketleriyle tutarsız. Google, Apple, Intel, AMD, Nvidia, Amazon, IBM vs vs hep daha ileri, daha yeni ve daha işlevsele doğru ilerlerken MS bir ileri bir geri yetmez bir de sağa ve sola gidiyor.

    Büyük ihtimalle en yeniliğe açık ve yenilikten yana kullanıcılardan biriyim. Vista çıktı anında geçtim, 7 çıktı beta ile geçtim, 8 çıktı önizleme ile geçtim, 10 çıktı geliştirici önizleme ile geçtim. Hep daha yenisini istedik. Ama MS 2012 yılından bu yana 6 yılda bir türlü modern arayüze mi geçeceğini, Vista ile gelen arayüzede mi kalacağını bir türlü kararlaştıramadı. Bütün ayarların yarısı modern arayüzde orada ileriyorsun hop duvar. Denetim masasından devam ediyorsun. Yani şunu çok mu zor bir yerde toplamak.

    Ve garip bir şekilde uyumsuzluk. Yani nasıl ediyor, beceriyorsa benim 20 yıldır oynadığım oyunları bir şekilde çalışamaz hale getiriyor. Yıllarca 2. kasa olarak Vista kullanmak zorunda kaldım bu yüzden. Şimdi artık ana sistemimi Win 7 yaptım. Win 11 çıkınca adam akıllı bir şeyler yapmış mı bakarız.

    MS ki Nokia gibi bir markayı yerle yeksan etmiş, kendisini mi edemeyecek.




  • bi hdr düzeltin yaw

  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Ssd olduktan sonra her şey güzel çalışıyor. Eşim Win 7'yi 500gb 950evo ile kullanıyor. Photoshop, illustrator falan 2 saniye. Bu arada bende Win7 ile 7200rpm ile yaklaşık 12-13 saniye. Bilgisayarı çok çok hızlı açılıyor ve açıldığı anda kendine geliyor. Yani masaüstü görünür görülmez tarayıcıyı açıp 5 sekme açsın, anında hepsi açılıyor. Bende ise masaüstü ikonları tek tek bir doluyor, pc kendine gelmeye çalışıyor, tarayıcıya tıklasamda pc kendine gelmeden tarayıcı açılmıyor. Açıldığında hala sık kullanılanlar yüklenmemiş oluyor vs.

    Yani marifet SSD de, işletim sisteminde değil.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Menü denen kavram, en sade hali ile bilgiye en çabuk şekilde ulaşılmasını sağlamalıdır. Dokunmatik ekran da bile bunu sağlayamayan bir sistem modern ara yüz. Çünkü karışık, bütün ögeleri bir seferde gösteremiyor ve en kötüsü çabuk doluyor. Ekran denen şey kısıtlı bir bölge ve gösterebileceğinden daha azını göstertiyorsun. Menü sistemi W7'de en optimal şeklini almıştı ama tutturdular bir modern ara yüz, her şeyi bozdular. Ayar sayfasına giriyorsun, küçücük ekranda kocaman düğmeler. Sayfayı kaydır Allah kaydır, bitmiyor. Bir de aradığını bulabilsek keşke.
  • Arkadaşlar güncellemeyi nereden ve nasıl yapacağız?

  • Donotspy10 kullanın gereksiz herşeyi kapatın,hadi hayırlı traşlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1709 güncellemedsinden sonra 10 serisi mobil kartlarda masaüstü takılmalar kasmalar başladı kaç ay oldu hala bir düzelme yok sizin yapacağınız sistemin

  • Hala gelip şu sisteme atacak laf buluyorsunuz pes diyorum yahu. OS X ve win 10 gün içinde beraber kullanıyorum tek diyeceğim win 10 gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.