Şimdi Ara

'Çıkarılabilecek' 4 milyon Bitcoin kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Satoshi Nakatomo tarafından belirtilen “21 milyon tane Bitcoin” sınırına yalnızca 4 milyon adet kaldı. Kendi içinde bir ödül sistemiyle “dağınık defterler” tutan Blockchain, belirtilen sınıra gittikçe yaklaşıyor ve bu durum, “ödülün” daha yavaş kazanılacağı anlamına geliyor.
     
    Madencilik sisteminin gittikçe zorlaşması, “defterlerin” tutulmasını da zorlaştıracaktır. Kayıt tutumu için ödül veren ve buna “madencilik” adını veren sistemde madenciler, eskiye nazaran zaman geçtikçe daha az kazanacaklar.
     
     
     
    Piyasada çoğaldıkça daha zor çıkarılabilecek halde tasarlanmış olan Bitcoin; Temmuz 2016’da 10.5 milyon adetle işlem görüyordu. O zamandan bu yana, “yavaşlatma” etkisiyle, 6.5 milyon adet Bitcoin çıkarıldı.
     
    Yapılan hesaplamalara göre en son Bitcoin 2140 yılında çıkarılacak. O yıldan sonra madencilik sisteminin ve tutulacak kayıtların akıbeti henüz bir bilinmez.
     







  • "Madencilik sisteminin gittikçe zorlaşması, “defterlerin” tutulmasını da zorlaştıracaktır.
    Kayıt tutumu için ödül veren ve buna “madencilik” adını veren sistemde madenciler, eskiye nazaran zaman geçtikçe daha az kazanacaklar."

    Yazıyı yazanın bu işten anlamadığı belli oluyor.
    Kim Bitcoin kazar ki? Zaten kazım çok zor ve getirisi de daha az.

    Ben de dahil herkes Etherium kazıp Bitcoin'e çeviriyor. Çünkü daha kolay kazılıyor ve
    Etherium kazıp Bitcoin'e çevirdiğin zaman Bitcoin kazmaktan daha çok para kazandırıyor...
  • peşin yazayım madenci biter ekran kartı fiyatları düşer diye sevinmeyin. btc zaten kartla değil antminer gibi cihazlarla kazılıyor. kartı olan genelde ethereum kazar oda bitse daha zibilyon tane altcoin var.

    dün kartım bozuldu diye çöp bi karta 1200 tl verdim elim ayağım titriyor şerefsizim.
  • Örnek son 1 ayda gtx1060 100 euro ucuzladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artırmayacakları ne malum üst limiti?

  • Dediğiniz doğru. Ekran kartı üreticileri üretimi azaltıp, fiyatları yükseltti. Bunu algı operasyonu ile madenciler yüzünden diye lanse ediyorlar.
  • Ne zamana kadar ne kadarı kazılacağı daha ilk günden belli olan bir dijital sistem için "kıyameti geldi" gibilerinden haber yapılması....

    @Speed-Step
    Bir el atın editörlerinize. Rezillik paçalardan akıyor. Ekrem bir yandan bu bir yandan..... Hepsini geçtik yaptığınız video haberlere hakarettir. milleti o kadar bilgilendirmeye çalış, editörün cehalette yüzsün...

  • Eskiden şimdiki bir ekran kartı fiyatına kasa toplardım, 2006'da forumda deli gibi PC donanım karşılaştırmaları izlerdim Merhaba ben Mesut Çevik introsuyla bu fiyatlar nedeniyle şimdi Hill Climb Racing oynuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu bitcoinde 30 40 yıl sonra 50bin 60 bin dolar seviyelerinde olursa bakıp hey yavrum hey 20 30 tanede ben kasmıştım diyecem

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    artırmayacakları ne malum üst limiti?
    :)
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Peki 5-10 sene sonra kazı doğru düzgün kazandırmayacaksa ve buna binyaen madenciler azalırsa -ve bu kazılar aslında transferler için yapılıyorsa- transferlerin akibeti ne olacak?
  • Çok güzel haber 2140 dan sonra ekran kartları ucuzlayacak!!!

  • Kur ne zaman düşerse o zaman donanım parçaları ucuzlar. Adamların 1000 liraya aldıgı kartı biz 4000 - 5000 e alıyoruz.

  • Kötü bir magazin haberciliği. Haberden sonra kafası karışmış yorum yazan insanlar. Haber kafa karışıklığını gidermek yerine daha çok artırıyor.

    Bazı arkadaşlarında yorumlarda bahsettiği gerçekler :

    1. Bitcoin madenciliği ile Grafik kartı fiyatları arasında pek bir ilişki yok. Bitcoin madenciliği ASIC cihazlarla yapılır.

    2. Kazılacak bitcoin azalması, kalmaması bitcoin madenciliğinin populeritesini azaltır ama yok etmez. Kazması ve çıkarılması zor olan bitcoin'in fiyatı artar, keza yine madencilerin kazancı olan transfer ücretleri de artabilir.

    3. Bitcoin'in ilk çıktığı gün (whitepaper yayınlandığı gün) ne olacağı belli. Bu 10 yıldır bilinen bir durum. Kıyamet falan kopmayacak yani. Teknoloji bu, bitcoin'de büyük ihtimalle bu haliyle kalmayacaktır.

    4. Arkadaşlar, ekran kartlarının fiyatları madenciler yüzünden arttı. Peki Memory, CPU ve diğer bileşenlerin fiyatları kimin yüzünden arttı. Yoksa Dolar, Euro mu eskisine göre 3-4 katına çıktı? Biraz mantıklı olalım. Her ekran kartı madenciliğe uygun değil. Madenciliğe uygun olmayan kartlar da pahalı. İlişki yok değil ama ülkemizin alım gücü yıldan yıla düşüyor.

    4-5 sene önce topladığım High-End PC (ekran, klavye, mouse hariç. Kasa ve içindekiler) o günün parasıyla 4500 TL imiş. Sanırım Dolar 1.7 TL idi. Geçen ay topladığım PC (sadece kasa ve içindekiler) 14.000 TL

    Sizde bu 10.000 TL fark ekran kartından mı kaynaklı. Bizim maaşlar son 4 yılda 3-4 kat arttı mı?

    Gereksiz yere ahh şu madenciler olmasa diye dert yanmayın bence.





  • Sürekli bu haberleri okuyorum farklı mecralarda. Temel mantığını da kavradım aslında kripto para madenciliğinin vs. Ancak anlamadığım şu ki; eğer çıkarılacak para miktarı sürekli azalıyorsa Bitcoin hala neden düşmeye devam ediyor..?

  • Yani okuyana verilen mesaj şu: Şimdiden bitcoin al yıllar sonra kimse çıkaramayacağı için değeri milyarlar olacak. 2140 yılına kadar kim bilir daha ne naneler çıkar piyasaya, dünyanın ne olacağı bile belli değil, bu madeni bitmesini beklesen bile 121 yıl yaşayan yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.