Şimdi Ara

Efsane Jimmy Keller da Intel’e geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin önemli ismi Raja Khoduri’yi transfer ederek kendi grafik birimini geliştirme konusunda büyük bir adım atan Intel diğer bir AMD efsanesini daha bünyesine katmak üzere. Bu isim Jimmy Keller.


     


    Daha büyüğüne gidiyor


     


    AMD ve Apple’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra Tesla’ya transfer olan ve firmanın kendi yapay zekâ işlemcisini geliştirme çalışmalarına başlayan Jimmy Keller, projenin sonunu göremeden ayrıldı.


     


    Bugün itibariyle koltuğunu devreden ünlü ismin büyük bir yonga devinde görev alacağı ifade ediliyor. Bu devin ismi açıklanmasa da Intel olduğundan şüphe yok zira AMD’ye geri dönmesine ihtimal verilmiyor.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Böylece Intel rakibi AMD’den iki büyük ismi kadrosuna katmış oldu. Muhtemelen Raja Khoduri ile Jimmy Keller, Intel grafik birimlerinin geliştirilmesi ve işlemcilere entegrasyonu konusunda ortak çalışacaklar.


     


    Tesla açısından ise yapay zekâ bölümünde üçüncü büyük lider değişimi yaşandı. Daha önce Chris Lattner ve Sterling Anderson farklı projeler için görevi bırakmıştı. Keller’in yerine Apple A serisi yongalarda büyük emeği olan Pete Bannon getirildi. Yapay zekâ bölümünü komple Andrej Karpathy yönetiyor.


     







  • Bir yerde okudum ama intel de yavaş yavaş core mimarisini terk edip yeni bir mimariye geçeceği yönünde bir söylenti vardı. Sebep olarak nesillerdir core mimarisinde hata düzeltmeleri, iyileştirmeler vs yapılarak bugüne gelindi ve olgunlaştı, mimaride artık iyileştirip düzeltilecek pek bir şey kalmadığından performans sıçraması yaşanılamıyor, yeni bir temelin inşa edilmesi gerektiği yazıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 26 Nisan 2018; 23:47:23 >
  • Bu denli buyuk isimlerin inteke kaymasi ilginc.

    Kanimca bunda nvidianin yol haritasindaki devrimsel projwler olabilir.

    X86 lisansi ile ilgiki dolambacli koz.

    X86 mantigina benzer islemci uretimi

    X86 lisansina dojumadan komut setksriji grafik islemcilere grafiksel islemler yaninda tipki islemcjelr gibi matematiksel islemler yaptirmak.

    Bu transfeeler tesaduf olamaz.

    Cok yakinda olmasa da kokusu cikar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni açık yaratmak için farklı fikir almak istemişlerdir, nasıl daha iyi gizleyebiliriz diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Bir yerde okudum ama intel de yavaş yavaş core mimarisini terk edip yeni bir mimariye geçeceği yönünde bir söylenti vardı. Sebep olarak nesillerdir core mimarisinde hata düzeltmeleri, iyileştirmeler vs yapılarak bugüne gelindi ve olgunlaştı, mimaride artık iyileştirip düzeltilecek pek bir şey kalmadığından performans sıçraması yaşanılamıyor, yeni bir temelin inşa edilmesi gerektiği yazıyordu.
    Klasik x85 mimarisinde core serisinden farkli mimariyi gelsitirme niyetinde olsa her bir fabrikasi bunu yapacak yetenekte olan firma icin jucuk tas icin fazlaca buyuk kolu yormak olur.

    Intel ve nvidia da son 2 senede olan hareketlerden pc dunaysinin buyuk degisimle karsi karsiya olacagini ongorusunde dusunmek hayal olmasa gerek..

    Pci e olcukerinde cgpu veya amd gibicpu ve gpu nun ayni zarda ama cok daha gelismis ve verimlj bir mimari girebiliirz.

    Dusuk ihtimalde olsa ileride cikaracagi mamirilerin proje ornekelri uretilip mevcut aciklarla basinkn agriyacagini tahmin edip simdiden engellemk adina da transferler gerceklestirilmis olabilir.
    Karsilinda amd ye cesitli jetsler yapildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 27 Nisan 2018; 1:54:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 8700K ringbus mimarili son işlemcisi. Geçmiş ve gelecek mesh bellek topolojili mimarilerinin yaşadığı sorunları da göz önünde bulundurunca neden 8700K gibi 5.0 GHz erişimli üst serilere göz dikmesin Intel diye düşünmüyor değil insan. Yalnız, burada Intel'in Jim Keller'in yeni mimarisinde ringbus üzerinden devam ederek bir şeyler geliştirmesi için özel istekte bulunacağını da ummakta haklı çıkabiliriz. Zira AMD'ye tasarladığı IF öyle yüksek saat hızlarına mahal veren bir mimari değildi, ne de olsa belleklerin iki katı hızda çalışması gerektiği için. Intel daha önceki gelişimlerinden bir sonraki uyumluluk hedefleri için daha yüksek hedef çıtası kondurabilir Keller Amca'ya.
  • İntel'e de efsane bir işlemci tasarlar. Daha bu işlemciler piyasaya çıkmadan bu sefer de AMD'ye geri döner.
    Hayat, senin hayatın be Jimmy Keller!
    Öyle ya da böyle, efsanesin!
  • Şu sektörde nedense 2-3 kişinin ismini duyuyoruz. Ne kadar nitelikliler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.